Geri Dön

Haşhaşlı Kek Tarifi

Haşhaşlı kek tarifi çayınızı ya da kahvenizi yudumlarken ağzınızı tatlandıracak nefis bir lezzet. Besleyici değeri yüksek olan haşhaşlı kek, lezzetli olduğu kadar doyurucu da bir tat. Haşhaşlı kek tarifi ve haşhaşlı kek nasıl yapılır bilmiyorsanız haşhaşlı kek tarifi yazımızın devamını okuyabilirsiniz…

Haşhaşlı Kek Tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağı
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı irmik
2 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un

Şerbet için:

2 su bardağı su
1.5 toz şeker
Birkaç damla limon suyu
(Eğer daha şerbetli bir kek seviyorsanız ölçüleri 3-2 yapabilirsiniz)

Üzeri için:

1 paket krem şanti
Kivi - portakal

Haşhaşlı Kek Nasıl Yapılır?

Haşhaş çeşitli lezzetlerde kullanılabilir. Tatlıya da tuzluya da yakışan haşhaşa çay saatlerinizde keklerin içinde yer vermeyi deneyebilirsiniz. Haşhaşlı kek yediğiniz zaman üzerine yemek yemekte zorlanabilirsiniz, bu sebepten haşhaşlı kek yediğiniz zamana dikkat edin. Besleyici değerinin yüksek olması nedeniyle bir dilim haşhaşlı kek yemeniz bile sizi doyuracaktır.  Haşhaşlı kek nasıl yapılır bilmiyor ancak bu lezzetten kendinizi ve sevdiklerinizi mahrum bırakmak istemiyorsanız size haşhaşlı kek tarifimizi öneririz.

Biz haşhaşlı kek tarifinde üzerine kiviyi seçtik, siz dilerseniz farklı meyveleri kullanabilirsiniz. Tamamen sizin damak zevkinize kalmış. Peki, haşhaşlı kek nasıl yapılır? İşte haşhaşlı kek tarifi... 

1. adım: Öncelikle şerbetimizi yapıyoruz. Ocağın altını açın ve şekerler eriyene kadar şeker ve suyu karıştırın.

2. adım: Daha sonra kaynamasını bekleyin, kaynadıktan sonra beş dakika daha kısık ateşte bırakın ve limon suyu sıkarak ocaktan alın soğumaya bırakın.

3. adım: Kek için yumurtalarla şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın, ardından sıvı yağ ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edin.

4. adım: İrmik ve haşhaşı ekleyin, daha sonra kuru malzemeleri eleyerek ekleyin ve kek karışımınızı yağlanmış bir kalıba dökün.

5. adım: Önceden ısıtılmış 150 derece fırında pişirin. Yaklaşık 30 dakika sürüyor ancak fırınınıza göre değişebilir. Kürdan testi yaparak fırından çıkarıp ılımasını bekleyin.

6. adım: Ilıyan keke soğuyan şerbeti dökün ve çekmesini bekleyin. Bu sırada krem şantinizi hazırlayın ve soğutmuş olun.

7. adım: Kekin üzerine krem şantiyi istediğiniz gibi sürün, kivilerle süsleyin. (Kivi yerine başka bir meyve de tercih edebilirsiniz.)

Son adım: Haşhaşlı kekiniz hazır, afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber