Üniversite

Üniversite

Son dakika Üniversite haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Üniversite gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Üniversite haber sayfamızda...

Üniversite

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 52.573 üniversite haberi bulunmuştur.
YÖK Başkanı Özvar: Yapay zekayı ülke açısından çok önemli görüyoruz
YÖK Başkanı Özvar: Yapay zekayı ülke açısından çok önemli görüyoruz Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Bugün, ülkemizdeki üniversitelerde 198 farklı ülkeden 350 bine yakın uluslararası öğrenci öğrenim görmektedir. Bu yönüyle ülkemiz dünyada en fazla öğrenciye sahip ilk 10 ülke arasına girmiş ve yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline gelmiştir. Hedefimiz uluslararası öğrenci sayısında, dünyada ilk 5’e girmektir" dedi.
19.04.2024 Gündem
YKS 2024 NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? ÖSYM GİRİŞ YKS sınav giriş yerleri belli oldu mu, nasıl sorgulanır?
YKS 2024 NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? ÖSYM GİRİŞ YKS sınav giriş yerleri belli oldu mu, nasıl sorgulanır? YKS Üniversite Sınavı için zaman daralıyor. Üniversite sınavına girecek milyonlarca öğrenci sınav tarihlerini bekliyor. ÖSYM YKS tarihlerini ve sınav giriş saatlerini yayınladı. Peki, 2024 YKS ne zaman yapılacak? İşte YKS ile ilgili ayrıntılar.
19.04.2024 Bilgi Rehberi
'Hollywood'un en ünlü bebeği' artık 18 yaşında! Yıllardır görüşmediği babasıyla tüm bağları resmen koptu
'Hollywood'un en ünlü bebeği' artık 18 yaşında! Yıllardır görüşmediği babasıyla tüm bağları resmen koptu 'Görevimiz Tehlike', 'Top Gun' ve 'Jack Reacher' gibi yapımlarla tüm dünyada tanınan bir oyuncu haline gelen ABD'li Tom Cruise, 'Dawson's Creek' dizisinin yıldızı Katie Holmes'ün kızı Suri Cruise, 18'inci yaşına bastı. Yakın çevresi, 10 yıldır Tom Cruise görüşmeyen genç kızın babasıyla ilgili ilişkisi hakkında konuştu. İşte detaylar...
19.04.2024 Cadde
ABD’ye eşdeğer diploma alacaklar
ABD’ye eşdeğer diploma alacaklar Yeditepe Üniversitesi, ABD’deki Diş Hekimliği Eğitim Programları Akreditasyon Komisyonu (CODA) tarafından akredite edilen, Avrupa’da ilk, dünyada ikinci üniversite oldu.
19.04.2024 Eğitim
Özellerde yabancı öğretmen hilesi! 30 saatte unvan hazır
Özellerde yabancı öğretmen hilesi! 30 saatte unvan hazır Bazı kolejler, sırf yabancı diye uzmanlığı öğretmenlik olmayan kişilere öğretmenlik yaptırıyor. Bu kişilerin özgeçmişlerini ise sır gibi saklıyorlar. Aralarında mühendislik, veterinerlik gibi bölümlerden mezun olanlar hatta kendi ülkelerinde manavlık, çağrı merkezi operatörlüğü yapanlar bile bulunuyor.
19.04.2024 Gündem
YKS NE ZAMAN, hangi tarihte? 2024 TYT-AYT-YDT Üniversite Sınavı ne zaman, ayın kaçında yapılacak, sınav kaç saat sürecek?
YKS NE ZAMAN, hangi tarihte? 2024 TYT-AYT-YDT Üniversite Sınavı ne zaman, ayın kaçında yapılacak, sınav kaç saat sürecek? YKS Üniversite sınavı tarihi netleşti. 2024 ÖSYM sınav takvimine göre Yükseköğretim Kurumları Sınavı için zaman daralıyor. Üç aşamada yapılacak olan YKS; TYT, AYT, YDT olmak üzere ayrılıyor. Peki, YKS ne zaman, hangi tarihte yapılacak? İşte ÖSYM sınav takvimine göre 2024 YKS tarihleri.
18.04.2024 Bilgi Rehberi
Kazada hayatını kaybetmişti... Organlarıyla birçok hastaya umut olacak
Kazada hayatını kaybetmişti... Organlarıyla birçok hastaya umut olacak Yalova-Bursa karayolunda otomobille çarpışan motosiklette bulunan ve kazada ağır yaralanan üniversite öğrencisi Melek Karakaş (21), tedavi gördüğü hastanede 5 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Kazadan 3 gün önce organ bağışında bulunduğu ortaya çıkan Melek Karakuş’un organları birçok hastaya umut olacak.
18.04.2024 Gündem
ALKÜ ile POYD arasında protokol imzalandı! 'Öğrencilerine iş ve staj imkânı sağlanacak'
ALKÜ ile POYD arasında protokol imzalandı! 'Öğrencilerine iş ve staj imkânı sağlanacak' Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ile Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği arasında; üniversitenin turizm alanında eğitim gören öğrenci ve mezunlarına staj ve istihdam olanağı sağlamak, öğrencilerin sektöre adaptasyonunu hızlandırmak ve verimini artırmak amacıyla protokol imzalandı.
17.04.2024 Eğitim
Türkiye'nin en zeki şehri belli oldu: Listeye hiç şaşırmadım
Türkiye'nin en zeki şehri belli oldu: Listeye hiç şaşırmadım Yapılan bir araştırma sonucunda en zeki iller sıralamasında 1'inci sırada yer alan Eskişehir'de, sonucu değerlendiren vatandaşlar, kentin eğitimli göç aldığı için toplum olarak geliştiğini, bu sebeple durumun şaşırtıcı olmadığını söyledi.
17.04.2024 Gündem
Trafik polisinin dikkati, fenalaşan sürücünün kaza yapmasını önledi
Trafik polisinin dikkati, fenalaşan sürücünün kaza yapmasını önledi Karaman'da dolmuşuyla seyir halindeyken fenalaşan sürücü, uygulama yapan trafik polisinin dikkati sayesinde kaza yapmaktan son anda kurtuldu. O anlar ise kameraya yansıdı.
16.04.2024 Haberler
Sinem Kobal paylaştı! Kıvanç Tatlıtuğ ile Kenan İmirzalıoğlu bir arada
Sinem Kobal paylaştı! Kıvanç Tatlıtuğ ile Kenan İmirzalıoğlu bir arada Oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ ile stil danışmanı eşi Başak Dizer'in oğulları Kurt Efe, iki yaşına bastı. Sinem Kobal-Kenan İmirzalıoğlu çifti, doğum günü partisine katılanlar arasındaydı. Yakın arkadaşlar İmirzalıoğlu ile Tatlıtuğ'un pozu çok konuşuldu.
17.04.2024 Cadde
Balıkesir'in atlı profesörü olarak nam saldı! İşte sebebi...
Balıkesir'in atlı profesörü olarak nam saldı! İşte sebebi... Balıkesir Üniversitesi Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne geçici görevlendirme ile gelen Prof. Dr. Mehmet Can Gündüz (46), kampüste ve çevredeki kırsal mahallerde atla gezmeye başlayınca 'atlı profesör' olarak nam saldı.
16.04.2024 Eğitim
5G Teknoloji Kampüsü faaliyete başladı
5G Teknoloji Kampüsü faaliyete başladı İstanbul Teknik Üniversitesi, Turkcell ve Ericsson iş birliğiyle kurulan 5G Teknoloji Kampüsü, imzalanan protokolle faaliyete başladı. Özel sektör ve akademiyi bir araya getiren Ar-Ge iş birliği kapsamında İTÜ Ayazağa Yerleşkesinde kurulan sahada, 5G teknolojileri geliştirilecek ve nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesine katkı sağlanacak. Kampüs içinde kullanılan otonom otobüs, Teknoloji Kampüsü’nün odaklanacağı ilk çalışmalar arasında yer alıyor.
15.04.2024 Teknoloji
Teleferikte, korku dolu anları cep telefonu ile çeken anne ve kızı konuştu
Teleferikte, korku dolu anları cep telefonu ile çeken anne ve kızı konuştu Antalya'da teleferik kazasında 5,5 saat mahsur kaldıktan sonra kurtarılan hemşire Rabia Küçük ile üniversitesi öğrencisi kızı Nur Çeken, yaşadıkları korku dolu anları anlattı.
15.04.2024 Haberler
Ölümle burun buruna 5,5 saat! Teleferik kabusunu anne-kız anlattı
Ölümle burun buruna 5,5 saat! Teleferik kabusunu anne-kız anlattı Antalya'da teleferik kazasında 5,5 saat mahsur kaldıktan sonra kurtarılan hemşire Rabia Küçük ile üniversitesi öğrencisi kızı Nur Çeken, yaşadıkları korku dolu anları anlattı.
15.04.2024 Gündem
Resmi tatilin son gününde Trabzon terminalinde yoğunluk
Resmi tatilin son gününde Trabzon terminalinde yoğunluk Ramazan Bayramı süresince tatillerini değerlendiren ve seyahat eden vatandaşların dönüşlerinin başlamasıyla birlikte tatilin son gününde de Trabzon Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yoğunluğun arttığı görüldü.
14.04.2024 Ekonomi
Atatürk filmi öğrenciye 60 TL
Atatürk filmi öğrenciye 60 TL Başrolünde Aras Bulut İynemli’nin oynadığı, “ATATÜRK II” filmi 19 Nisan’da yeniden vizyona giriyor.
14.04.2024 Eğitim
Blucinin ‘hızlı’sı havayı bozuyor
Blucinin ‘hızlı’sı havayı bozuyor “Hızlı moda” ürünü bir blucin pantolonu bir kez bile giymenin, 2.5 kilo karbondioksit salınımına neden olarak havayı kirlettiği bildirildi.
14.04.2024 Dünya
Her şey gelen mesajla başladı! 'Oyuncak için değil, sana sarılmaya geldik'
Her şey gelen mesajla başladı! 'Oyuncak için değil, sana sarılmaya geldik' Tüm çocukluğu Suriye sınırındaki Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde geçen Ümit Kavak, Türkiye’nin pek çok yerinde dağıttığı oyuncaklarla binlerce çocuğun yüzünü güldüren bir fotoğrafçı. Son olarak Midyat'ta zihinsel engelli Ahmet’e yapılan sürpriz doğum günü videosuyla yürekleri ısıtan Ümit, çocuklarla yaşadığı unutulmaz anları anlattı.
14.04.2024 Yaşam
Ankara’ya dev teknoloji üssü
Ankara’ya dev teknoloji üssü Ankara Sanayi Odası (ASO), Türkiye’nin ihracat katma değerini artırmayı amaçlayan Ankara Teknoloji Üssü için harekete geçti. Başkentte 1.2 milyon metrekare alanda kurulması planlanan Ankara Teknoloji Üssü, sanayi ile teknoloji tabanlı girişimciliği bir araya getirecek.
13.04.2024 Ekonomi
Geri dönüş başladı! İşte bölge bölge trafikte son durum
Geri dönüş başladı! İşte bölge bölge trafikte son durum Ramazan Bayramı'nın son gününde geri dönüş yoluna geçen tatilciler, 43 ilin geçiş güzergahı "kilit kavşak" Kırıkkale'de trafik yoğunluğu oluşturdu.
12.04.2024 Gündem
Beşiktaş Kulübü'nde bayramlaşma töreni
Beşiktaş Kulübü'nde bayramlaşma töreni Siyah-beyazlı kulüpte geleneksel bayramlaşma töreni Tüpraş Stadı'nda yapıldı.
12.04.2024 Beşiktaş
İtalya'da 'dijital göçebeler için çalışma vizesi' yürürlükte: Bu vize için kimler başvurabilir?
İtalya'da 'dijital göçebeler için çalışma vizesi' yürürlükte: Bu vize için kimler başvurabilir? İtalya'da dijital göçebeler için çalışma vizesine başvurmak isteyenlerin yılda en az 28 bin euro kazanması gerekiyor.
12.04.2024 Dünya
Tahta kaşıkla cinsel istismar ve işkence! 203 yıl hapis cezası istendi
Tahta kaşıkla cinsel istismar ve işkence! 203 yıl hapis cezası istendi Zonguldak’ta, aynı uyuşturucu çetesine üye olduğu iddia edilen üniversite öğrencisi Ali S.K.'ye (25), tabancayı polise yakalattığı için dövüp işkence yapan ve video çekerek tahta kaşıkla cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan 6 kişinin yargılandığı davada tutuklu sanık Mehmet Can Aslaner (28), diğer sanık Ayhan Küçükdere’nin (50) oğlu Samet Küçükdere’nin (25) ailesinin yerini husumetlilerine söylediği için Ali S.K.’yi darp ettiğini öne sürdü.
12.04.2024 Gündem
‘Cenaze evinde yemek yenmez' diyen muhtarın ilk icraatı bu oldu!
‘Cenaze evinde yemek yenmez' diyen muhtarın ilk icraatı bu oldu! Hatay’ın İskenderun ilçesinde muhtar Özcan Kaya, ‘Cenaze evinde yemek yenmez, yemek götürülür’ diyerek mahallenin her yerine cenaze yemeğinin kaldırıldığını belirten afişler astı.
12.04.2024 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Üniversite ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.