Ekonomi Halkbank Türkiye’nin enerjisi olacak

Halkbank Türkiye’nin enerjisi olacak

22.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Halkbank işletmelerin enerji verimliliğinin artırılması ve yenilenebilir enerji kaynaklarının yaygınlaşması amacıyla dört yeni kredi paketini devreye aldığını duyurdu.

Halkbank Türkiye’nin enerjisi olacak

Türkiye’nin enerji hedeflerine destek olacak çalışmalarını sürdüren Halkbank, enerjide verimlilik ve sürdürülebilirlik hedefiyle, Enerji Verimliliğine Yönelik Dönüşüm Kredisi, KOBİ’lere Enerji Veren Kredi, Yeşil Enerji Kredisi ve Konut Yalıtımı Destek Kredisi kullandırmaya başladı.

Haberin Devamı

30 milyar dolar tasarruf

Banka, özel olarak geliştirdiği ürünleriyle, düşük verimli ekipmanlarını değiştirmek isteyen KOBİ’lere, güneş ve rüzgar enerjisi üreterek kendi ihtiyaçlarını karşılayacak işletmelere, biyokütle enerji kaynaklarını elektrik ve ısı enerjisi üretimi amaçlı kullanacaklara ve binaların ısı yalıtımını yapacak firmalara özel destek verecek.

Halkbank Türkiye’nin enerjisi olacak

“Kısa süre önce uygulamaya alınan Ulusal Enerji Verimliliği Planı kapsamında, Türkiye’nin 2023 hedeflerine giden yolda en önemli hususlardan birinin enerji olduğu bir kez daha vurgulanmış oldu” diyen Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın “Sürdürülebilir bir kalkınma yeşil büyümeye dayalı olarak gerçekleşebilir ve katma değerli ürün imalatında daha az enerji tüketip daha yüksek verimliliğin sağlanması gelecek 15 yıl içinde 30 milyar dolar seviyesinde bir tasarrufun milletimizin cebinde kalmasına hizmet edecektir” açıklamasını hatırlatı.

Haberin Devamı

“Ülkemizin ekonomik stratejilerine duyduğumuz bağlılıkla biz de özel bir çalışma yaptık ve reel sektöre yönelik yeni ürünler geliştirdik” diyen Arslan, “Firmalarımıza verdiğimiz finansal desteğin her alanda olduğu gibi, enerji alanında da verimliliğe dönüşeceğine ve ülkemizin geleceğine değer katacağına inanıyoruz” dedi.

Kampanya hediyesi var

Halkbank, bu dört kampanyanın birinden yararlananlara, ücretsiz 1 adet yıllık ferdi kaza sigortası yapacak. 6 ay belirli bankacılık işlemlerinden ücretsiz yararlanabilecekleri çeşitli paketler hediye edecek.