Cadde Hataylılar Hatay’da

Hataylılar Hatay’da

26.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ertuğrul - Fatoş Hataylı çifti, geleneksel olarak düzenlediği ‘Hataylılar’la Hatay’ turunda dostlarına kusursuz ev sahipliği yaptı

Hataylılar Hatay’da

Hatsail Turizm, geleneksel hale getirdiği ‘Hataylılar’la Hatay’ turunu önceki hafta gerçekleştirdi. Hatsail Turizm’in sahibi ve Yönetim Kurulu Bşk. Yrd. Fatoş Kayacan Hataylı, eşi Ertuğrul Bey ve 22 kişilik arkadaş grubuna ev sahipliği yaptı. Aslen Hataylı olmamasına rağmen, Hatay’ı çok iyi tanıyan çift, dostlarıyla şehri adeta yeniden keşfetti. Programa, St. Piyer Kilisesi ve Hatay Arkeoloji Müzesi’ni inceleyerek başlayan kafile, ardından Antakya, Çevlik, Belen ve İskenderun’a da giderek, şehrin gizemli ve 5 bin yıllık tarihini yeniden yaşadı.
Grup, Hataylı ailesinin sabunhanesi, yıllar önce Fransız askerlerinin kışlası olarak kullanılan, bugün Antakya’nın en seçkin oteli kabul edilen Savon Otel’de kaldı. Hataylı’nın dostları arasında, mücevherci Tina Sezer de vardı. Organizasyonda, tanıtım kokteyli düzenleyen Tina Mücevherat, tasarımlarını Antakyalılar’ın beğenisine sundu.
Hatay mutfağının eşsiz yemeklerini de tadan konuklar, Yelken Külüp’te yenen öğle yemeğinin ardından, İstanbul’a döndü.