Hakkari Hakkari'de Dogünkad Tanıtım Toplantısı

Hakkari'de Dogünkad Tanıtım Toplantısı

21.09.2018 - 16:52 | Son Güncellenme:

.

Hakkaride Dogünkad Tanıtım Toplantısı

HAKKARİ (AA) - Hakkari'de, Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği (DOGÜNKAD) tarafından hazırlanan "Doğu ve Güneydoğu'da Kadın Sivil Toplum Kuruluşları Arasında İşbirliği ve Ağ Oluşturulması Projesi"nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Haberin Devamı

İsveç Büyükelçiliği tarafından desteklenen, bölgedeki iş ve girişimci kadınlarla ortak çalışma yürütmek ve işbirliğini geliştirmek amacıyla hazırlanan proje kapsamında Ticaret ve Sanayi Odası'nda toplantı düzenlendi.

DOGÜNKAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sevim Vural, yaptığı konuşmada, derneğin amacının bölgede kadının ekonomik görünürlüğünü artırmak ve güçlendirmek amacı kurulduğunu söyledi.

Kadınların ekonomik anlamda güçlenmesine yönelik çalışmaların yanı sıra sosyal alanda da çalışma yürüttüklerini aktaran Vural, "Derneğimiz toplumsal cinsiyet eşitliğine katkı sunmaya çalışır. DOGÜNKAD olarak şimdiye kadar Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun tüm illerini kapsayan çalışma alanımızda onlarca kadınla dayanışarak gücümüze güç kattık. Kısa geçmişimizde yoğun çalışmalar yaparak ulusal ve uluslararası düzeyde işbirlikleri sağladık. Deneyim edindik ve deneyimlerimiz paylaştık." dedi.

Haberin Devamı

DOGÜNKAD kurucu başkanı ve Diyarbakır TSO Yönetim Kurulu Üyesi Nevin İl de şunları kaydetti:

"Biz kendi ilimizde bu sorunun sadece ele alınıp çözülemeyeceği, bölgenin tamamının ortak yapısal özelliklerinden kaynaklı işbirliği içerisinde ele alınarak ortak çözümler üretilebileceği düşüncesiyle bu çalışmaya çok önem verdik. Hakkari'ye gelmek bizi çok heyecanlandırdı. Birlikte yürüteceğimiz çalışmada yol alacağımızı düşünüyorum."

Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Meral Özdemir de bölgede kadınlara yönelik çalışma yapmanın önemli olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bunları rapor haline getirelim. 17 ili kapsayan bir çalışma yapıyoruz. İlk toplantımızı Diyarbakır'da gerçekleştirdik. Ardından Van ve Tunceli'de. Şimdi de Hakkari'deyiz. Daha sonra Şırnak, Muş, Batman, Mardin'de toplantımızı gerçekleştireceğiz. Ama araştırma alanımız 22 ili kapsayacak. Bu araştırma alanımızın içinde akademisyenler, odalar, ekonomik alanda faaliyet gösteren STK'lar bütün bunların hepsiyle işbirliği içinde olacağız. Biz kadınlar deneyimlerimizi bir birimize aktardığımız sürece güçleniyoruz."

Yapılan konuşmaların ardından toplantıda katılımcıların soru ve önerileri dinlendi.