Hatay Hatay'da Film Seti Kurulacak

Hatay'da Film Seti Kurulacak

10.05.2017 - 12:56 | Son Güncellenme:

.

Hatayda Film Seti Kurulacak

HATAY (AA) - Yönetmen Mehmet Demir Yılmaz'ın ilk filmi "İki iyi çocuk" Hatay'da çekilecek.

Haberin Devamı

Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteklediği filmlerinde, Hatay’da yaşanan sıcacık bir dostluk hikayesini anlatacağını belirtti.

Yapımcılığını "Koz" yapımın üstlendiği filmin görüntü yönetmenliğini de birçok uluslararası ödülün sahibi olan Theos Argrys'in yapacağını aktaran Yılmaz, "Sonbaharda vizyona girmesi beklenen filmin öyküsü Hatay’da geçiyor. Filmde halk arasında "Komiser Murat" olarak bilinen gençle, ona kol kanat geren, ağabeylik yapan bir baş komiser arasında yaşanan kardeşlikten de öte bir dostluk hikayesi anlatılacak." ifadelerini kullandı.

Filmin senaryosunun gerçek hayattan esinlenilerek yazıldığını kaydeden Yılmaz, çekimlerin tamamını Antakya ve Hatay'ın diğer ilçelerinde yapacaklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Yılmaz, bu filmle seyircinin bazen çok güleceğini bazen de çok duygulanacağını aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:

"Ulusal ve uluslararası birçok uzun metrajlı filmde, önemli görevler almış bir yönetmen olarak, Hatay insanının hoş görüsü, çok kültürlülüğü, sokaklara, caddelere ve çarşılara taşan karakteristik mimari, filmimizi güçlendirecek renkler katacak. Filmde işleyeceğimiz "dostluk ve sevgi" bu mekanlarda zaten organik bir unsur olarak var. Oyuncu seçimlerimiz İstanbul’da devam ediyor, Hatay’da da bazı görüşmeler yaptık. "İki İyi Çocuk" filmi, iki koca yürekli insanın bir araya geldiği zaman nasıl iyi iki çocuğa dönüşebildiğini, koskoca bir şehrin insanlarının iyiliklerde nasıl birleştiğini anlatacak. Oyuncular hariç, yaklaşık 60 kişilik bir teknik ekiple çalışacağımız film, katılacağımız uluslararası festivallerle de güzel şehrimizi tüm dünyaya ve ülkemize bir kez daha en iyi şekilde anlatacaktır. Tüm hemşehrilerimizin çalışmalarımız sırasında yanımızda olacağına inanıyoruz."