Dünya Hahamın ölümü Filistin’i karıştırdı!

Hahamın ölümü Filistin’i karıştırdı!

10.01.2018 - 11:39 | Son Güncellenme:

35 yaşındaki hahamın işgal altındaki Batı Şeria’daki bir Yahudi yerleşiminde taranarak öldürülmesi, Filistin’i karıştırdı. Ramallah’ta evlere baskın düzenleyen İsrail güvenlik güçleri, bölgeyi adeta kuşattı.

Hahamın ölümü Filistin’i karıştırdı

İşgal altındaki Batı Şeria’da bir Yahudi yerleşimcinin öldürülmesinin ardından, İsrailli güvenlik güçleri kenti adeta ablukaya aldı. Silahlı saldırganların bulunması için bölgedeki pek çok yerde güvenlik noktası oluşturuldu. Otomobiller yollarda kuyruk oluşturdu.

Haberin Devamı

İsrail askerlerinden ev baskını!

Ramallah kentindeki bazı evlere bu sabah baskın düzenleyen İsrail askerleri, Filistinli gençlerin tepkisiyle karşılaştı. İsrail askerleri, Et-Tira semtinde kendilerine taş atan Filistinlilere, gerçek, plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullanarak müdahale etti. Çıkan olaylarda ölen ya da yaralanan olmadı.

Hahama 22 kurşun!

Dün akşam meydana gelen olayda, Batı Şeria’nın Nablus kenti çevresindeki Havat Gilad Yahudi yerleşim birimi yakınlarında arabasıyla dolaşan 35 yaşındaki haham Raziel Shevah, hareket halindeki bir araçtan açılan ateşle öldürülmüştü. İsrail Ordusu, hahamın aracına 22 kurşunun isabet ettiğini belirtmişti.