Zeugma

Zeugma

Son dakika Zeugma haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Zeugma gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Zeugma haber sayfamızda...

Zeugma

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 553 zeugma haberi bulunmuştur.
Müze gezmek Türkiye’de ucuz
Müze gezmek Türkiye’de ucuz Uzun bir bayram tatilini geride bıraktık. Dokuz günlük bu tatilde Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve örenyerlerini toplamda 1 milyon 784 bin 233 kişi ziyaret etti.
18.04.2024 Kültür Sanat
Bayramda ziyaret rekoru kırıldı
Bayramda ziyaret rekoru kırıldı Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın paylaştığı verilere göre ‘tarihin sıfır noktası’ olarak nitelendirilen Göbeklitepe ve dünyanın en büyük mozaik müzelerinden olan Zeugma Mozaik Müzesi günlük ziyaretçi sayısında rekor kırdı.
13.04.2024 Kültür Sanat
Bakan Eser: 3 bin 59 eser Türkiye'ye getirildi
Bakan Eser: 3 bin 59 eser Türkiye'ye getirildi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'den çalınan eserlerin iade çalışmaları kapsamında 2023 yılında 3 bin 59 eserin ülkeye getirildiğini duyurdu.
2.01.2024 Gündem
Zeugma’da hedef 600 bin ziyaretçi
Zeugma’da hedef 600 bin ziyaretçi Yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği müzelerden, “Çingene Kızı” başta olmak üzere birbirinden değerli mozaiklerin yer aldığı Gaziantep’teki Zeugma Mozaik Müzesi 2024 hedeflerini açıkladı.
2.01.2024 Kültür Sanat
Zeugma Mozaik Müzesi Gaziantep'in Neresindedir, Nasıl Gidilir? 2024 Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri
Zeugma Mozaik Müzesi Gaziantep'in Neresindedir, Nasıl Gidilir? 2024 Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri Zeugma Mozaik Müzesi Gaziantep'te yer almakta olan ülkemizde bulunan en önemli müzeler arasında yer almaktadır. Zeugma Mozaik Müzesi Gaziantep'in neresindedir, nasıl gidilir? 2024 Giriş ücreti ve ziyaret saatleri nasıldır? Sizler için detaylı bir şekilde araştırdık ve derledik.
1.01.2024 Tatil
Kazıldıkça ortaya çıktı! 'Müzede sergileyeceğiz'
Kazıldıkça ortaya çıktı! 'Müzede sergileyeceğiz' Elazığ merkeze bağlı Salkaya köyünde bir bahçe sahibinin fidan dikmek için çukur açarken tesadüfen bulduğu, Roma dönemine ait olan taban mozaik alanı genişletilerek 84 metrekareye yayıldı.
7.11.2023 Gündem
‘Yorgun Herkül’ öz yurdunda
‘Yorgun Herkül’ öz yurdunda Yurt dışına yasa dışı yollarla kaçırılan tarihî eserler Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kararlı çalışmalarıyla evlerine dönüyorlar. 2023’ün başından bu yana 2 bin 956 eser daha Türkiye’ye iade edilerek müzelerde koruma altına alındı. Bunlardan biri de “Yorgun Herkül”dü.
29.10.2023 Kültür Sanat
Büyük dönüşüm için iş birliği şart
Büyük dönüşüm için iş birliği şart Cumhuriyetin 100. yıldönümü vesilesiyle düzenlenen konferansta konuşan İş Bankası Genel Müdürü Aran, “Büyük sosyal fayda ve büyük dönüşümler istiyorsak büyük iş birlikleri yapmak zorundayız” dedi.
3.10.2023 Ekonomi
Bakan Ersoy'dan 'Kültür Yolu Festivali' açıklaması: Tarihe not düşeceğiz
Bakan Ersoy'dan 'Kültür Yolu Festivali' açıklaması: Tarihe not düşeceğiz Türkiye Kültür Yolu adıyla düzenlenen 11 festivalle ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy önemli açıklamalarda bulundu.
16.09.2023 Haberler
Bakan Ersoy'dan 'Kültür Yolu Festivali' açıklaması: Tarihe not düşeceğiz
Bakan Ersoy'dan 'Kültür Yolu Festivali' açıklaması: Tarihe not düşeceğiz Türkiye Kültür Yolu adıyla düzenlenen 11 festivalle ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy önemli açıklamalarda bulundu.
16.09.2023 Kültür Sanat
Bakan Ersoy: Turizmi çeşitlendirmeye devam ediyoruz
Bakan Ersoy: Turizmi çeşitlendirmeye devam ediyoruz Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Türkiye Kültür Yolu adıyla düzenlediğimiz 11 festivalimiz tamamlandığında, kültür-sanat etkinlikleri noktasında Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına yakışan yeni bir katılımcı rekorunu inşallah tarihe not düşeceğiz" dedi.
16.09.2023 Ekonomi
Üçüncü Dünya, Birinci Dünya’dan tarihini istiyor
Üçüncü Dünya, Birinci Dünya’dan tarihini istiyor Birinci Dünya Ülkeleri’nin haksızca sahiplendiği kültür varlıklarının asıl sahiplerine iade sürecinde gözle görülür bir artış yaşanıyor. Gelişen iletişim ve teknoloji, değişen konjonktür hukukla birleşince, kamuoyu baskısının da etkisiyle çok sayıda eser kendi vatanının yolunu tutuyor.
23.07.2023 Kültür Sanat
Zeugma’dan çalınan stel yurda döndü
Zeugma’dan çalınan stel yurda döndü Gaziantep’te yer alan ve 33 yıl önce çalınarak İtalya’ya götürülen Zeugma Antik Kenti kökenli mezar steli yurda döndü.
15.07.2023 Kültür Sanat
Nysa'da Milliyet Arkeoloji buluşması... Roma kentinde Anadolu tarihine yolculuk
Nysa'da Milliyet Arkeoloji buluşması... Roma kentinde Anadolu tarihine yolculuk Milliyet Arkeoloji ve İş Sanat Kültürel Miras Buluşmaları'nın son durağı Aydın'ın Sultanhisar ilçesinde bulunan Nysa Antik Kenti oldu. Gezi, İş Sanat Antik Sahne kapsamında Nysa tiyatrosunda sahnelenen "Ben Anadolu" oyunu ile taçlandı.
13.07.2023 Gündem
Anadolu tarihine yolculuk
Anadolu tarihine yolculuk Milliyet Arkeoloji ve İş Sanat Kültürel Miras Buluşmaları’nın son durağı Aydın’ın Sultanhisar ilçesinde bulunan Nysa Antik Kenti’ydi. Kazı Başkanı Doç. Öztaner, tüm Milliyet Arkeoloji okurlarını Nysa’ya davet etti.
13.07.2023 Gündem
Müzede uzun bir gece
Müzede uzun bir gece “Avrupa Müzeler Gecesi” etkinliği kapsamında 18 Mayıs Perşembe günü kapanış saatinden itibaren 23.00’e kadar 43 müze ücretsiz olarak ziyarete açık olacak, vatandaşlar kültürel miraslarla yolculuğa çıkacak.
10.05.2023 Kültür Sanat
Turizm rekor moduna geçti
Turizm rekor moduna geçti Türkiye bu yıl 60 milyon turist ve 56 milyar dolar turizm geliri beklentisiyle hedeflerini yükseltti. 2023 yılı neden Türkiye açısından avantajlı? 2028'e kadar turizmin yol haritasında neler var? Turizme çok yakından bir göz attık…
10.05.2023 Milliyet Executive
Zeugma’ya ait stel yurda geri dönüyor
Zeugma’ya ait stel yurda geri dönüyor Gaziantep Zeugma Antik Kenti’nden kaçırılan ve M.S. 2. YY’a ait olan mezar stelimiz İtalyan makamlarıyla yapılan iş birliğiyle yurda dönüyor.
29.04.2023 Kültür Sanat
Gaziantep'ten kaçırılan mezar taşı, ana vatanına dönüyor
Gaziantep'ten kaçırılan mezar taşı, ana vatanına dönüyor Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Gaziantep Zeugma Antik Kenti'nden kaçırılan ve M.S. 2'nci yüzyıla ait olan mezar taşının Türkiye'ye iade edileceğini duyurdu.
28.04.2023 Kültür Sanat
Zeugma kapılarını açtı
Zeugma kapılarını açtı Dünyanın en büyük mozaik müzelerinden olan ve Çingene Kızı başta olmak üzere birçok önemli esere ev sahipliği yapan Zeugma Mozaik Müzesi, tekrar ziyarete açıldı.
22.04.2023 Kültür Sanat
Yıkılan tarihi yeniden ‘inşa etmek
Yıkılan tarihi yeniden ‘inşa etmek Depremlerin vurduğu 11 ilde yer alan tarihi yapılar, heykeller, sanat eserleri de yıkıma uğradı. Binlerce yıl ayakta kalmayı başarmış, birçok medeniyete tanıklık etmiş “tarih”, yeniden ayağa kaldırılmayı bekliyor.
20.03.2023 Arkeoloji
Karadeniz arkeolojisinin en önemli duraklarından biri: Hadrianopolis’te görsel şölen
Karadeniz arkeolojisinin en önemli duraklarından biri: Hadrianopolis’te görsel şölen Karabük’te 2003 yılında kaçak kazıların ardından başlayan çalışmalarla gün yüzüne çıkarılan Hadrianopolis Antik Kenti, bölgenin tarihini değiştirirken mozaikleriyle de ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor.
20.03.2023 Arkeoloji
Turizm çok yara aldı umutlar eylüle kaldı
Turizm çok yara aldı umutlar eylüle kaldı Deprem bölgesindeki şehirlerde turizm ve turizme dayalı sektörler de yıkım yaşadı. Turizmin normale dönmesinin eylül ayını bulabileceği belirtiliyor. Bölgede depremden daha az hasar alan şehirler de var. Ama hepsi birbirine bağlı turlar yaptığı için tümü etkilendi.
17.03.2023 Ekonomi
Deprem bölgesindeki 29 müze felaketi nasıl hasarsız atlattı? Dikkat çeken '2021' detayı
Deprem bölgesindeki 29 müze felaketi nasıl hasarsız atlattı? Dikkat çeken '2021' detayı Tüm Türkiye'yi derinden sarsarak yüreklerde uzun süre kapanmayacak yaralar açan deprem felaketi binlerce binayı olduğu gibi asırlık eserleri de yerle bir etti. Ancak müzelerde durum biraz daha farklıydı. Afet bölgesindeki müzelerin içerisindeki eserler depremleri hasarsız atlatmayı başardı. Bu tablonun altında yatan planının detaylarını, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Müzeler Dairesi Başkanı Bülent Gönültaş Milliyet.com.tr'ye anlattı.
24.02.2023 Gündem
Deprem bölgesindeki 29 müzede fiziki yıkım yok
Deprem bölgesindeki 29 müzede fiziki yıkım yok Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde bulunan 29 müzede küçük hasarlar olmakla birlikte tamamen fiziki bir yıkımın olmadığını söyledi.
22.02.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Zeugma ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.