Tbb

Tbb

Son dakika TBB haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan TBB gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan TBB haber sayfamızda...

Tbb

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.776 tbb haberi bulunmuştur.
Türkiye Bankalar Birliği'nden "faiz artırma talimatı" iddialarına ilişkin açıklama
Türkiye Bankalar Birliği'nden "faiz artırma talimatı" iddialarına ilişkin açıklama Türkiye Bankalar Birliği, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "faiz artırma talimatı" verdiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
18.03.2024 Ekonomi
Finansal okuryazarlık için yarışma
Finansal okuryazarlık için yarışma Türkiye Bankalar Birliği, 13-15 yaş grubundaki çocuklar için Finansal Okuryazarlık Bilgi Yarışması düzenliyor.
13.03.2024 Eğitim
Kredi kartı limitlerine düzenleme sinyali! Gelire göre sınırlama mı olacak?
Kredi kartı limitlerine düzenleme sinyali! Gelire göre sınırlama mı olacak? Son dönemde kamuoyunda kredi kartlarına yönelik bir düzenleme yapılacağı beklentisi hakimdi. Konuyla ilgili en net açıklama geçtiğimiz gün yapıldı. Kredi kartı limitlerine düzenleme sinyali geldi. Peki beklentiler neler? İşte detaylar...
5.03.2024 Ekonomi
Galatasaray'da 'Engelsiz Aslanlar Balosu' düzenlendi!
Galatasaray'da 'Engelsiz Aslanlar Balosu' düzenlendi! Galatasaray Kulübü tarafından, tekerlekli sandalye basketbol takımına ve yeni kurulan Galatasaray Paralimpik Akademi'ye destek amaçlı 'Engelsiz Aslanlar Balosu' organize edildi.
28.02.2024 Galatasaray
Kartal'da bariyerlere vuran hafif ticari araç taksiye çarptı!
Kartal'da bariyerlere vuran hafif ticari araç taksiye çarptı! Kartal'da, iddiaya göre D-100 Karayolu'nda hızla ilerleyen hafif ticari araç, bariyerlere vurduktan sonra park halindeki taksiye çarptı. Hafif ticari araç bariyerleri yerinden sökerken, kazada 1'i ağır 4 kişi yaralandı.
27.02.2024 Haberler
Kartal'da feci kaza! Hafif ticari araç önce bariyerlere sonra taksiye çarptı
Kartal'da feci kaza! Hafif ticari araç önce bariyerlere sonra taksiye çarptı Kartal'da, D-100 Karayolu'nda hızla ilerleyen hafif ticari araç, bariyerlere vurduktan sonra park halindeki taksiye çarptı. Kazada 1'i ağır 4 kişi yaralandı.
27.02.2024 Gündem
Merkez Bankası Başkanı bankacılarla buluştu
Merkez Bankası Başkanı bankacılarla buluştu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Fatih Karahan, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar ve TBB Yönetim Kurulu Üyesi banka genel müdürleri ile bir araya geldi.
13.02.2024 Ekonomi
TCMB Başkanı Karahan bankacılarla görüştü
TCMB Başkanı Karahan bankacılarla görüştü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Fatih Karahan, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) yöneticileriyle bir araya geldi. Görüşmede Türk lirası mevduatların payını artırmaya yönelik düzenlemeler, makroihtiyati çerçevede sadeleşme ve miktarsal sıkılaşma adımlarıyla birlikte dezenflasyon süreci kapsamında para politikası görünümü toplantının konuları arasında yer aldı.
12.02.2024 Uzmanpara
Merkez Bankası Başkanı Karahan bankacılarla görüştü
Merkez Bankası Başkanı Karahan bankacılarla görüştü TCMB Başkanı Dr. Fatih Karahan, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi.
12.02.2024 Ekonomi
Turizmde hedef 60 milyar dolar
Turizmde hedef 60 milyar dolar Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bu yıl turizmde 60 milyon ziyaretçi ve 60 milyar dolar gelir hedeflediklerini söyledi.
9.02.2024 Ekonomi
DASK’tan hasar için 35 milyar TL
DASK’tan hasar için 35 milyar TL 6 Şubat depremlerinden bu yana yaklaşık 600 bin adet hasar ihbarı alındığını açıklayan DASK 35 milyar lira tazminat ödendiği bilgisini paylaştı. TBB ise bölgeye sürekli finansman desteği sağlandığını, ticari ve bireysel kredilerin Türkiye ortalaması üzerinde arttığını kaydetti.
6.02.2024 Ekonomi
‘Pozitif’ ayrışırız yabancı gelecek
‘Pozitif’ ayrışırız yabancı gelecek Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alpaslan Çakar, Türk ekonomisinin 2025 ile birlikte bir sıçrama dönemine girmesi için 2024’te sıkı hazırlık yapılması gerektiğini belirtti. Çakar, küresel sermaye akımında Türkiye’nin öne çıkmasını bekliyor.
25.01.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan İsias Otel davası hakkında açıklama
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan İsias Otel davası hakkında açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İsias Otel davasında, yargıya güvendiklerini belirterek, "Yargımız titizlikle bu konuyu ele alacaktır. Yine deprem bölgesine ilişkin yargılamalarda olduğu gibi hukuki süreç gerçekleşecektir. Biz de bu hukuki süreci yakından takip edeceğiz" dedi.
4.01.2024 Gündem
Zafer Partisi Kayseri İl Başkanı adli kontrolle serbest bırakıldı
Zafer Partisi Kayseri İl Başkanı adli kontrolle serbest bırakıldı Sosyal medya paylaşımları nedeniyle dün gözaltına alınan Zafer Partisi Kayseri İl Başkanı Avukat Hacı Ali Demirkaya, çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
12.12.2023 Gündem
Bakan Tunç: Gazze’de tüm hakların temeli olan yaşam hakkı nerede?
Bakan Tunç: Gazze’de tüm hakların temeli olan yaşam hakkı nerede? Katıldığı sempozyumda konuşan Bakan Tunç, “Gazze’de insan hakları nerede? Masum sivil insanlar katledilirken, küvözdeki bebekler dahi öldürülürken tüm hakların temeli olan yaşam hakkı nerede? Masum insanların elektriğini keserek onları ölüme mahkum etmek mi insan hakkı?” dedi.
7.12.2023 Gündem
Erkan, banka müdürleriyle bir araya geldi
Erkan, banka müdürleriyle bir araya geldi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın banka genel müdürleriyle bir araya geldiği toplantıya ilişkin açıklama yapıldı. Türkiye Bankalar Birliği'nden (TBB) yapılan açıklamada toplantıda bankacılık sisteminde döviz dönüşümlü mevduatların azaltılması ve Türk lirasına geçiş ile TCMB’nin ihracat, yatırıma yönelik destekleri kapsamında reeskont ve Yatırım Taahhütlü Avans Kredilerine (YTAK) yönelik uygulamaların değerlendirildiği bildirildi.
7.12.2023 Uzmanpara
TCMB Başkanı Erkan bankacılarla görüştü
TCMB Başkanı Erkan bankacılarla görüştü Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın banka genel müdürleriyle bir araya geldiği toplantıya ilişkin açıklama yapıldı. TBB’den yapılan açıklamada toplantıda, bankacılık sisteminde döviz dönüşümlü mevduatların azaltılması ve Türk Lirasına geçiş ile TCMB’nin ihracat ve yatırıma yönelik destekleri kapsamında reeskont ve Yatırım Taahhütlü Avans Kredilerine (YTAK) yönelik uygulamaların değerlendirildiği bildirildi.
7.12.2023 Ekonomi
‘‘Önümüzdeki dönem dünya ticareti daha çok yerel paralarla yapılacak’’
‘‘Önümüzdeki dönem dünya ticareti daha çok yerel paralarla yapılacak’’ Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, ‘‘Önümüzdeki dönem, dünya ticaretinin artık çok daha büyük bir kısmının yerel paralarla yapıldığı bir dönem olacak. Yerel para ile ticaret konusunda liderleri, yöneticileri, karar alıcıları zorlamamız lazım’’ dedi
5.12.2023 Ekonomi
‘Avukatlık bürosu meslek dışı kullanılamaz’
‘Avukatlık bürosu meslek dışı kullanılamaz’ Türkiye Barolar Birliği (TBB), avukatlara yönelik reklam yasağı çerçevesinde TBB Meslek Kuralları’nda bir dizi değişiklik yaptı.
5.12.2023 Gündem
Bakan Yerlikaya Türkiye Barolar Birliği Başkanı ile bir araya geldi
Bakan Yerlikaya Türkiye Barolar Birliği Başkanı ile bir araya geldi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, TBB Yönetim Kurulu üyeleri ve baro başkanlarını kabul etti.
2.12.2023 Gündem
Mağdurlara ücretsiz adli destek hizmeti
Mağdurlara ücretsiz adli destek hizmeti Türkiye Barolar Birliği (TBB) ile Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi iş birliğinde, Türkiye’de şiddet gören kadınların önemli sorunlarından biri olan “adalete erişim” için dün önemli bir adım atıldı. Kadınların ücretsiz adli yardıma ulaşmalarını sağlamak için AB ve TBB tarafından, kadınların adli hizmetlere erişiminin desteklenmesi için hibe anlaşması imzalandı.
28.11.2023 Gündem
Özel, A Takımını belirliyor
Özel, A Takımını belirliyor CHP Parti Meclisi (PM) bugün ilk toplantısını yapacak. Genel Başkanı Özgür Özel’in A Takımını yani yeni MYK’sını PM’ye sunup, oylatabileceği belirtiliyor. Özel’in MYK’sını tümüyle yeni isimlerden oluşturacağı, tek istisna olarak daha önce MYK’da görev almış Selin Sayek Böke’yi A Takımı’na taşıyacağı belirtiliyor.
11.11.2023 Gündem
Ankara’da gündem Yargıtay kararı
Ankara’da gündem Yargıtay kararı Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) TİP Milletvekili Can Atalay’a ilişkin tahliye talepli hak ihlali kararına uymama kararı alarak, ihlal kararı veren dokuz AYM üyesi hakkında suç duyurusunda bulunması hem yargı hem siyaset kulislerini hareketlendirdi.
10.11.2023 Gündem
Togg CEO'su Karakaş açıkladı: Bizim yaptığımız bilgisayar tasarımıdır
Togg CEO'su Karakaş açıkladı: Bizim yaptığımız bilgisayar tasarımıdır Bursa'da konuşan, Togg CEO'su Gürcan Karakaş, "Bizim yaptığımız bir otomobil tasarımı değil, bizim yaptığımız 4 teker üzerinde giden bilgisayar tasarımıdır" dedi.
1.11.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Tbb ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.