Kütahya Hatice Kübra Togar: Çocuklarımız Adetlerle Değil, Ayetlerle Büyüsün

Hatice Kübra Togar: Çocuklarımız Adetlerle Değil, Ayetlerle Büyüsün

20.10.2017 - 13:07 | Son Güncellenme:

.

Hatice Kübra Togar: Çocuklarımız Adetlerle Değil, Ayetlerle Büyüsün

Kütahya Belediyesi tarafından düzenlenen ’adetlerle değil, ayetlerle çocuk eğitimi’ konulu söyleşiye, Eğitimci Yazar Hatice Kübra Togar konuşmacı olarak katıldı.
Belediye Kültür Sarayı’nda gerçekleştirilen programa Kütahyalı hanımlar yoğun ilgi gösterdi.
Hatice Kübra Tongar, programda yaptığı konuşmada, "Her anne-babanın kendine ulaşan bilgiyi test edebilecek bir zihin sistematiğine gelmesi gerekir. Bu da Kur’an-ı Kerim’dir. Anneleri ’adet’ okumasından çıkarıp, ’ayet’ okuması gerekir. Fıtrat, kişinin ruhsal DNA’sı dır. Kur’an, kıyamete kadar özünü koruyabilecek, manaları değişmeyecek tek kaynaktır.
Ayrıca basit bir aleti bile onu yapanın kılavuzuna bakarak kullanırken; insanı okumak için, onu yaratanın cümlelerine sığınmaktan daha doğal ne olabilir" dedi.
Togar, fıtratın kapısı açan anahtarların ’temsiliyet, muhabbet, merhamet, itaat, teslimiyet’ olduğunu ifade ederek, "Çocuklarınıza bağırmayın, çocuklarla iletişim kesinlikle ses tonunu yükseltilerek kurulmamalı.Çocuklarımız Allah’ın bizlere verdiği emanetlerdir.Peygamber Efendimiz (SAV) bile çocuklarına bir kez olsun ses tonunu yükseltmemiştir. Bizler de çocuklarımızla iletişimimizi bağırmadan kuralım. Hadi gelin ‘bağırmayan anneler’ olalım“ diye konuştu.
Hatice Kübra Tongar’a program sonrası Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş tarafından çini tabak hediye edildi. (EFE)