Oruçluyken susuzluk çekmemek için 5 öneri... Uzmanlar tek tek sıraladı
Oruçluyken susuzluk çekmemek için 5 öneri... Uzmanlar tek tek sıraladı Yazın en sıcak günlerine denk gelen Ramazan ayında en çok zorlandığı susuzluk konusunda uzmanlar önerilerde bulunuyor..
11.03.2024 Ramazan'da Sağlık
Kış aylarında yorgunluğu dert olmaktan çıkarın! Dinç kalmak için 5 öneri
Kış aylarında yorgunluğu dert olmaktan çıkarın! Dinç kalmak için 5 öneri Kış aylarında yorgun hissetmemizin çeşitli nedenleri var. "Düzenli spor yapmak, sanılanın aksine halsizlik ve yorgunluk şikâyetlerine iyi gelmenin yanı sıra kalp ve damar sisteminin daha sağlıklı çalışmasına da yardımcı olur" diyen İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Aktaş, enerji verecek 5 öneride bulundu.
22.02.2024 Sağlık
Evinizi küçük çocuklar için daha güvenli hale getirecek 5 öneri!
Evinizi küçük çocuklar için daha güvenli hale getirecek 5 öneri! İki yetişkin olarak yaşadığınız hayatınızı artık ailenizin en minik üyesi ile paylaşmanız gerekiyorsa, evinizde onun güvenliği için bazı önlemler almanız gerekebilir. İşte bu yeni dönemde hem size hem de çocuğunuza yardımcı olacak 5 yararlı öneri.
7.12.2023 Advertorial
Kışın yaşam kalitenizi artıracak 5 öneri!
Kışın yaşam kalitenizi artıracak 5 öneri! Daha çok kapalı alanlarda zaman geçireceğimiz ve bedensel hareketimizin minimuma ineceği soğuk günler kapıda. Peki yaşam kalitemizi düşürmeden bu kışı daha rahat geçirmenin bir yolu yok mu? İşte size pratik öneriler…
7.12.2023 Advertorial
Haftada en az iki öğün balık tüketin! Göz sağlığını korumak için 5 öneri
Haftada en az iki öğün balık tüketin! Göz sağlığını korumak için 5 öneri Vücudumuzun en önemli ve karmaşık organlarından biri olan gözlerimizin sağlığı, hayat kalitemizi sürdürmek için bir hayli büyük bir önem taşıyor. Göz sağlığı bozulanlar hem sosyal hayattan hem de işl hayatından geri kalabiliyor. Göz Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Enes Kesim, göz sağlığını korumamız için yapmamız gerekenleri sıraladı.
26.10.2023 Genel Sağlık
Herkeste işe yarayan tüyo! Kuru ciltten kurtuluşunuz olacak, üstelik yapması çok basit
Herkeste işe yarayan tüyo! Kuru ciltten kurtuluşunuz olacak, üstelik yapması çok basit Cildiniz şu anda pul pul, kuru, gerginse veya sonbaharı gülümseyerek geçirmek için ihtiyaç duyabileceğiniz türden bir ışıltıyı sağlayamıyorsa vereceğimiz 5 öneri tam da size göre. Daha ışıltılı ve canlı bir görünüm için yapmanız gerekenler çok basit.
6.09.2023 Cilt Bakımı
Çocuğunuzun ateşi varsa ilaç kullanmadan önce mutlaka denemeniz gereken 5 öneri
Çocuğunuzun ateşi varsa ilaç kullanmadan önce mutlaka denemeniz gereken 5 öneri Çocukların ateşinin çıkması anne ve babalar için endişe verici bir durumdur. Çocukların ateşinin çıkması durumunda uygulanabilecek olan çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Ateş düşürücü ilaçlar sıklıkla tercih edilebilmekte olsa bile çocuklarınıza ilaç vermeden önce denemeniz gereken bazı yöntemler bulunmaktadır. İşte, tüm detaylar.
1.08.2023 Çocuk Sağlığı
TOBB sanayi odalarından deprem bölgesine 5 proje
TOBB sanayi odalarından deprem bölgesine 5 proje TOBB bünyesinde sanayi odaları, İstanbul Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde depremden etkilenen 11 ilin ekonomilerinin yeniden canlandırılması ve normalleşmesi sürecine katkı sağlamak amacıyla bir araya geldi.
5.03.2023 Ekonomi
Yarın daha güzel bir gün olabilir! Hayatında yeni bir sayfa açmak isteyenler için 5 harika öneri!
Yarın daha güzel bir gün olabilir! Hayatında yeni bir sayfa açmak isteyenler için 5 harika öneri! Hızla geçen günler sizi monotonluğa mı sürükledi? Her sabah kalkıp aynı şeyleri yapmak, aynı insanlarla aynı diyalogları yaşamak ve her 24 saati birbirinin kopyası gibi geçirmek sizi sıkıyorsa çözümü var; hayatınızı yeniden anlamlandırın. Değişiklik yapmak bazen size yeni ufuklar açar ve yaşamınız çok daha keyifli hale gelebilir. Nasıl mı? İşte size altın değerinde 5 öneri!
9.03.2023 Advertorial
E-ticarette satışı artıracak 5 öneri
E-ticarette satışı artıracak 5 öneri Bulut tabanlı çağrı merkezi platformu AloTech’ten, e-ticarette mükemmel müşteri deneyimi sağlayarak satışlarını artırmak isteyen işletmelere 5 öneri geldi.
13.12.2022 Kobi
İhracatçı şirketler kapış kapış gidiyor
İhracatçı şirketler kapış kapış gidiyor “Yılın geri kalanında Türkiye’ye ilgi devam edecek. Türkiye pazarı her durumda fırsatlar barındırıyor, tüketici pazarlara yakın bir konumda olması nedeniyle her zaman önem taşıyor”
4.08.2022 Milliyet Executive
İdrarınız aniden geliyor, tutmakta zorluk mu yaşıyorsunuz? İşte 5 öneri...
İdrarınız aniden geliyor, tutmakta zorluk mu yaşıyorsunuz? İşte 5 öneri... Aniden geldiği ve ertelemekte güçlük çektiğiniz için genellikle tuvalete koşma ihtiyacı mı hissediyorsunuz? Geceleri birden fazla idrar yapma ihtiyacıyla uyanıyor musunuz? Bazen sıkışma hissinin ardından idrar kaçırma sorunu yaşıyor musunuz? Bu şikayetler size tanıdık geliyorsa dikkat! Nedeni iş ve sosyal hayatta oldukça zor durumlar yaşatabilen 'aşırı aktif mesane' hastalığı olabilir.
4.06.2022 Genel Sağlık
Kirayı düşürmek için İTO’dan 5 öneri geldi
Kirayı düşürmek için İTO’dan 5 öneri geldi İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, konut kiralarında son dönemde meydana gelen artışları değerlendirirken, kiraların düşmesine katkı sunacak 5 önerisini paylaştı.
2.06.2022 Ekonomi
Yüksek kiraya karşı 3 eksenli çalışma!
Yüksek kiraya karşı 3 eksenli çalışma! Kira düzenlemesine ilişkin yol haritasını açıklayan Bakan Bozdağ çalışmaların ‘ilk defa kiraya verilmede ölçü’, ‘halen oturanlarla ilgili artış’ ve ‘denetim mekanizması’ ekseninde yürütüldüğünü söyledi.
2.06.2022 Ekonomi
İTO Başkanı Avdagiç’ten kiralar için 5 öneri
İTO Başkanı Avdagiç’ten kiralar için 5 öneri İTO Başkanı Şekib Avdagiç, “Konutu etkileyen en önemli unsur arsa maliyeti. İlçe belediyeleri konut arsası üretmeli. Belediyeler imar uygulamalarında daha hızlı ve etkin olmalı. Belediyelerin maliyet artırıcı yaklaşımları gündemden kaldırmaları lazım. Ticari imarı olan parseller ticaret/konuta dönüştürülmeli. Kullanılmayan ticari alanlar konut olmalı" dedi.
1.06.2022 Ekonomi
İdrarınız aniden geliyorsa, tutmakta zorluk yaşanıyorsa ve bazen kaçıyorsa 5 öneri
İdrarınız aniden geliyorsa, tutmakta zorluk yaşanıyorsa ve bazen kaçıyorsa 5 öneri Aniden geldiği ve ertelemekte güçlük çektiğiniz için genellikle tuvalete koşma ihtiyacı mı hissediyorsunuz? Geceleri birden fazla idrar yapma ihtiyacıyla uyanıyor musunuz? Bazen sıkışma hissinin ardından idrar kaçırma sorunu yaşıyor musunuz? Bu şikayetler size tanıdık geliyorsa dikkat! Nedeni iş ve sosyal hayatta oldukça zor durumlar yaşatabilen 'aşırı aktif mesane' hastalığı olabilir.
19.05.2022 Haberler
Var mısınız çiftçi olmaya?
Var mısınız çiftçi olmaya? Hayalinizde tarım yapmak mı var? Yeni bir yaşam mı kurmak istiyorsunuz? Çiftçilik - 101 adlı kitap çiftçi olmak isteyenlere adeta bir yol haritası...
5.05.2022 Milliyet Executive
İnsülin direncini kırmak için uygulanabilecek 5 sağlıklı öneri
İnsülin direncini kırmak için uygulanabilecek 5 sağlıklı öneri Günümüzün önemli sağlık sorunlarından biri olan insülin direnci, kan şekerini ayarlayan insülin hormonunun dokulardaki etkisinin azalması olarak tanımlanıyor. Çabuk acıkıyor ancak geç doyuyorsanız, halsizliğe el ve ayak titremeleri bazen de baş dönmeleri eşlik ediyorsa dikkat! Diyetisyen ve Fitoterapi Uzmanı Fulya Kayar, insülin direncine iyi gelecek 5 öneri sıraladı.
Erteleme davranışını kontrol altına almak için 5 öneri
Erteleme davranışını kontrol altına almak için 5 öneri Yapmanız gereken birçok iş var. Ama siz kendinizi devamlı olarak onları ertelerken mi buluyorsunuz? Merak etmeyin yalnız değilsiniz. “Erteleme alışkanlığı birçoğumuzun hayatında var olan sorunlardan biri. Erteleme davranışınızın ardında başarı korkusu, başarısızlık korkusu, kendi kendini sabote etmek gibi bir sürü neden yatıyor olabilir. Yine yapmamız gereken bazı işlerin bizde uyandırdığı duygulara tahammül edemediğimiz için erteliyor olabiliriz. Aslında erteleme zamanı idare etme problemi değil, duyguları idare edememe problemidir” diyen Psikolog Rana Kutvan erteleme davranışını kontrol almaya yönelik önerilerini bizlerle paylaştı.
17.02.2022 Yaşam
Mavi gelecek, deniz hıyarı ve yosunda
Mavi gelecek, deniz hıyarı ve yosunda BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Akdeniz'de balık stokları ve su altı habitatları üzerindeki av baskısını azaltıp sürdürülebilir balıkçılığı desteklemek amacıyla Mavi Umut Girişimi başlattı. FAO Kıdemli Balıkçılık Sorumlusu Hishamunda, Türkiye'de balıkçılıkta kalkınma için aslan balığının yakalanması, balık çiftliklerinde deniz hıyarı yetiştiriciliğinin  artırılmasını önerdi.
10.01.2022 Gündem
Çocukları süt dişi çürüklerinden korumak için 5 öneri
Çocukları süt dişi çürüklerinden korumak için 5 öneri Küçük çocuklarda bile yaygın bir şekilde görülen diş çürükleri, erken diş kaybına sebep oluyor. Beslenme, konuşma ve çene gelişimini etkileyen süt dişi çürükleri, aynı zamanda çocukların sosyal yaşamda da özgüvenlerini düşürebiliyor. Gece beslenmesi, hazır paket gıdaların tüketimi, dişin gerektiği gibi fırçalanmaması gibi etkenlere bağlı olarak gelişen bu çürüklerin, mutlaka tedavi edilmesi gerekiyor. Dt. İlayda Hünler Dönmez, çocuklarda diş çürüklerinin önüne geçmek için ailelere önemli önerilerde bulundu.
29.12.2021 Çocuk Sağlığı
Melatonin hormonunu artırmak için son derece etkili 5 öneri
Melatonin hormonunu artırmak için son derece etkili 5 öneri Melatonin hormonu; uyku uyanıklık düzenini sağlamasının yanı sıra bağışıklık sistemini güçlendirici, hücre savaşını, solunum yetmezliğine yol açan sitokin fırtınasını baskılayıcı ve akciğerde sertleşme, yani fibrozis gelişimini engelleyici rolü nedeniyle Kovid-19 virüsüne karşı savaşmamızda kilit role sahip. Örneğin, İspanya’ da yoğun bakım hastalarında uygulanan melatonin tedavisiyle hastanede kalış süresinin yüzde 40 kısaldığı ve ölümün gözlenmediğini gösteren çalışmalar mevcut. Dolayısıyla melatonin hormonunun düzenli salgılanması için yeterli ve kaliteli uyumamız, büyük önem taşıyor. Peki, melatonin hormonunu artırmak için neler yapmalı, nelerden kaçınmalıyız? Göğüs Hastalıkları ve Uyku Uzmanı Prof.Dr. Ceyda Erel Kırışoğlu, melatonin hormonunu artıran 5 etkili kuralı anlattı
27.12.2021 Genel Sağlık
‘Bu ülkeyi 20 yıldır CHP mi yönetiyor?’
‘Bu ülkeyi 20 yıldır CHP mi yönetiyor?’ İktidarın ekonomi politikalarına eleştirilerini sürdüren Kılıçdaroğlu, 5 maddelik öneri sundu. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a da “Ekonomide kurtuluş savaşı verecek noktaya bu memleketi kim getirdi? 19-20 yıldır bu memleketi Bay Kemal mi yönetiyor?” diye seslendi...
1.12.2021 Siyaset
Cildinizi kışa hazırlamak için 5 öneri
Cildinizi kışa hazırlamak için 5 öneri Soğuk havaların gelmesiyle birlikte kan dolaşımı yavaşlıyor ve cildin ihtiyaç duyduğu nem oranı artıyor. Sert ve rüzgârlı hava cildin yıpranmasına ve erken yaşlılık belirtilerinin ortaya çıkmasına zemin hazırlıyor. Medikal Estetik Hekimi Dr. Ayşegül Girgin 5 adımda cildinizi kışa hazırlayacak ipuçlarını adım adım sıraladı.
3.11.2021 Cilt Bakımı
Damar sağlığını korumak için 5 öneri
Damar sağlığını korumak için 5 öneri Toplumumuzda ölümlerin en yayın nedenlerinden biri kalp ve damar hastalıkları ve bunların sonuçlarıdır. Yüksek tansiyonu şeker hastalığı, kolesterol yüksekliği, kilolu olmak ve sigara içmek en önemli risk faktörleridir. Sağlıklı bir beslenme ile hem bu risk faktörleri hem de damar sertliği engellenebilir. Kalp ve Damar Hastalıkları Uzmanı Dr. Muharrem Arslandağ konu hakkında bilgi verdi.
10.09.2021 Genel Sağlık