Gündem Hava durumu nasıl olacak? Dikkat! Yılın ilk karı düştü

Hava durumu nasıl olacak? Dikkat! Yılın ilk karı düştü

16.11.2018 - 20:23 | Son Güncellenme:

Yurt genelinde sıcaklığın düşmesiyle vatandaşlar, kış hazırlıklarına başladı. Meteoroloji'den ise son dakika uyarısı geldi. Türkiye'nin batısı için kuvvetli yağış kapıda. Peki hava durumu nasıl olacak? İşte Meteoroloji'nin yaptığı o uyarı...

Hava durumu nasıl olacak Dikkat Yılın ilk karı düştü

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyıları için kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu. Meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Haberin Devamı

KUVVETLİ YAĞIŞ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye'nin batı kesimleri için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında hafta sonu kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün duyurusuna göre, ülkenin batı kesimlerinin yarın Orta Akdeniz üzerinden gelecek yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, yarın Muğla, Aydın, İzmir ve Manisa çevrelerinde, pazar günü Marmara'nın batısı (Edirne, Kırklareli, Çanakkale ve Tekirdağ), Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Muğla, Manisa) ve Batı Akdeniz kıyılarında (Antalya'nın batısı) kuvvetli (metrekareye 21-50 kilogram) ve yer yer çok kuvvetli (metrekareye 51-75 kilogram) olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

YILIN İLK KARI DÜŞTÜ

Mersin'in Erdemli ilçesinin yüksek kesimlerine yılın ilk karı yağdı.

İlçeye bağlı Toros, Sorgun, Harfilli ve Yağda mahalleleri gibi yüksek rakımlı yerleşim yerlerine yılın ilk karı düştü. Yağış nedeni ile heryer beyaza bürünürken, Harfilli Mahallesi'nde yaşayan Ahmet Doğaner, "Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sabah saatlerinde de devam etti. Yaklaşık 7 santimetre oluşan kar kalınlığı çocukları mutlu etti" dedi.

Meteorolojiden yapılan uyarılarda ise bölgede bin 500 ila 2 bin rakıma sahip noktalarda kar yağışının süreceği, sıcaklığın ise 2 dereceye kadar düşeceği bildirildi.

Yazarlar