Güzel Sözler ‘Tarlada eğitim’ projesine devam

‘Tarlada eğitim’ projesine devam

31.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) uyguladığı Telafide Ben de Varım programı tüm il, ilçe ve köylerde devam ediyor.

‘Tarlada eğitim’ projesine devam

OZAN KADÜKER - Eğitim ve gelişim sürecini destekleyecek faaliyetlerden tüm çocukların yararlanabilmesi için etkinlikler, okula gelemeyecek öğrencilerin olduğu yerlere götürülüyor. Bu kapsamda mevsimlik tarım işçilerinin yoğunlukta bulunduğu Adana, Ankara, Çanakkale, Diyarbakır, Manisa, Mersin, Ordu, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak ve Hatay’da çocuklar için ‘Mobil Okul’ projesi başlatıldı.

Haberin Devamı

Bakan konuk oldu

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da dün Ankara’nın Kahramankazan ilçesi Çimşit Mahallesi’ndeki Mobil Okul’a konuk oldu. İlçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki çadır bölgesinde kalan ailelerin her kademedeki 62 çocuğunun yürüttüğü telafi faaliyetlerine eşlik eden Bakan Selçuk, okuma yazma, zekâ oyunları, okul öncesi etkinlik, müzik, açık hava oyunları ve masal sınıflarını ziyaret etti.

Farklı bölgelerde, farklı ihtiyaçları olan tüm çocukların eğitim ihtiyaçlarını karşılamanın kendi sorumlulukları olduğunu vurgulayan Selçuk, şunları söyledi:

“Mevsimlik tarım işçilerimizin çocukları için neler yapabiliriz, sorusu aslında uzun yıllardır üzerinde çalıştığımız bir konuydu. Bu sene salgınla ortaya çıkan durumu dikkate alarak fırsat adaletini nasıl ilerletebiliriz diye düşündük. Tarım işçilerinin yaz aylarındaki hareketliliği nedeniyle çocuklarımızın eğitime erişiminde sorun yaşanmaması için tarım işçilerinin yoğun bulunduğu 11 ilimizde ‘Mobil Okul’ projesini başlatıyoruz.”