İhracat

İhracat

Son dakika İhracat haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan İhracat gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan İhracat haber sayfamızda...

İhracat

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 32.807 ihracat haberi bulunmuştur.
ASELSAN 2023’te ihracat rekoru kırdı
ASELSAN 2023’te ihracat rekoru kırdı Savunma Sanayii devi ASELSAN, 35.1 milyon dolarlık üç yeni ihracat sözleşmesine imza attı. ASELSAN, GÖZDE ve ASELFLIR-500 sistemlerinin de ilk ihracatını yaptı.
28.03.2024 Ekonomi
'KOBİ OSB’ler Bursa’yı çok daha rekabetçi bir yapıya kavuşturacak'
'KOBİ OSB’ler Bursa’yı çok daha rekabetçi bir yapıya kavuşturacak' Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, imalatçı firmaların uzun yıllardan bu yana dile getirdikleri KOBİ OSB projesinin BTSO ve Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde kentin geleceği için dönüm noktası olacak stratejik bir hamleye dönüştüğünü söyledi.
27.03.2024 Ekonomi
Bakan Yumaklı: "Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz”
Bakan Yumaklı: "Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz” Kastamonu’nun Tosya ilçesinde konuşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye’nin tohumculukta ilk 10 ülke arasında yer aldığını belirterek, “Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz. Böyle bir ülke durumundayız. İnşallah bizler Anadolu'nun bütün topraklarını da sertifikalı tohumlarla buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.
27.03.2024 Ekonomi
ASELSAN'ın 'havadaki keskin gözlerinden' ihracat başarısı
ASELSAN'ın 'havadaki keskin gözlerinden' ihracat başarısı ASELSAN tarafından ambargolara yanıt olarak geliştirilen GÖZDE ve ASELFLIR-500 sistemlerinin ilk ihracatı gerçekleştirildi.
27.03.2024 Ekonomi
Hamsi ihracatında  2 milyon doların üzerinde döviz girdisi
Hamsi ihracatında 2 milyon doların üzerinde döviz girdisi Türkiye genelinde bu yılın Ocak-Şubat döneminde 18 ülkeye yapılan hamsi ihracatından 577 bin 463 kilogram karşılığı 2 milyon 119 bin 896 dolarlık döviz sağlandı.
27.03.2024 Ekonomi
Hava gücü nesil yükseltti
Hava gücü nesil yükseltti Türkiye, savunma sanayii alanındaki atılımları kapsamında “dev” bir adım daha attı. ASELSAN tarafından tamamen milli imkanlarla geliştirilen ve uçaklara nesil atlatan AESA Uçak Burun Radarı, ilk uçuşunu F-16 ÖZGÜR Platformu ile gerçekleştirdi.
27.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Bingöl Solhan'da vatandaşlara hitap etti
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Bingöl Solhan'da vatandaşlara hitap etti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Solhan'da temaslarda bulundu. Yılmaz "Yılsonuna kadar 200 bin konutu teslim edeceğiz" dedi.
26.03.2024 Gündem
DMM'den İsrail’le ihracat açıklaması: Asılsız iddialara itibar etmeyiniz
DMM'den İsrail’le ihracat açıklaması: Asılsız iddialara itibar etmeyiniz Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı basın yayın organlarında yer alan, 'Türkiye'den İsrail'e barut, silah ve mühimmat ihracatı devam ediyor' iddiasının doğru olmadığı duyuruldu.
26.03.2024 Gündem
ASELSAN 2023 yılı finansal sonuçlarını duyurdu
ASELSAN 2023 yılı finansal sonuçlarını duyurdu ASELSAN'ın enflasyon muhasebesi uygulanmış 2023 yılı finansal sonuçları açıklandı. Buna göre; ASELSAN'ın yıllık cirosunun geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 büyüyerek 73,6 milyar TL'ye ulaştığı ve net karlarının ise 7,4 milyar TL seviyesine ulaştığı belirtildi.
26.03.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP ile Dem arasında tam bir siyasi dalavere ortamı hakim
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP ile Dem arasında tam bir siyasi dalavere ortamı hakim Yozgat'ta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP ile DEM arasında tam bir siyasi dalavere ortamının hakim olduğunu söyledi.
26.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önceliğimiz enflasyonu düşürmek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önceliğimiz enflasyonu düşürmek Aksaray mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiye ilişkin yeni mesajlar verdi. Öncelikli hedefin enflasyonu düşürmek olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bunu başaracak programa ve kararlılığa sahibiz. Hep birlikte biraz daha sabredeceğiz." ifadelerini kullandı.
26.03.2024 Haberler
Türk jetleri nesil atlıyor! ASELSAN, AESA Burun Radarı'nı geliştirdi
Türk jetleri nesil atlıyor! ASELSAN, AESA Burun Radarı'nı geliştirdi ASELSAN tarafından tamamen milli imkanlarla geliştirilen AESA Burun Radarı, muadillerinden üstün yetenekleriyle muharip uçaklara nesil atlatacak özellikler kazandıracak. ASELSAN AESA Burun Radarı ile F-16 ÖZGÜR Platformu 4,5 nesil uçaklar seviyesine taşınırken; KAAN ve muharip İHA’lar düşük görünürlük özellikleriyle 5’inci Nesil ve ötesinde platformlar haline gelecek.
26.03.2024 Haberler
Türk jetleri nesil atlıyor! ASELSAN, AESA Burun Radarı'nı geliştirdi
Türk jetleri nesil atlıyor! ASELSAN, AESA Burun Radarı'nı geliştirdi ASELSAN tarafından tamamen milli imkanlarla geliştirilen AESA Burun Radarı, muadillerinden üstün yetenekleriyle muharip uçaklara nesil atlatacak özellikler kazandıracak. ASELSAN AESA Burun Radarı ile F-16 ÖZGÜR Platformu 4,5 nesil uçaklar seviyesine taşınırken; KAAN ve muharip İHA’lar düşük görünürlük özellikleriyle 5’inci Nesil ve ötesinde platformlar haline gelecek.
26.03.2024 Gündem
Savunma Sanayii Başkanı Görgün, Katar'da! 'Bu buluşmaları çok önemli görüyoruz'
Savunma Sanayii Başkanı Görgün, Katar'da! 'Bu buluşmaları çok önemli görüyoruz' Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, düzenlenen Çalıştay'a katılmak için Katar'a gitti. Katar ziyaretiyle ilgili Haluk Görgün sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
25.03.2024 Gündem
Cevdet Yılmaz Bitlis’te STK temsilcileri ile iftar yaptı
Cevdet Yılmaz Bitlis’te STK temsilcileri ile iftar yaptı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz partisinin seçim çalışmalarına destek vermek üzere bulunduğu Bitlis’te, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ve kanaat önderleri ile iftarda bir araya geldi.
25.03.2024 Gündem
Almanya'da ihracatçıların hissiyatı iyileşti
Almanya'da ihracatçıların hissiyatı iyileşti Almanya'da ihracatçıların hissiyatı mart ayında gözle görülür bir şekilde iyileşti.
25.03.2024 Uzmanpara
Gıda analizinde ihracat hamlesi
Gıda analizinde ihracat hamlesi Gıdada denetimler artarken 147 akredite gıda kontrol laboratuvarı bulunan Türkiye’ye yurt dışından da analiz için numune gelmeye başladı.
25.03.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'e özür dileten Türkiye'den rahatsızlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'e özür dileten Türkiye'den rahatsızlar Cumhurbaşkanı Erdoğan Her Anında Hep Yanında İstanbul İftar Buluşması programında yaptığı açıklamada,"İsrail'den özür dileyen değil, dik ve dirayetli tavrıyla İsrail'e özür dileten Türkiye gerçeği ülkemizdeki kimi çevreleri öteden beri rahatsız ediyor." ifadelerini kullandı. İstanbul mitingine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yarın da bir buçuk milyonu yakalayacak bir mitingi İstanbul'umuzda yapacağız." dedi.
23.03.2024 Gündem
‘Görevlere talip olun’
‘Görevlere talip olun’ CHP Genel Başkanı Özel, “Romanların Meclis’te temsil edilmesi gerektiğini savunuyorum. Bizim belediyelerimiz Romanların en az sorun yaşadığı belediyeler. Romanlar olarak CHP’de siyaset yapın. Görevlere talip olun, söz veriyorum, Genel Başkan’ınız arkanızda” dedi.
23.03.2024 Gündem
Cevdet Yılmaz'dan spekülasyonlarla ilgili net mesaj! 'Vatandaşımız rahat olsun'
Cevdet Yılmaz'dan spekülasyonlarla ilgili net mesaj! 'Vatandaşımız rahat olsun' Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz CNN Türk ekranlarında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Enflasyonla ilgili net mesaj veren Cevdet Yılmaz OVP hedeflerinin önünde olduklarını belirtti.
23.03.2024 Ekonomi
Cevdet Yılmaz: Geçen yıl Türkiye ekonomisi yüzde 4.5 büyüme kaydetti
Cevdet Yılmaz: Geçen yıl Türkiye ekonomisi yüzde 4.5 büyüme kaydetti Kocaeli'de iş insanları ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Dövize erişimde problemimiz yok, döviz ihtiyacımız da azalmış durumda. Temellerimiz bu anlamda sağlam. Buna rağmen son dönemde oluşturulmaya çalışılan spekülatif hava var. Bunu kimsenin prim vermemesi gerekiyor. Rakamlar ortada, döviz ihtiyacımız azaldı, dövize erişimimiz arttı ve cari işlemlerde iyi gidiyoruz" dedi.
22.03.2024 Gündem
Reel Kesim Güven Endeksi yükseldi
Reel Kesim Güven Endeksi yükseldi Mevsimsellikten arındırılmış Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE-MA), mart ayında bir önceki aya göre 1,5 puan artarak 103,5 seviyesinde gerçekleşti.
22.03.2024 Uzmanpara
Dış ticaret endeksleri açıklandı
Dış ticaret endeksleri açıklandı İhracat birim değer endeksi ocak ayında %3,3 azalırken, ithalat birim değer endeksi %9,3 düştü.
22.03.2024 Uzmanpara
İthalat ve ihracat rakamları açıklandı
İthalat ve ihracat rakamları açıklandı Ticaret Bakanlığı Şubat ayı ithalat ve ihracat rakamlarını açıkladı. Dış ticaret açığı 29,2 milyar dolar azalışla, 93 milyar dolara geriledi.
22.03.2024 Ekonomi
Bakan Bayraktar: Türkiye'nin daha fazla cari açık vermemesi çok önemli
Bakan Bayraktar: Türkiye'nin daha fazla cari açık vermemesi çok önemli Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye ekonomisinin enerji alanında dış ülkelere yılda ortalama 100 milyar dolar ödeme yaptığını belirterek, "Onun için Türkiye'nin mutlaka bu enerjideki dışa bağımlılık yükünden kurtulması lazım. İnşallah önümüzdeki 30 yılda bunu tamamen ortadan kaldırdığımızda Türkiye çok daha emin adımlarla, çok daha güçlü bir ekonomi olarak yoluna devam edecek. Önümüzdeki 30 yılda enerjide ve tabii kaynaklar alanında mutlak suretle dışa bağımlılığını bitirme hedefiyle yola çıkıyoruz" dedi.
21.03.2024 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

İhracat ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.