Siyaset Hamzaçebi: İttifak diye yola çıkmak seçmeni kutuplaştırır

Hamzaçebi: İttifak diye yola çıkmak seçmeni kutuplaştırır

20.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi, dün Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hamzaçebi: İttifak diye yola çıkmak seçmeni kutuplaştırır

Merkez Bankası’nın faiz artırım kararıyla işleri yoluna koymanın mümkün olmadığını savunan Hamzaçebi, “Faiz artırımı bir aspirin tedavisidir. Ateşi düşürebilir ama asla tedavi edici değildir” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Kiminle kazanılırsa’

Yerel seçimlerde ittifaka ilişkin açıklamaların hatırlatılması üzerine Hamzaçebi, Seçim Kanunu’na göre ittifakların genel seçimde yapılabileceğini ancak yerel seçimlerde hukuken yapılamayacağına dikkati çekti.

Hamzaçebi, şunları kaydetti: “İttifak diye yola çıkarsanız seçmeni kutuplaştırmış olursunuz. Bu çok yanlış bir politika. Ak Parti ve MHP’nin ittifak olarak isimlendirdiği iş birliği veya dayanışma iddia ediyorum onların istediği sonucu vermeyecektir. Yerel seçimde, genel seçimdeki seçmen psikolojisi değişir, aday profili öne çıkar, seçmen tercihleri değişir. Onun için ittifak kelimeleri dikkatle kullanılmalı. Biz de böyle bir ittifak anlayışıyla yaklaşmıyoruz. Örnek veriyorum İstanbul ve Ankara adayımız, sadece Cumhur İttifakı dışındaki siyasi partilerin seçmenlerinden değil Ak Parti ve MHP seçmeninden de oy alacaktır.”

Haberin Devamı

Hamzaçebi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday adaylığıyla ilgili soruya da şu karşılığı verdi: “Partimizin yetkili organları değerlendirmelerini yaparlar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle ilgili 2.5 yıl süren ciddi bir çalışma yaptım. Bu emeğin bir çırpıda kenara atılması asla söz konusu değil. İstanbul, emek verdiğim, çalıştığım, sorunlarının çözümü üzerinde çalıştığım, projeler geliştirdiğim dünyanın en önemli kentidir. Bu kenti asla sahipsiz bırakamayız. İstanbul, Ankara veya diğer büyükşehirlerde kiminle kazanacaksak aday odur.” l ANKARA Milliyet