Ekonomi Güvenlikte drone şov

Güvenlikte drone şov

14.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Güvenlik, Siber Güvenlik, Akıllı Evler, Yangın ve İş Sağlığı Güvenliği fuarı ISAF 2018 sektörün önde gelen firmalarını bir araya getirdi. Fuarda en çok ilgiyi drone ve drone savar sistemler görürken özellikle orman yangınlarında aktif ve etili kullanılabilecek cihazlar görücüye çıktı.

Güvenlikte drone şov

Güvenlik, Siber Güvenlik, Akıllı Evler, Yangın ve İş Sağlığı Güvenliği sektörlerinin dünyada önde gelen fuarlarından olan ISAF kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Haberin Devamı

Siber güvenlik

Fuarın açılışına Kamu Kurumlarından ve özel sektörden üst düzey yöneticiler katılırken 245 stantta, 600’den fazla uluslararası dev markanın binlerce markası ve on binlerce farklı ürünün sergilendi.

Özellikle şehir izleme sistemleri, sınır güvenliği, araç plaka tanıma sistemlerinin sergilendiği fuarda ülke güvenliği ve sivil güvenliği alanında en yeni ürünler ve hizmetlerin tanıtıldığı fuara ilgi oldukça fazla.

Güvenlikte drone şov

Son yılların en çok konuşulan konusu olan ve ülkelerin büyük yatırımlar yaptığı siber güvenlik ürünlerinin yanı sıra, akıllı şehirler/akıllı binalar konusundaki en yeni gelişmeler, yangın alanındaki en yeni korunma malzemeleri ve iş sağlığı güvenliği alanındaki en kullanışlı ürünler sergilenmekte.

Haberin Devamı

Güvenlikte drone şov

Drone savara karşı ‘frekanslı’

Son dönemde en fazla kullanılan hava araçlarından birisi olan drone’lar fuarda en çok ilgi çeken ürünler arasında yer aldı. Çin merkezli bir firma tarafından geliştirilen drone’un stadart dronlardan farklı iki frekans kullandığı için frekans kaybından kaynaklı düşürülemeyeceğini belirtilen yetkililer, drone’un altına yerleştirilen özel mercekli kameralar sayesinde hava kirliliğinden, trafik yoğunluğuna, 3 boyutlu haritalama yapmadan hava olaylarını takine kadar pek çok alanda kullanılabildiğini söyledi. Firma yetkilileri 500 metre ile 1 kilometre mesafede etkili drone savar ürünlerinin yoğun talep gördüğünü söyledi.

Orman yangınlarına müdahale

Fuarda bir başka dikkat çeken ürün ise yeni teknoloji ürünleri arasında olan ISP SAPFIR marka TPS-920.24 otomatik yangın söndürme sistemi oldu. Mobil olarak araç kabinleri üzerine monte edilebilen sistemin etki alanı 900 metrekare 6 bin metreküp olup, etkili menzili 25-35 metre. Tüm tip ve amaçlara, orman yangınları, ekipmanlara, depolara, bölgelere, anıtlara, ibadet yerlerine, garajlara ait konut, konut dışı binaların etkin yangın koruması için tasarlanmış.

Güvenlikte drone şov