‘Fakire ücretsiz su israfı artırır mı?’
‘Fakire ücretsiz su israfı artırır mı?’ TBMM İklim Araştırma Komisyonu’nda, fakirlerden su parası alınmamasının israfı artırdığını belirten Kınacı ve Eroğlu, fakir ailelere ihtiyaçları kadar suyu bedava veya düşük maliyetle verilip, kalananın ücretlendirilmesi önerisinde bulundu.
27.05.2021 Gündem
Başkent barajlarında bahar bereketi
Başkent barajlarında bahar bereketi ASKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, baraj havzalarını besleyen bölgelerde etkili olan kar ve yağmurların barajlara yaradığını belirterek, geçen yıl yüzde 29,84 olan barajlardaki doluluk oranının bu yıl yüzde 38,14’a yükseldiğini söyledi. Ankara’nın içme suyu ihtiyacının karşılandığı barajlardaki su miktarının bugün itibariyle toplam 604 milyon 291 bin metreküp olduğunu ifade eden Kınacı, barajlardaki toplam su rezervinin son gelen sularla birlikte yüzde 38,14 oranında olduğunu kaydetti. Ocak, Şubat, Mart, Nisan ayları dahil olmak üzere 15 Mayıs tarihine kadar baraj havzalarına gelen su miktarının geçen yılın tamamındaki su miktarından daha fazla olduğunu açıklayan Kınacı, baraj çevrelerinde biriken karların erimesi ve ilkbahar yağmurlarının etkisiyle barajlara su akışının daha yoğun olduğunu söyledi. Barajlardaki mevcut su miktarını geçen yılki su miktarıyla kıyaslayan ASKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, barajlara 2018 yılının tamamında 384 milyon 897 bin metreküp su geldiğini, bu yılın sadece ilk 4,5 ayında ise rakamın 402 milyon 230 bin 372 metreküp seviyelerine çıktığını ifade etti. Barajları besleyen en önemli kaynağın kar suları olduğunu hatırlattı
11.09.2019 Yaşam
Dünyanın en uzun içme suyu tünel hattı gün sayıyor
Dünyanın en uzun içme suyu tünel hattı gün sayıyor Gerede'de Ankara İçme Suyu 2. Merhale Projesi Gerede Sistemi'ni inceleyen ASKİ Genel Müdürü Cumali Kınacı, “Bu projeyle elektrik tüketmeyeceğiz, elektrik üreteceğiz'’ dedi.ASKİ Genel Müdürü Cumali Kınacı Başkent’in su ihtiyacını karşılamak üzere Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından inşası gerçekleştirilen“Ankara İçme Suyu 2. Merhale Projesi Gerede Sistemi”ni yerinde inceledi. Bolu Gerede Işıklı Regüratörü ile Ankara Çamlıdere Barajı arasında su taşıyacak 31 bin 592 metre uzunluğundaki isale hattı, dünyanın en uzun içme suyu tünel hattı olma özelliğine de sahip olacak. İlk olarak Gerede'ye bağlı Ümitköy'den başlayan tünel hattını ziyaret eden Kınacı, “Proje 2007 yılında başladı aslında ama planlama çok daha öncesine dayanıyor. 2007'den sonra buranın inşaatına DSİ tarafından başlandı. Burası yaklaşık 32 km uzunluğunda bir tünelden oluşuyor ve zor bir bölge. Zor bölge olduğu için tünel açma süresi uzadı ama şu anda 1270 metrelik bir mesafe kaldı, 32 km. Bunun da Aralık ayına kadar DSİ tamamlamayı planlıyor. Ocak'tan itibaren de Ankara'ya su veren Çamlıdere Barajı buradan beslenecek” ifadelerini kullandı.
11.09.2019 Haberler
Dünyanın en uzun içme suyu tünel hattı gün sayıyor
Dünyanın en uzun içme suyu tünel hattı gün sayıyor Gerede'de Ankara İçme Suyu 2. Merhale Projesi Gerede Sistemi'ni inceleyen ASKİ Genel Müdürü  Cumali Kınacı, “Bu projeyle elektrik tüketmeyeceğiz, elektrik üreteceğiz'’ dedi.
20.09.2018 Ekonomi
Ankara'da flaş görev değişikliği! ASKİ Genel Müdürü görevden alındı
Ankara'da flaş görev değişikliği! ASKİ Genel Müdürü görevden alındı Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu görevden alındı. Tahiroğlu'nun yerine Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Cumali Kınacı'nın getirildi.
14.12.2017 Gündem
Bakan Eroğlu 'korkunç' dedi ve açıkladı: Türkiye'deki suların yarısı...
Bakan Eroğlu 'korkunç' dedi ve açıkladı: Türkiye'deki suların yarısı... Bakanı Eroğlu, istatistiklerde yüzde 35 olarak görünen Türkiye'deki kayıp-kaçak su oranının tespitlerine göre yüzde 50-55 civarında olduğunu belirterek 'Bu gerçekten çok korkunç bir şey' değerlendirmesini yaptı.
25.05.2017 Ekonomi
Bakanı Eroğlu açıkladı! Türkiye'deki suların yarısı...
Bakanı Eroğlu açıkladı! Türkiye'deki suların yarısı... Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, istatistiklerde yüzde 35 olarak görünen Türkiye'deki kayıp-kaçak su oranının tespitlerine göre yüzde 50-55 civarında olduğunu belirterek 'Bu gerçekten çok korkunç bir şey.' değerlendirmesini yaptı
25.05.2017 Siyaset
Suda yıllık 10 milyar liralık kayıp var
Suda yıllık 10 milyar liralık kayıp var Su Yönetimi Genel Müdürü Kınacı,"İçilebilir sudaki kayıp ve kaçağın maliyeti yılda 10 milyar lirayı geçiyor. Türkiye'de su kayıpları yüzde 50 civarındadır. Bu kayıpların önlenmesi öncelikli belediyelerin görevidir. Yönetmelik gereği; büyükşehir belediyeleri, sudaki kayıp-kaçağı 2019'a kadar yüzde 25'e, diğer belediyeler ise yüzde 30'e düşürmek zorundalar" dedi.
27.09.2016 Gündem
İstanbul'un 3 yıllık suyu kayıp-kaçağa akıyor!
İstanbul'un 3 yıllık suyu kayıp-kaçağa akıyor! Su Yönetimi Genel Müdürü Kınacı "Türkiye yılda 5,7 milyar metreküp su kullanılıyor. Bunun 3,5 milyar metreküpü kayıp-kaçak olarak değerlendiriliyor. İstanbul'un bir yılda kullandığı suyun 3 katı yıl içinde kayıp-kaçak olarak akıp gidiyor. Yılda 45 milyon insanın kullanacağı su, şebekelerden boşa akıyor" dedi.
27.11.2015 Ekonomi
Sudaki büyük kaçak dehşete düşürdü!
Sudaki büyük kaçak dehşete düşürdü! Türkiye’de yapılan araştırmalara göre içme suyunun yüzde 43'ü musluklara ulaşmadan kayboluyor. Bu da yılda 157 günlük suyumuzun kaybı demek.
18.07.2014 Ekonomi
Son iki günlük yağmur İstanbul’a 10 gün yeter
Son iki günlük yağmur İstanbul’a 10 gün yeter Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Cumali Kınacı, İstanbul’da metrekareye 2 günden beri 25 kilogram yağış düştüğünü belirterek, “25 kilogram, en azından belli seviyede su ihtiyacının karşılanmasına yardımcı olur. Ama bu ne kadar olur? Bir ay, iki ay değil, İstanbul’un bir hafta ile 10 gün kadar su ihtiyacını karşılar” dedi.
25.02.2014 Gündem
Son yağış İstanbul'a 10 günlük su getirdi
Son yağış İstanbul'a 10 günlük su getirdi Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Kınacı, İstanbul'da metrekareye dünden bu yana 25 kilogram yağış düştüğünü belirterek "Bu, İstanbul'un bir hafta ile 10 gün kadar su ihtiyacını karşılar" dedi.
25.02.2014 Gündem
Gediz Havzası için son iki ay
Gediz Havzası için son iki ay Gediz Havzası Koruma Eylem Planı’nın 4. Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Çevre ve Orman Bakanlığı, Çevre Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, nüfusu 100 binin üzerinde olan belediyelere atıksu arıtma tesisi kurmaya başlamaları için iki ay süre kaldığını hatırlattı, ardından yasal işlem başlatacaklarını bildirdi.
16.02.2011 Ege
Askeri Yargıtay Başsavcılığı'na atama
Askeri Yargıtay Başsavcılığı'na atama Askeri Yargıtay Başsavcılığı’na Askeri Yargıtay 4...
3.12.2008 Siyaset
Kaz Dağları'na 'altın' hançer!
Kaz Dağları'na 'altın' hançer! Kaz Dağları'nda altın olduğu kulaktan kulağa yayılınca, şirketler de maden arama-sondaj ruhsatı alıp rezerv belirleme çalışmalarına başladı. Belediyeler ve sivil toplum örgütleri ise karşı harekete geçti
22.09.2007 Gündem
Variller paragöz bir sanayicinin
Variller paragöz bir sanayicinin Bakan Pepe, varillerin "Türkiye'nin ciddi sanayicilerinden birine ait olduğunu" söyledi. Yerel bir gazetede çıkan, "varillerin Unifar Kimya Sanayii'ne ait olduğu iddiaları" üzerine yetkililer fabrikada inceleme başlattı
12.04.2006 Gündem
Yüzme tartısması
Yüzme tartısması Yüzme tartısması
29.05.2000 The Others
Ogretmen atamalarının tam listesi
Ogretmen atamalarının tam listesi Bilgisayar kursuyla atanan üç bin 500 snıf öğretmeniyle, açıktan atama kurumlararası atama, kurumiçi atama ve emekli olup çalışmak isteyen üç bin 753 öğretmenin listesini yayınlıyoruz.

Benzer Haber Etiketleri