Seyahat

Seyahat

Son dakika seyahat haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan seyahat gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan seyahat haber sayfamızda...

Seyahat

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 28.130 seyahat haberi bulunmuştur.
Fed Bej Kitap raporu yayınlandı
Fed Bej Kitap raporu yayınlandı Yılın üçüncü ABD Merkez Bankası (Fed) Bej Kitap raporuna göre ABD'de bölgesel ekonomik faaliyetler artıyor, tüketici harcamaları yükseliyor, turizm faaliyetleri büyüyor ve konut satışları ülke genelinde iyileşiyor.
18.04.2024 Uzmanpara
AB’den gençlere ücretsiz tren bileti
AB’den gençlere ücretsiz tren bileti  Avrupa Birliği Komisyonu “DiscoverEU” (AB’yi Keşfet) programı kapsamında 18 yaşını bitiren gençlere 10 binlerce tren bileti hediye edileceğini duyurdu.
18.04.2024 Eğitim
Kiralık yazlığa onayınız var mı? Yaz sezonu öncesi yazlık piyasasını mercek altına aldık
Kiralık yazlığa onayınız var mı? Yaz sezonu öncesi yazlık piyasasını mercek altına aldık Yazlık sezonu bu yıl yeni düzenleme ile açılıyor. Konutunu turizm amaçlı kiralamak isteyenler; bulunduğu binada tüm kat maliklerinden onay almak zorunda. Bu nedenle müstakil seçeneklere ilgi daha yüksek.
18.04.2024 Ekonomi
Dışişleri'nden Lübnan için seyahat uyarısı
Dışişleri'nden Lübnan için seyahat uyarısı Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'daki saldırılardan dolayı orada bulunan Türk vatandaşlarının tedbirli olmaları ve zorunlu olmadıkça güneyde yer alan bazı şehirlere seyahat etmemeleri yönünde uyarı yaptı.
17.04.2024 Gündem
“Cari işlemler açığı 31,8 milyar dolara geriledi”
“Cari işlemler açığı 31,8 milyar dolara geriledi” Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Dış ticarette yaşanan olumlu gelişmeler neticesinde, 2023 yılı Mayıs ayında 60,1 milyar dolar olarak gerçekleşen yıllıklandırılmış cari işlemler açığı sonraki aylarda toplam 28,3 milyar dolar azalarak 2024 Şubat ayı itibariyle 31,8 milyar dolara geriledi" dedi.
17.04.2024 Ekonomi
Kıyamet gibi! Gökyüzü yeşile döndü, Dubai'ye felaket saniyeler içinde geldi
Kıyamet gibi! Gökyüzü yeşile döndü, Dubai'ye felaket saniyeler içinde geldi Birleşik Arap Emirlikleri son 75 yılın en şiddetli yağışına teslim olmasıyla çöl şehri Dubai sular altında kaldı. Sosyal medyadan gelen görüntüler, afete 'kıyamet günü' benzetmelerinin yapılmasına yol açtı.
17.04.2024 Dünya
Kıyamet gibi! Gökyüzü yeşile döndü, Dubai'ye felaket saniyeler içinde geldi
Kıyamet gibi! Gökyüzü yeşile döndü, Dubai'ye felaket saniyeler içinde geldi Birleşik Arap Emirlikleri son 75 yılın en şiddetli yağışına teslim oldu. Çöl şehri Dubai'nin sular altında kaldı. Sosyal medyadan gelen görüntüler, afete 'kıyamet günü' benzetmelerinin yapılmasına yol açtı.
17.04.2024 Haberler
Bakan Uraloğlu açıkladı: Sivas- İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Bakan Uraloğlu açıkladı: Sivas- İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sivas ile İstanbul arasında aktarmasız YHT ekspres seferlerinin 4 Mayıs itibariyle başlayacağını belirterek, “Sivas-Ankara YHT hattını kullanan vatandaşlarımızın taleplerini doğrultusunda çalışmalarımızı tamamladık. 483 yolcu kapasitesine sahip setler ile işletilecek ekspres ve aktarmasız olarak İstanbul-Sivas arasında seferleri başlatıyoruz.” dedi.
17.04.2024 Ekonomi
Cari işlemler hesabı belli oldu
Cari işlemler hesabı belli oldu Şubat ayında cari işlemler hesabı 3 milyar 265 milyon ABD doları açık kaydetti.
17.04.2024 Uzmanpara
AB’den 35 bin gence ücretsiz Avrupa turu: Türk vatandaşlarının da başvurabileceği programın şartları neler?
AB’den 35 bin gence ücretsiz Avrupa turu: Türk vatandaşlarının da başvurabileceği programın şartları neler? Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, “DiscoverEU” programı kapsamında, aralarında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının da bulunduğu 35 bin genç için trenle ücretsiz Avrupa turu düzenleyecek.
17.04.2024 Dünya
Bakan Uraloğlu açıkladı! İstanbul Havalimanı yolcu rekoru kırdı
Bakan Uraloğlu açıkladı! İstanbul Havalimanı yolcu rekoru kırdı Ramazan bayramı tatilini kapsayan 5-14 Nisan arasında havalimanlarında 6 milyon 852 bin 948 yolcuya hizmet verilirken, İstanbul Havalimanı’nda 14 Nisan günü 245 bin 995 yolcu sayısıyla 2024 yılında en yüksek rakama ulaşıldı.
17.04.2024 Ekonomi
Gizli yasak deşifre oldu, ele veren de Kraliçe'nin oğlu! 'Monopoly kapıdan içeri giremez'
Gizli yasak deşifre oldu, ele veren de Kraliçe'nin oğlu! 'Monopoly kapıdan içeri giremez' Yaz akşamlarının, arkadaş ve akraba buluşmalarının vazgeçilmez eğlencelerinden olan Monopoly, oynayanların kazanma ve en çok da mülk satın alma aşkıyla yanıp tutuştuğu tutkulu bir oyun. Dünya üzerinde herkesin oynamakta özgür olduğu bu oyunu, bırakın oynamayı evine sokması bile yasak olan bir aile var!
17.04.2024 Yaşam
Erdoğan'dan İsrail-İran gerilimiyle ilgili flaş açıklama
Erdoğan'dan İsrail-İran gerilimiyle ilgili flaş açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "13 Nisan gecesi yüreklerimizi ağzımıza getiren gerilimin birinci müsebbibi Netanyahu ve gözünü kan bürümüş yönetimidir.” ifadelerini kullandı.
17.04.2024 Gündem
İstanbul Depremi'nde en güvenlisi yer altı! 'Avrasya Tüneli ve metrolara tampon oluyor'
İstanbul Depremi'nde en güvenlisi yer altı! 'Avrasya Tüneli ve metrolara tampon oluyor' Depremlerin çok net olmasa da ortalama bir tekerrür süresi olduğunu sıklıkla belirten deprem uzmanları, megakent İstanbul için tehlike çanlarının artık daha şiddetli çaldığını söylüyor. Pek çok riskli bina içinde, depreme nerede yakalanacağınız hiç de belli olmayabilir. Peki, metrolarda ya da Avrasya Tüneli'nde yani yerin metrelerce derininde yakalansanız ne olurdu? Uzmanına sorduk.
16.04.2024 Yaşam
Ramazan Bayramı tatilinde otoyollardan 11,2 milyon araç geçti
Ramazan Bayramı tatilinde otoyollardan 11,2 milyon araç geçti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı tatili boyunca otoyolları 11,2 milyonun üzerinde aracın kullandığını belirterek, “Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü ise 2 milyon 94 bin 924 araç, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü de 1 milyon 772 bin 112 araç kullandı” dedi.
15.04.2024 Haberler
Bakan Uraloğlu rakamlarla açıkladı! 11.2 milyon araç geçti
Bakan Uraloğlu rakamlarla açıkladı! 11.2 milyon araç geçti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı tatili boyunca otoyolları 11,2 milyonun üzerinde aracın kullandığını belirterek, “Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü ise 2 milyon 94 bin 924 araç, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü de 1 milyon 772 bin 112 araç kullandı” dedi. Uraloğlu, 9 gün süren bayram tatili süresince 3 milyon 284 bin kişinin otobüslerle yolculuğu tercih ettiğini, demiryolları ile seyahat eden kişi sayısının ise 820 bini bulduğunu bildirdi.
15.04.2024 Ekonomi
Ramazan Bayramı turizm sektörüne ilaç oldu
Ramazan Bayramı turizm sektörüne ilaç oldu 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin ilk verileri geldi. Özellikle Antalya ve Ege’de açık olan oteller, 9 gün boyunca doluluk oranı yüzde yüz olarak gerçekleşti.
15.04.2024 Ekonomi
Dehşet anları! Yolcu, kırdığı soda şişesi ile muavini rehin aldı
Dehşet anları! Yolcu, kırdığı soda şişesi ile muavini rehin aldı Tokat’ta bindiği yolcu otobüsünde soda şişesini kırarak muavini rehin alan Sercan Cümbüş (35), tutuklandı. Cümbüş, pişmanlık duyduğunu ifade etti.
15.04.2024 Gündem
Olaylar nasıl gelişti? Şimdilik ‘geçti’ ama ‘bitmedi!’
Olaylar nasıl gelişti? Şimdilik ‘geçti’ ama ‘bitmedi!’ İran, günlerdir beklenen İsrail’e yönelik misilleme saldırısını önceki gece sabaha karşı gerçekleştirdi. Tahran yönetimi başka saldırı olmayacağını söylerken, Tel Aviv’den “Doğru zamanda intikam alacağız” açıklaması geldi.
15.04.2024 Dünya
Resmi tatilin son gününde Trabzon terminalinde yoğunluk
Resmi tatilin son gününde Trabzon terminalinde yoğunluk Ramazan Bayramı süresince tatillerini değerlendiren ve seyahat eden vatandaşların dönüşlerinin başlamasıyla birlikte tatilin son gününde de Trabzon Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yoğunluğun arttığı görüldü.
14.04.2024 Ekonomi
Adım Adım İstanbul
Adım Adım İstanbul Yürüyüş turizmiyle ilgili hizmet sunan “GuruWalk” internet sitesi, dünyada yürüyerek keşfedilebilen şehirlerin listesini yayımladı.
14.04.2024 Gündem
‘Uzaylılar CERN’den Dünya’ya sızıyor’
‘Uzaylılar CERN’den Dünya’ya sızıyor’ Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) İsviçre - Fransa sınırında bulunuyor.
14.04.2024 Dünya
‘Bayram’ performansı rekorun göstergesi
‘Bayram’ performansı rekorun göstergesi Bayram tatili için dönüş yolculuğu başladı. 9 günlük tatil süresince büyük bir turizm hareketi yaşanırken; bu dönemin, Türkiye’nin turizmde 2024 yılı için yeni rekor beklentisinin ilk göstergesi olduğu değerlendirildi.
14.04.2024 Ekonomi
İsrail'e füze yağmuru! Ortadoğu nefesini tuttu
İsrail'e füze yağmuru! Ortadoğu nefesini tuttu İran’ın İsrail’e misillemesi beklenirken, Tahran’ın İsrail hava savunma sistemini aşmak için yoğun bir saldırı düzenleyebileceği belirtiliyor. Birçok ülke bölgeye seyahat uyarısı yayınladı. Öte yandan dünya, İran'ın İsrail'e yapacağı saldırıya kilitlenmişken bir son dakika gelişmesi yaşandı. Güney Lübnan'dan İsrail'e 50'den fazla roket fırlatıldığı belirtildi.
13.04.2024 Dünya
Sarp Sınır Kapısı'nda bayram yoğunluğu! 2 günde 44 bin yolcu giriş- çıkış yaptı
Sarp Sınır Kapısı'nda bayram yoğunluğu! 2 günde 44 bin yolcu giriş- çıkış yaptı Artvin'de, Türkiye'nin Kafkaslar ve Orta Asya'ya açılan en önemli sınır geçişlerinden olan Sarp Sınır Kapısı'nda bayram yoğunluğu yaşanıyor. Bayramın 1. ve 2. gününde, 44 bin 890 yolcu Sarp Sınır kapısından giriş ve çıkış yaptı.
12.04.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Seyahat ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.