Siyaset ‘Halk krizi iliklerine kadar hissediyor’

‘Halk krizi iliklerine kadar hissediyor’

22.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Yerel seçim kampanyasını ekonomi üzerinden yürütmeyi planlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla oluşturulan ‘Ekonomi Masası’ faaliyetlerine devam ediyor.

‘Halk krizi iliklerine kadar hissediyor’

Bu çerçevede 81 ildeki ‘ikinci tur’ ziyaretlerini tamamlayan heyetler, Ekonomi Masası’na ulaştırdıkları raporda özetle şu tespitlere yer verdi:

Haberin Devamı

- Sanayiciler şunu söylüyor; döviz kurunda dalgalanma azaldı, ama girdi fiyatları düşmedi. Firmalar küçülüyor, işçi çıkarıyor. Asgari ücretin işveren üzerindeki yükünü azaltacak önlemler alınmalı.

- Esnaflar şunu söylüyor; esnaf aldığı krediyi ödeyemez hale geldi. Bazı illerde bankaların esnafa verdiği kredileri geri çağırdığına yönelik bilgiler var.

- Çiftçi ve besici şunu söylüyor; döviz kurunda yaşanan düşüş, tarımda girdi fiyatlarına yansımadı. Mazot, yem, gübre ve ilaç fiyatları hâlâ çok yüksek. Yem fiyatı artıyor, süt fiyatı yeterince artmıyor.

- Genel olarak, iktidar her ne kadar kriz yok dese de vatandaşlar yaşanan krizi iliklerine kadar hissediyor. Vatandaşlar açıklanan paketlerin ekonomiye pansuman yapmaktan başka bir işe yaramadığının farkında. Bazı illerde ziyaret heyetleri, ziyaret ettikleri meslek kuruluşlarının temsilcilerinin konuşmaktan çekindiğini söylüyor.