Cilt Sağlığı

Cilt Sağlığı

Son dakika Cilt sağlığı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Cilt sağlığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Cilt sağlığı haber sayfamızda...

Cilt Sağlığı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.197 cilt sağlığı haberi bulunmuştur.
Çöpe atmayın, yüzünüze sürün! 20 dakikada cildi mermer gibi yapıyor, doğal kolajen deposu
Çöpe atmayın, yüzünüze sürün! 20 dakikada cildi mermer gibi yapıyor, doğal kolajen deposu Kolajen kemik iliği suyu ve yumurtada yüksek miktarda bulunmasına rağmen, bunlarla sınırlı değildir. Kolajen, elma kabuğunda da bol miktarda bulunur. Dolayısıyla, ışıl ışıl parlayan bir cilde sahip olabilmek için elma kabuğunu nasıl kullanabiliriz?
15.03.2024 Cilt Bakımı
Cildiniz kışın daha savunmasız! Uzmanı alınacak önlemleri sıraladı
Cildiniz kışın daha savunmasız! Uzmanı alınacak önlemleri sıraladı Cildiye Uzmanı Uzm. Dr. Osman Aydın, kış mevsiminde cilt problemleri olan hastaların nemlendirici, çok kuru ve çatlamışsa bir uzman desteğine başvurması gerektiğini söyledi.
1.03.2024 Genel Sağlık
Sakın cildinize sürmeyin! Limonlu cilt bakım rutinleri büyük hasar bırakıyor
Sakın cildinize sürmeyin! Limonlu cilt bakım rutinleri büyük hasar bırakıyor Pek çok cilt bakım önerisinde ve ürünlerinde limon olduğunu fark etmişsinizdir. Limonla mucizevi şekilde cildinizin parlak ve siyah noktalardan arınmış olacağını vaat edenler uzmanlarca son derece yanlış tavsiyelerde bulunuyor. İşte detaylar!
18.02.2024 Cilt Bakımı
Gençleştiren reçete retinol! Vücut çatlakları tarihe karışıyor, A vitamini bombası
Gençleştiren reçete retinol! Vücut çatlakları tarihe karışıyor, A vitamini bombası Retinol, cilt bakımında birçok kullanıma sahip bir A vitamini formudur. Sivilce tedavisinde kullanılır ve yaşlanma karşıtı etkileri vardır. Peki retinol gerçekten gerekli mi, faydaları neler?
18.02.2024 Cilt Bakımı
Balıkesir'e yolu düşen kapış kapış alıyor! Yaşlanmayı durduruyor, egzamayı yok ediyor
Balıkesir'e yolu düşen kapış kapış alıyor! Yaşlanmayı durduruyor, egzamayı yok ediyor Sağlığa olumlu faydaları olan zeytinyağı sabunu, hem saç hem de cilt sağlığı için mucize etkiler yaratıyor. Balıkesir'deki zeytinyağının kilosu 259 TL'den satılıyor. İşte zeytinyağı sabununun etkileri.
15.02.2024 Genel Sağlık
Kolajen takviyesine dikkat! ‘Umut pazarlanıyor’
Kolajen takviyesine dikkat! ‘Umut pazarlanıyor’ Prof. Dr. Hayati Deniz takviye yerine kolajenin yumurta akı, tavuk ve balık derisi tüketerek, bakır ve C vitamininden zengin beslenmeyle doğal yolla alınabileceğini söyledi.
14.02.2024 Gündem
Ateşler içinde yandı, derisi pul pul döküldü! Kendine alerjisi varmış, Türkiye'de artıyor
Ateşler içinde yandı, derisi pul pul döküldü! Kendine alerjisi varmış, Türkiye'de artıyor Dans etmek vazgeçilmeziydi ancak 11 yaşında, hayatı bir anda değişti. Tüm bedeni alev gibi yanıyor, derisi pul pul dökülüyordu. Doktorlar ise gördüğü tablo karşısında şaşkındı. Erkenden tedavisine başlandığı için ailesi çok mutlu olsa da küçük kız yaşadığı şeyin şokunu henüz atlatamadı. İşte Türkiye'de de gittikçe artan rahatsızlığın sebebi.
13.02.2024 Genel Sağlık
İşin sırrı uykuda saklı! Cildi porselen gibi yapıyor, koyu halkaları yok ediyor
İşin sırrı uykuda saklı! Cildi porselen gibi yapıyor, koyu halkaları yok ediyor Cildinizin donuk ve cansız görünmesine neden olabilecek çeşitli faktörler vardır. Stres, sağlıksız beslenme alışkanlıkları ve hatta günlük cilt bakımı rutinini kaçırıyor olmanız bile olabilir. Bunu telafi etmek için cildinize yönelik bazı basit ve etkili yüz bakımlarını denemek için biraz zaman ve enerji harcamanız gerekir.
1.02.2024 Cilt Bakımı
Faydaları saymakla bitmiyor! Güzelliğin sırrı pancarda saklı
Faydaları saymakla bitmiyor! Güzelliğin sırrı pancarda saklı Demir ve vitamin açısından zengin olan pancarın cilde faydaları oldukça fazladır. Güzellik açısından bakıldığında, antioksidan bakımından zengindir, bu da onu yaşlanma karşıtı için mükemmel bir bileşen haline getirir. Ayrıca lekelerin azaltılmasına yardımcı olur ve cilde pembe bir parlaklık kazandırır. İşte pancarın cildinize faydaları.
24.01.2024 Cilt Bakımı
Bakım ürünlerini rafa kaldırıyor! Tüm cilt tiplerine uygun nemlendirici
Bakım ürünlerini rafa kaldırıyor! Tüm cilt tiplerine uygun nemlendirici Cilt bakımına dair en sevilen şeylerden biri ürünlerin doğal içerikli olmasıdır. Gül suyunun yenileyici onarıcı ve nemlendirici etkisi tarih boyunca dilden dile ulaşan bir efsane olmanın çok dışında. Gerçekten cilt için çok faydalı olarak yorumlanır. Neden mi?
10.01.2024 Genel Sağlık
Vücudun verdiği sinyallere dikkat! Sağlıklı ve parlak bir cilt için 7 önlem
Vücudun verdiği sinyallere dikkat! Sağlıklı ve parlak bir cilt için 7 önlem Cilt, vücudun en büyük organı ve vücudu tüm dış faktörlerden koruyan bir bariyer olduğunu ifade eden Dermatoloji Uzmanı Dr. Oğuz Küçükçakır, cildin aynı zamanda vücudun da aynası olduğunu söyledi.
20.12.2023 Genel Sağlık
Adı üstünde elma yanak! Sağlıklı bir cilt ve pembe yanakların sırrı ortaya çıktı
Adı üstünde elma yanak! Sağlıklı bir cilt ve pembe yanakların sırrı ortaya çıktı Elmanın kanı temizlediği, sinirimi kolaylaştırdığı, şeker dengesini sağladığına dair pek çok şey duymuşsunuzdur. Hatta bunlar arasında cilde faydalı olduğu da yazıyor olabilir. Elmanın tüm kimyasal ürünlere taş çıkaran bir gücü var. Güzelliğinize güzellik katıp, allıkları çöpe attıracak sırrı haberimizde!
11.12.2023 Cilt Bakımı
Çinli araştırmacılar tarafından incelenecek Defne Samyeli'nden açıklama!
Çinli araştırmacılar tarafından incelenecek Defne Samyeli'nden açıklama! Çinli araştırmacılar tarafından vücut yapısının inceleneceği öğrenilen Defne Samyeli, önceki gün Etiler'de kameralara yansıdı. Ünlü isim, söz konusu araştırma için iki ay içinde Çin'e gideceğini açıkladı.
1.12.2023 Cadde
Sonbaharda cildinizin mucizesi meyveler! Daldan tabağa taze vitamin
Sonbaharda cildinizin mucizesi meyveler! Daldan tabağa taze vitamin Mevsim değişikliklerinde ciltte kuruma, sivilcelenme ve hassasiyet oluşabilir. Bu gibi can sıkıcı cilt problemlerinin önüne geçmek ise son derece kolay. Sonbaharın 5 mucize meyvesi cildinizin ilacı olacak!
17.11.2023 Cilt Bakımı
Çöpe atmaktan vazgeçin! Muz kabuğu çiğ yenirse vücuda bakın nasıl iyi geliyor
Çöpe atmaktan vazgeçin! Muz kabuğu çiğ yenirse vücuda bakın nasıl iyi geliyor Muz kas yapısını onarması ve zengin potasyum kaynağı olmasıyla hem sporcular hem de sağlıklı beslenmeden yana olanlar için bir mucize. Ancak her seferinde sapsarı kabuklarını çöpe attığımız tropikal meyvenin kabuğunda da mucize var!
Cildi ayna gibi parlatan 10 besin! Lekeleri de adeta silgi gibi siliyor
Cildi ayna gibi parlatan 10 besin! Lekeleri de adeta silgi gibi siliyor Cildin birçok işlevi vardır. Bizi mikroplardan korur, su dengesini korur ve UV ışığına maruz kalmanın etkilerini azaltır. Bu nedenle sağlıklı bir cilt bariyeri çok önemlidir ve piyasadaki cilt bakım ürünlerinin bolluğu nedeniyle bu çok zorlayıcı olabilir. Ancak sağlıklı bir cilt için önce beslenme şeklimizi düzeltmek gerekir. Bunun için hangi besinlerden uzak durmanız hangilerine yakın olmanız gerektiğini biliyor musunuz?
7.11.2023 Cilt Bakımı
Vücut geliştirme ilaçları ölüme götürüyor
Vücut geliştirme ilaçları ölüme götürüyor Tıbbi amaç dışında vücut geliştirme sporu için kullanılan ve sporcularda aşırı kas büyümesi sağlayan steroidler sağlığı tehdit ediyor.
7.11.2023 Gündem
Yüzümüzü sinsice mahveden o alışkanlıklar! Daha nemli bir cilt için yulaftan vazgeçin
Yüzümüzü sinsice mahveden o alışkanlıklar! Daha nemli bir cilt için yulaftan vazgeçin Herkesin cildi için uyguladığı birbirinden farklı cilt bakım rutini vardır. Kimilerine fayda etmeyen yöntemler kimilerinin tek çaresi olabilir. Mükemmel bir cilde sahip olmak uğruna yapılanlar da her zaman doğru değildir. Muhtemelen daha önce doğru sanıp yaptığınız bazı şeyler cildinize zarar veriyor olabilir. Peki onlar neler?
6.11.2023 Cilt Bakımı
Cildi soğuk havadan korumak için 7 öneri
Cildi soğuk havadan korumak için 7 öneri Soğuk hava ile rüzgarın cildin koruyucu tabakasını bozduğunu belirten Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir, “En çok etkilenen alanlar yüz, dudaklar ve ellerimiz olsa da aslında saçımızdan tırnağımıza kadar her bölgede soğuk havanın etkisi görülür. Zamanında gerekli önlemler alınmazsa, kuruluğa, deri çatlakları, tahrişler, kızarıklıklar, deride kalınlaşma ve kabalaşma gibi bulgular da eklenir” dedi.
2.11.2023 Genel Sağlık
Aç karnına kuru üzüm yemenin nelere faydası var? Vücuda resmen reset atıyor
Aç karnına kuru üzüm yemenin nelere faydası var? Vücuda resmen reset atıyor Tatlı tadıyla herkesin severek tükettiği kuru üzümün sağlığa etkili faydaları bulunuyor. Cildi iyileştiren, hızlı kilo vermeye yarayan bu kuru meyveyi aç karnına tüketmenin ise bakın nasıl faydaları var.
1.11.2023 Genel Sağlık
Kanser savar brokoliyi bugüne kadar yanlış yemişiz! Böyle tüketince etkisi 20 kata kadar artıyor
Kanser savar brokoliyi bugüne kadar yanlış yemişiz! Böyle tüketince etkisi 20 kata kadar artıyor İçerdiği vitaminler ile kemik, cilt ve saç sağlığına iyi gelen brokoli tam bir kanser savar besinler arasında yer alıyor. Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen brokolinin kendisi kadar tüketim şekli de önemli. Peki brokoliyi nasıl tüketmeliyiz? İşte detaylar…
31.10.2023 Alternatif Tıp
Cildiniz en küçük bir çarpmada bile morarıyorsa dikkat! Bakın neyin belirtisiymiş
Cildiniz en küçük bir çarpmada bile morarıyorsa dikkat! Bakın neyin belirtisiymiş Artan yaşla birlikte daha sık görülen cilt morarmalarının çoğu zaman zararsız olduğu ve tedavi edilmeden geçeceği düşünülüyor. Ancak uzmanlar morlukların yüz, gövde veya sırtta belirmesi gibi bazı durumlarda ciddi bir sorunun habercisi olabileceğini konusunda uyarıyor.
31.10.2023 Genel Sağlık
Bebeğinizin hassas cildini korumak için şampuan seçerken bunlara dikkat!
Bebeğinizin hassas cildini korumak için şampuan seçerken bunlara dikkat! Sağlıklı ve mutlu bir bebek yetiştirebilmek için her anne babanın nasıl çaba harcadığını ve onu her türlü riskten korumak için nelere dikkat ettiğini hepimiz biliyoruz. Peki ya gözümüzden kaçanlar? Bebekler için şampuan seçimi, onların cilt sağlığı için çok önemlidir ve bir ürün tercihi yaparken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. İşte bebeğinizi risklerden korumaya yardımcı olacak bazı ipuçları…
25.10.2023 Advertorial
Patlıcan kararıyorsa bu tüyoyu dikkate alın: İkisini bir koyunca hem acılığını alıyor hem de kararmıyor
Patlıcan kararıyorsa bu tüyoyu dikkate alın: İkisini bir koyunca hem acılığını alıyor hem de kararmıyor Mutfağımızın en sevilen lezzetleri arasındaki patlıcan sağlığa oldukça faydalı bir sebzedir. Patlıcan yemekleri yapım aşamasında en çok karşılaşılan problemlerden birisi kararma sorunu. Patlıcan kararmasını önlemek için yapmanız gereken şey ise çok basit. İkisi bir koyunca hem acılığını alıyor hem de kararmıyor. İşte patlıcanın kararmaması için yapmanız gerekenler…
24.10.2023 Püf Noktası
Pörsümüş salatalıkları dirilten yöntem: Salatalıklar çıtır çıtır oluyor
Pörsümüş salatalıkları dirilten yöntem: Salatalıklar çıtır çıtır oluyor Salatalık, salata, cacık, turşu ve benzeri yemeklerin vazgeçilmez malzemelerinden biridir, ancak buzdolabında uzun süre beklediğinde zamanla buruşabilir. Ancak, bu buruşmuş salatalıkları hemen atmak zorunda değilsiniz. İşte salatalıklarınızı taze ve canlı bir görünüme kavuşturmanızı sağlayacak basit bir yöntem...
21.10.2023 Püf Noktası

Benzer Haber Etiketleri

Cilt Sağlığı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.