Kapadokya

Kapadokya

Son dakika kapadokya haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kapadokya gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kapadokya haber sayfamızda...

Kapadokya

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.469 kapadokya haberi bulunmuştur.
Her yıl binlerce kişi ziyaret ediyordu! Kayadan oyma kilisede şoke eden manzara
Her yıl binlerce kişi ziyaret ediyordu! Kayadan oyma kilisede şoke eden manzara Kapadokya’nın giriş kapısı olarak bilinen Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesindeki Soğanlı Vadisi'nde, 14'üncü yüzyılda inşa edilen kayadan oyma kubbeli kilise, defineciler tarafından tahrip edildi.
17.04.2024 Gündem
Ramazan Bayramı turizm sektörüne ilaç oldu
Ramazan Bayramı turizm sektörüne ilaç oldu 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin ilk verileri geldi. Özellikle Antalya ve Ege’de açık olan oteller, 9 gün boyunca doluluk oranı yüzde yüz olarak gerçekleşti.
15.04.2024 Ekonomi
Antalya'daki faica sonrası Erciyes'te teleferiğe yoğun ilgi
Antalya'daki faica sonrası Erciyes'te teleferiğe yoğun ilgi Kayseri’de Erciyes Kayak Merkezi, Ramazan Bayramı'nın ilk günü açılmazken, ikinci günü 2 bin 800, üçüncü günü 3 bin, dün ise 2 bin 700 ziyaretçiyi ağırladı. Bugün ise, saat 14.00'e kadar 2 bin 600 kişi Erciyes'te teleferiklere bindi.
14.04.2024 Gündem
Türkiye’nin oyuncak haritası çıkarıldı
Türkiye’nin oyuncak haritası çıkarıldı Bursa’da topaç, Ankara’da tel araba, Nevşehir’de Kapadokya bebeği… Ankara Üniversitesi, Türkiye’nin Oyuncak Haritası’nı çıkardı.
14.04.2024 Eğitim
‘Bayram’ performansı rekorun göstergesi
‘Bayram’ performansı rekorun göstergesi Bayram tatili için dönüş yolculuğu başladı. 9 günlük tatil süresince büyük bir turizm hareketi yaşanırken; bu dönemin, Türkiye’nin turizmde 2024 yılı için yeni rekor beklentisinin ilk göstergesi olduğu değerlendirildi.
14.04.2024 Ekonomi
Türkiye Kültür Yolu Festivali’nde 8 ayda 7 bine yakın etkinlik gerçekleşecek
Türkiye Kültür Yolu Festivali’nde 8 ayda 7 bine yakın etkinlik gerçekleşecek Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Kültür Yolu Festivali’ni, Adana’da düzenlenen etkinlikle başlattı.
13.04.2024 Gündem
Tatilcilerin dönüş çilesi başladı! İşte yollardaki son durum
Tatilcilerin dönüş çilesi başladı! İşte yollardaki son durum 9 günlük Ramazan Bayramı sebebiyle memleketlerine ve tatil bölgelerine giden tatilcilerin dönüş yolculuğu başladı. TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinde işte son durum…
13.04.2024 Gündem
Kapadokya’ya ziyaretçi akını
Kapadokya’ya ziyaretçi akını Kapadokya, 2024’ün ilk çeyreğinde 531 bin 607 turist ağırladı.
11.04.2024 Kültür Sanat
Ebru Şahin'den Cedi Osman'a aşk dolu paylaşım! 'Her şeyim'
Ebru Şahin'den Cedi Osman'a aşk dolu paylaşım! 'Her şeyim' Ünlü oyuncu Ebru Şahin, 2022 yılının temmuz ayında dünyaca ünlü basketbolcu Cedi Osman'la nikah masasına oturmuştu. Şahin, eşi Cedi Osman'ın doğum gününü sosyal medya hesabından kutladı. Aşk dolu paylaşım kısa süre içerisinde binlerce beğeni ve yorum aldı.
9.04.2024 Cadde
Halka arza geri sayımda gözü yabancı ‘zincir’de
Halka arza geri sayımda gözü yabancı ‘zincir’de Turizmden havacılığa, yeme - içmeden tekstile 65 markası bulunan Dorak Holding, yatırımlara hız vermeye hazırlanıyor. Bir basın buluşması düzenleyen Dorak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Serdar Körükçü, mayıs - haziran ayları arasında halk arz planladıklarını da kaydetti.
9.04.2024 Ekonomi
Milyonlarca tatilcinin bayram göçü başladı
Milyonlarca tatilcinin bayram göçü başladı Tatilcilerin bayram hazırlığı tamam... 30 milyondan fazla kişinin seyahat edeceği tahmin ediliyor. Antalya ve Bodrum otelleri ile Sapanca tesisleri için talep yüksek. Yunan adaları da ilgi görüyor.
5.04.2024 Ekonomi
Bu sayede 4 dil öğrendi: Kadınların arasında beni gören şok oluyor
Bu sayede 4 dil öğrendi: Kadınların arasında beni gören şok oluyor Kapadokya girişi kapısı olarak bilinen Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde yaşayan Yavuz Aplak; "Bir erkek olarak ilk kez bez bebek yapıp ailesinin geçimini sağlayan ben oldum. Turistler kadınların içinde benim bez bebek yaptığımı görünce şoke oluyorlar ve beni tebrik ediyorlar." dedi.
2.04.2024 Yaşam
Bu sayede 4 dil öğrendi: Kadınların arasında beni gören şok oluyor
Bu sayede 4 dil öğrendi: Kadınların arasında beni gören şok oluyor Kapadokya girişi kapısı olarak bilinen Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde yaşayan Yavuz Aplak; "Bir erkek olarak ilk kez bez bebek yapıp ailesinin geçimini sağlayan ben oldum. Turistler kadınların içinde benim bez bebek yaptığımı görünce şoke oluyorlar ve beni tebrik ediyorlar." dedi.
2.04.2024 Gündem
Kadınlar ‘inziva’ya çekildi
Kadınlar ‘inziva’ya çekildi Şirince’de düzenlenen özel kampta buluşan kadınlar, hayat hikayeleri ve deneyimleriyle birbirlerine güç kattı. Toplumsal cinsiyet eşitliğine vurgu yapan etkinliği 3lü İnziva grubu adına Yasemin Fazlılar kaleme aldı
31.03.2024 Advertorial
Kadınlar ‘inziva’ya çekildi
Kadınlar ‘inziva’ya çekildi Şirince’de düzenlenen özel kampta buluşan kadınlar, hayat hikayeleri ve deneyimleriyle birbirlerine güç kattı. Toplumsal cinsiyet eşitliğine vurgu yapan etkinliği 3lü İnziva grubu adına Yasemin Fazlılar kaleme aldı.
30.03.2024 Ege
Bayram tatili yaklaşıyor: Seyahat ekonomisi 100 milyar TL
Bayram tatili yaklaşıyor: Seyahat ekonomisi 100 milyar TL Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, bu yıl 5 Nisan'daki ara tatille birleşen 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde, 20 milyon kişinin seyahate çıkacağını söyledi. Bağlıkaya, turistik konaklama sayısının da 2 milyona ulaşacağını açıkladı. Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz ise bu bayramda 20 milyon kişilik seyahat hareketinde 100 milyar TL harcama yapılacağının hesaplandığını kaydetti.
29.03.2024 Ekonomi
Cumhur İttifakı Eskişehir adayı Nebi Hatipoğlu: Anketlerde önde gözüküyoruz
Cumhur İttifakı Eskişehir adayı Nebi Hatipoğlu: Anketlerde önde gözüküyoruz Cumhur İttifakı Eskişehir Belediye Başkanı Adayı Nebi Hatipoğlu CNN TÜRK'te Tarafsız Bölge programında projelerini açıkladı. 'Bizim mottomuz başkan sahada.' diyen Nebi Hatipoğlu, "Anketlerde önde gözüküyoruz. Biz iyi bir konumdayız. İnşallah 1 Nisan sabahı kazanacağız." ifadelerini kullandı.
27.03.2024 Gündem
Bakan Ersoy: 'Türkiye turizm ana planımızı güncelledik'
Bakan Ersoy: 'Türkiye turizm ana planımızı güncelledik' Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Van'da yapılan 'Turizm Master Planı' lansman toplantısına katıldı. Bakan Ersoy, "13 Mart'ta Samsun Büyükşehir Belediyemiz ile ilk master plan lansmanımızı yaptık. Van'ın da Samsun'la birlikte bu alanda öncülük ettiğini görmekten büyük bir memnuniyet duydum. İl Turizm Master Planları yoğun bir sürecin sonunda şekilleniyor. Sonuç vermesi için titizlikle yürütülmesi gereken bir çalışma bu" dedi.
27.03.2024 Ekonomi
Karadeniz'den 8 bölge listeye girdi! Türkiye’nin en önemli mirasları
Karadeniz'den 8 bölge listeye girdi! Türkiye’nin en önemli mirasları Türkiye'de jeolojik oluşumların kalkınmadaki payının artırılması amacıyla düzenlenen ‘Ulusal ve Uluslararası Görünürlük İçin Türkiye’nin En Önemli 100 Jeolojik Mirası ve Anahtar Jeolojik Alanlarının Belirlenmesi Çalıştayı’nın sonuç bildirgesi hazırlandı. Bildirgede, aralarında mağara ve turba bataklıklarının da bulunduğu Rize’den 1, Gümüşhane’den 4, Trabzon’dan 3 alan Türkiye’nin en önemli 100 jeolojik mirası ve jeositleri listesinde yer aldı.
27.03.2024 Gündem
Kapılar ırkçılığa kapanacak
Kapılar ırkçılığa kapanacak Goethe-Institut İstanbul, bu yılki kültür, konuk sanatçı programı, yaratıcı endüstriler ve dil eğitimi programlarını özel bir basın buluşmasıyla duyurdu.
26.03.2024 Kültür Sanat
TDB: Diş hekimliği öğrencisi ‘tüm vücudu’ öğrensin
TDB: Diş hekimliği öğrencisi ‘tüm vücudu’ öğrensin Türk Dişhekimleri Birliği (TDB), diş hekimliği fakültelerini A’dan Z’ye incelediği çalışmasında, kontenjanların fazla oluşu ve eğitim kadrolarındaki yetersizlik gibi kronik sorunların altını çizerken, fakülteler ve ağız diş sağlığı hizmeti sunumuna ilişkin öneriler de getirdi.
22.03.2024 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere promosyon müjdesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere promosyon müjdesi Kayseri'de düzenlenen mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere müjdeli haberi paylaştı.
21.03.2024 Gündem
Turizm ‘bayram’ ederek başlıyor
Turizm ‘bayram’ ederek başlıyor Ramazan Bayramı tatili 9 güne çıkınca turizm bölgelerinde yoğun hareketlilik için hazırlıklar başladı. Bu dönemde okulların ara tatili de olacak. Turizmciler, uzun bayram tatiliyle yaz sezonunun açılacağı görüşünde...
21.03.2024 Ekonomi
Balayı odasında ölüm! Mahkeme kararını verdi
Balayı odasında ölüm! Mahkeme kararını verdi Balayı tatili için geldikleri Kapadokya bölgesinde, kaldıkları otelde karbonmonoksitten hayatlarını kaybeden Kader-Mutlu Akbaş çiftinin ölümü nedeniyle 3 sanığın yargılandığı davada karar verildi.
14.03.2024 Gündem
Mirasımız tehdit mi ediliyor?
Mirasımız tehdit mi ediliyor? Ağrı’daki İshak Paşa Sarayı’nda DJ kabini, Kapadokya’da Rave partileri, Yerebatan Sarnıcı’nda moda defilelerî... Tarihi ve doğal güzelliklerimiz tehdit altında mı?
7.03.2024 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Kapadokya ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.