Nasa

Nasa

Son dakika NASA haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan NASA gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan NASA haber sayfamızda...

Nasa

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 5.412 nasa haberi bulunmuştur.
NASA, ABD’de bir evin çatısına çarpan nesnenin Uzay İstasyonu'ndan (ISS) düştüğünü teyit etti
NASA, ABD’de bir evin çatısına çarpan nesnenin Uzay İstasyonu'ndan (ISS) düştüğünü teyit etti NASA, nesneyi ev sahibiyle işbirliği yaparak geri aldı ve nesneyi ajansın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nde analiz etti.
17.04.2024 Dünya
Köpeklerin kovaladığı kadın yere düştü, kanlar içinde kaldı
Köpeklerin kovaladığı kadın yere düştü, kanlar içinde kaldı Edirne’de başıboş köpeklerin kovaladığı kadın kaçarken yere düşerek kanlar içinde kaldı. O anlar güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.
16.04.2024 Gündem
Uzaydan düşen gizemli nesne! Evin çatısını delip içeri girdi, NASA'dan açıklama geldi
Uzaydan düşen gizemli nesne! Evin çatısını delip içeri girdi, NASA'dan açıklama geldi Geçtiğimiz ay Florida'da yaşayan Alejandro Otero isimli bir adamın gece saatlerinde evine uzaydan bir cisim düştü. Çatıyı delip zemin kata kadar inen nesle ile ilgili NASA günler sonra açıklamada bulundu.
16.04.2024 Dünya
Kozmik patlama sır küpü
Kozmik patlama sır küpü Ekim 2022’de Dünya’dan 2,4 milyar ışıkyılı uzaklıkta kaynağı bir galaksi olan şimdiye kadarki en büyük kozmik patlama meydana geldi.
14.04.2024 Dünya
Usta oyuncu genç sevgilisiyle el ele Beyaz Saray'a gitti!
Usta oyuncu genç sevgilisiyle el ele Beyaz Saray'a gitti! Geçtiğimiz sene mayıs ayında yedinci kez baba olan 80 yaşındaki Oscar ödüllü oyuncu Robert De Niro, minik kızı Gia'nın annesi Tiffany Chen ile Beyaz Saray'daki özel bir davette boy gösterdi.
11.04.2024 Cadde
Korkutan tablo! ‘Dünya’nın ateşi düşmezse yandık’
Korkutan tablo! ‘Dünya’nın ateşi düşmezse yandık’ Avrupa Birliği (AB) iklim ajansı Copernicus, Mart ayında küresel hava sıcaklığında yeni bir aylık rekor kırıldığını, böylece dünyada art arda 10 ay sıcaklık rekoru kaydedildiğini açıkladı.
10.04.2024 Dünya
'Şeytan' görüntülendi! 71 yıl sonra dünyaya yaklaştı
'Şeytan' görüntülendi! 71 yıl sonra dünyaya yaklaştı ODTÜ Fizik Bölümü son sınıf öğrencisi Batuhan Dereli (31), Balıkesir'in Bandırma ilçesine kurduğu teleskobuyla, yörüngesini 71 yılda bir tamamlayan, Everest Dağı'ndan daha büyük, '12PPons-Brooks' adlı kuyruklu yıldızı görüntüleyerek fotoğrafladı. İç Güneş Sistemi'ni en son 1954 yılında ziyaret eden, boynuzsu görünümü nedeniyle 'Şeytan Kuyruklu Yıldızı' olarak adlandırılan, 'Halley' tipi kuyruklu yıldızı yakalamayı defalarca denediğini söyleyen Dereli, "Türkiye'de birçok kişi bunu çekmeye çalışıyor ve biz de bunu çekmek için 6 defa uğraştık. Son denememizde ve öncesindeki iki denememizde mükemmel görüntüler elde ettik" dedi.
9.04.2024 Haberler
'Şeytan' görüntülendi! 71 yıl sonra dünyaya yaklaştı, Everest Dağı'ndan daha büyük
'Şeytan' görüntülendi! 71 yıl sonra dünyaya yaklaştı, Everest Dağı'ndan daha büyük ODTÜ Fizik Bölümü son sınıf öğrencisi Batuhan Dereli (31), Balıkesir’in Bandırma ilçesine kurduğu teleskobuyla, yörüngesini 71 yılda bir tamamlayan, Everest Dağı'ndan daha büyük, ‘12P/Pons-Brooks’ adlı kuyruklu yıldızı görüntüleyerek fotoğrafladı.
9.04.2024 Gündem
‘Tutulma’ şöleni
‘Tutulma’ şöleni ‘Tam Güneş tutulması’ Kuzey Amerika’da milyonların izlediği bir şölene dönerken bilime ve ekonomiye ‘bereket’ getirdi.
9.04.2024 Dünya
Heyecanla takip edildi! Yılın ilk Güneş tutulması gerçekleşti
Heyecanla takip edildi! Yılın ilk Güneş tutulması gerçekleşti Yılın ilk Güneş tutulması gerçekleşti. Tutulma, Meksika, ABD’nin doğu bölgeleri ve Kanada'nın güneydoğusunda görüldü.
8.04.2024 Dünya
Uzayda ateşlenen ilk ve tek silah! Rusya meydan okudu, yüksek maliyet sonunu getirdi
Uzayda ateşlenen ilk ve tek silah! Rusya meydan okudu, yüksek maliyet sonunu getirdi Sovyet Rusya'nın art arda attığı hızlı adımlarla başlayan, ABD'nin Ay'a insan indirmesiyle zirveye çıkan 'uzay yarışı' günümüzde yeni bir evreye girmiş olsa da bu mücadelenin ilk zamanları birçok şaşırtıcı olaya şahitlik etti. Bunlardan biri de uzayda ateşlenen ilk ve tek silah olan R-23M topu oldu.
7.04.2024 Dünya
Evrenin sırları ‘aydınlanıyor’
Evrenin sırları ‘aydınlanıyor’ Bilim insanları, yarın sadece Amerika kıtasında izlenebilecek tam Güneş tutulmasına odaklandı. 4 dakikalık tutulma, evrenin sırlarını aydınlatacak bir “altın zaman” niteliğine sahip...
7.04.2024 Gündem
Uşaklı astronot NASA yolcusu
Uşaklı astronot NASA yolcusu 6’ncı sınıf öğrencisi Umut Can Yıldız, ABD’deki Kennedy Space Center’da yapılacak NASA astronot eğitimine katılmaya hak kazandı. Umut’un hedefi Mars’a giden ilk insan olmak.
6.04.2024 Dünya
Beyaz Saray, NASA'yı görevlendirdi: Ay'da zaman daha hızlı akıyor
Beyaz Saray, NASA'yı görevlendirdi: Ay'da zaman daha hızlı akıyor NASA'nın Koordineli Ay Saati (LTC) olarak adlandırılan saati ayarlamak için 2026 yılının sonuna kadar zamanı var.
3.04.2024 Dünya
NASA’dan Ay’da tarım hamlesi
NASA’dan Ay’da tarım hamlesi  Süper güçlerin hâkimiyetlerine almak için yarıştığı Ay’da, NASA tarafından kurulacak seralarda tere, su mercimeği ve lahana ekileceği ortaya çıktı.
3.04.2024 Dünya
‘Selam olsun uzaylılara’
‘Selam olsun uzaylılara’ NASA’nın Jüpiter’in buzlu uydusu Europa’ya yollayacağı uzay aracının üstünde başka varlıklara yönelik “mektup” yer alacak.
31.03.2024 Dünya
'Andromeda Galaksisi'nde 100 yaşında sevgilim var!'
'Andromeda Galaksisi'nde 100 yaşında sevgilim var!' ABD'nin uzay programı çalışmalarından sorumlu olan NASA'ya yaptığı göndermeler, astral seyahat ve uzaylılarla ilgili açıklamalarıyla dikkat çeken şarkıcı Yusuf Güney, özel hayatı hakkında yöneltilen soru üzerine bu kez 'Andromeda Galaksi' sözleriyle herkesi şaşkına çevirdi.
25.03.2024 Cadde
Ekinoks görüntüsü
Ekinoks görüntüsü Geceyle gündüzün eşitliği anlamına gelen ve kuzey yarım kürede baharın gelişini müjdeleyen ilkbahar ekinoksu 21 Mart’ta gerçekleşti.
24.03.2024 Dünya
“Önümüzdeki 3-4 ay içerisinde TÜRKSAT 6A’yı uzaya göndereceğiz”
“Önümüzdeki 3-4 ay içerisinde TÜRKSAT 6A’yı uzaya göndereceğiz” Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Önümüzdeki 3-4 ay içerisinde TÜRKSAT 6A’yı uzaya gönderecek ve kendi haberleşmesini üretebilen 10 ülkeden biri olacağız” dedi.
19.03.2024 Ekonomi
Ay’da nükleer enerji santrali
Ay’da nükleer enerji santrali Süper güçler arasında Ay’ı kapma yarışı tüm hızıyla sürerken, Rusya’nın Çin ile birlikte Ay’da nükleer enerji santrali kuracağını açıklaması taşları yerinden oynattı.
10.03.2024 Dünya
Yunan profesör İstanbul'da 7.8 büyüklüğünde deprem bekliyor: Son bir parça kaldı
Yunan profesör İstanbul'da 7.8 büyüklüğünde deprem bekliyor: Son bir parça kaldı Yunanistan Jeoloji ve Doğal Afet Yönetimi Profesörü Efthymios Lekkas, beklenen İstanbul depreminin büyüklüğü ve zamanı hakkında açıklamalarda bulundu.
7.03.2024 Dünya
NASA'dan Dr. Emre Havazlı: Yerel deprem merkezleri kurmalıyız
NASA'dan Dr. Emre Havazlı: Yerel deprem merkezleri kurmalıyız Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında bir araya gelen 5 Türk araştırmacı, Türkiye'nin deprem algısını araştırıp, deprem kültürü oluşturulması ve gerekli tedbirlerin alınmasına yönelik 5 maddeden oluşan önerilerini sıraladı. Sismoloji ve deprem bilimi alanında hakemli araştırmaları yayınlayan Seismica dergisinde yer alan makaleye ilişkin bilgi veren ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı'nden (NASA) Dr. Emre Havazlı, "Yerel deprem merkezleri kurmalıyız " dedi.
7.03.2024 Gündem
Haritada var, gerçekte yok! Tüm sonuçlar 0'ı gösteriyor: Ankara da listede!
Haritada var, gerçekte yok! Tüm sonuçlar 0'ı gösteriyor: Ankara da listede! Dünya haritasını tam anlamıyla bildiğinizi sanıyorsanız yanılıyor olabilirsiniz. Adına 'Null Adası' denilen gizemli yer kafaları karıştırmış durumda. Hatta haritada var olup gerçekte olmayan bu noktadan bir tane de Ankara da bulunuyor!
5.03.2024 Yaşam
Isınmaya karşı ‘hack’ önerisi
Isınmaya karşı ‘hack’ önerisi NASA’daki araştırmacılar, küresel ısınmaya karşı atmosferi “hack”leme önerisinde bulundu.
1.03.2024 Dünya
'İlk Türk astronotum' diye Japonları kandırdı! '130 yıllık tarihimizde böyle bir şey görmedik'
'İlk Türk astronotum' diye Japonları kandırdı! '130 yıllık tarihimizde böyle bir şey görmedik' Sahte doktordan sahte öğretmene birçok meslek grubunun suistimal edildiğini gördük. Ancak astronotun sahtesini hiçbirimiz duymamıştık, ta ki Serkan Anılır'ın hikâyesini öğrenene kadar. Tüm dünyayı, en başta da Japonları 'İlk Türk astronotum' diyerek kandıran Serkan Anılır gerçeklerin ortaya çıkmasıyla sırra kadem bastı.
1.03.2024 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Nasa ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.