Güzellik iksirine varmısınız?

Bebek gibi yumuşacık, aknelerin sivilcelerin olmadığı pürüzsüz bir cilde sahip olmayı kim istemez ki.

O kadar basit bir yöntem sunucam ki sizlere, cildiniz yeni doğmuş bebek gibi tertemiz olacak. Bütün aknelerden, siyah noktalardan, cilt altında birikmiş olan yağlardan kurtulmuş olacaksınız.

Aslında bu yöntem uzak doğuda özellikle Kore’de oldukça popüler bir yöntem olarak kullanılsa da bizim ülkemizde hala kullanılmamakta yosun maskesi olarak ismi geçiyor fakat doğru yapıldığı hakkında tereddütlerim var çok uzatmadan hemen bu mucizevî maskenin detaylarını anlatmak istiyorum sizlere…

Haberin Devamı

-Maskenin yararları;

Yosun maskesi antioksidan özelliğe sahiptir, dolayısıyla cildi toksinlerden arındırır.Genç yaşlarda ciltteki yağ salınımı fazla olduğu için akne (sivilce) problemleri yaşanabilir. Bu sorunun giderilmesi içinde sıklıkla kullanılan bir yöntemdir. Anti-aging özelliği sayesinde cildin genç kalmasına ve gençleşmesine yardımcı olur.

Yüksek oranda E vitamini içerdiği için nemlendirici özelliği vardır, yaşlanmanın etkisiyle ciltte kuruma ve buna bağlı olarak meydana gelen sarkmalarıda tedavi ettiği kanıtlanmıştır. Şimdi geçelim maskemizin yapımına…

-Maske için gerekli malzemeler;

2 su bardağı su

1 ölçek yeşil çay (toz halinde)

1 ölçek sea kelp (kelp tozu,yosun tozu)

2 ölçek agar agar tozu (kıvamlaştırıcı toz)

Kelp tozu: Düşük sodyum içeren fakat “tuzlu” bir tadı olan, soğuk okyanus sularında yaşayan bir deniz yosunu türüdür. Toprakta bulunmayan ve deniz suyunda bulunan bütün mineralleri ve iyodu taşıyan kelp özellikle potasyum, demir, B6 vitamini, riboflavin, lif, omega 3 ve omega 6 açısından zengindir. Aktarlarda bulabilirsiniz.

-Maskenin yapılışı;

2 su bardağı suyu kabarcıklar oluşuncaya dek kaynatın. Ocaktan almadan üzerine 1 ölçek yeşil çay,1 ölçek kelp tozu, 2 ölçek agar agar ekleyerek kıvam alıncaya dek hızlıca karıştırın. Puding kıvamına gelince ocaktan alıp hafifçe soğutun, ılık bir şekilde yüzünüze tabaka halinde uygulayın, bol uygulamaktan kaçınmayın. Boyun bölgenize kadar bir spatula yardımıyla karışımı bocalayın, yüzünüzde yaklaşık 20 dk kadar bekletip kuruduğundan emin olunca hafifçe mimik hareketleri ile maskeyi kalıp halinde yüzünüzden çıkarın. Şimdi aynadaki yansımanıza bir bakın eminim buna siz bile inanamıycaksınız.

Haberin Devamı

Yağlı ciltler 2 haftada bir, kuru ve normal ciltler ise haftada 1 olmak üzere uygulayabilirler maskeyi.

Umarım yazım faydalı olmuştur, güzelleşmek dileğiyle…

Bana ulaşabileceğiniz sosyal medya hesaplarım,

Snapchat: ozgemir90

İnstagram: https://www.instagram.com/osqemir/

Facebook: https://www.facebook.com/osqemir.atayurt