Gündem Hastanede yine yangın paniği

Hastanede yine yangın paniği

15.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

5 Nisan’da Taksim İlk Yardım Hastanesi’nde çıkan yangından sonra dün de Bursa’da devlet hastanesinin çatısını alevler sardı, 112 hasta tahliye edildi.

Hastanede yine yangın paniği

Bursa’da Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dörtçelik Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nin çatısında dün saat 11.15 sıralarında yangın çıktı. İlk belirlemeye göre, polikliniklerin üst katında bulunan klima santralinden kaynaklanan yangın çatının birçok noktasına sıçrarken, hastaneye duman doldu. Olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Hastanede yatarak tedavi gören 112 hasta ana binadan çıkarılıp diğer ek binalara nakledildi.

Haberin Devamı

1.5 saatte söndürüldü

Büyük paniğe neden olan, ölen ve yaralananın olmadığı yangın, 15 itfaiye aracı ve 60 itfaiyeciyle 1.5 saat süren çalışma sonucu kontrol altına alındı. İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, yangının polikliniklerin üst katında bulunan klima santralinden kaynaklandığını söyledi. Akan yaptığı açıklamada, “Yangın başladıktan sonra hastanede yataklı tedavi gören 112 hastamızı tahliye ettik. Alevlere itfaiye zamanında müdahale etti. Çok sayıda ambulansımızı tedbir amaçlı hastane yakınında bulundurduk. Yangın nedeniyle dumandan etkilenen, ölen ya da yaralanan yok” dedi. 5 Nisan’da da İstanbul Gaziosmanpaşa’da bulunan Taksim İlk Yardım Hastanesi’nde yangın çıkmış ve büyük panik yaşanmıştı.l BERKTUĞ ÖNCÜ-MEHMET İNAN DHA