Gündem Haciz kararı verilen takılar sır oldu!

Haciz kararı verilen takılar sır oldu!

10.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Nafaka ödemeyen Mert T.’ye üçüncü kez evlendiği düğünde haciz uygulandı. Haczedilmek istenen takı kesesinin çalındığı iddia edildi, olay karakola taşındı.

Haciz kararı verilen takılar sır oldu

Antalya, Döşemealtı ilçesinde Semra Ç., 7 yıl kadar evli kaldığı, çocuğunun babası Mert T.’nin nafaka ödemediği iddiasıyla yasal yollara başvurdu. Eski eşinin önceki akşamki düğünü öncesi 50 bin liralık nafaka parasının alınması için icra işlemi başlattı. Haciz memurları ve alacaklı tarafın avukatı, damada takılacak para ve altınları haczetmek amacıyla düğünün yapılacağı Döşemealtı’ndaki salona gitti. Polis ekipleri de düğünde güvenlik önlemi aldı.

Haberin Devamı

Masaları gezdiler

Düğün töreninin yapılacağı çiftliğin giriş kapısına kadar beyaz lüks otomobille gelen Mert T. ve Gizem T., otomobilden alkışlar eşliğinde indi. Davetlilerle birlikte bir süre girişte oynayan gelinle damadın, daha sonra nikâhları kıyıldı. Ardından takı için yanlarında bulundurdukları keseyle masaları gezdi. Haczi önlemek için takı töreni yapılmadı. İddiaya göre, kese daha sonra damadın yakınları tarafından alınarak saklandı.

‘Sadece 50 TL var’

İcra memurlarının mahkeme kararını uygulamak istediklerini söylemesi üzerine Mert T., tüm parasının cebindeki 50 TL olduğunu söyledi. Semra Ç.’nin avukatı Erdal Yiğit’in itirazı üzerine icra memurları, altınların bırakıldığı keseyi istedi. Bez kesenin çalındığını söyleyen damadın yakınları daha sonra keseyi bulduklarını söyleyip içerisindeki 50 TL ile birlikte icra memurlarına teslim etti. Bunun üzerine haciz memurları damada takılan 53 TL 95 kuruş, damadın parmağındaki maddi değeri bulunmayan yüzüğe ve kesedeki 50 TL olmak üzere toplamda 103 TL 95 kuruşa haciz uyguladı. Avukat Erdal Yiğit ve icra memurları, çalındığı söylenen altınların bulunması için de olayı karakola taşıdı.

Haberin Devamı

‘Mağdur kadınların sesi olmak istedim’

Semra Ç., babası görmeye gelmediği için kızının psikolojisinin bozulduğunu, buna rağmen eski eşi Mert T.’ye kızını göstermediği iddiasının doğru olmadığını söyledi. İkinci üniversite olarak hukuk okuduğunu, düğüne haciz işlemi uygulanabileceğini öğrendiğini belirten Semra Ç. “Düğünde olay çıksın, gündem olalım diye böyle bir eylemde bulunmadık. Derdimiz para veya altın değil. Sadece var olan haklarımızı sonuna kadar korumak istiyoruz. Mağdur kadınların sesi olmak için bu yola başvurdum” dedi. ? ANTALYA DHA, AA

Yazarlar