Ekonomi Havalı alışveriş hızla büyüyor

Havalı alışveriş hızla büyüyor

16.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Havalimanı duty free alanında dünyanın en büyük ticari mahallerinden birini de içinde barındıran 8 bin metrekarelik 5 yeni mağaza daha devreye alındı Mağazalarda dünyaca ünlü markaların sadece İstanbul Havalimanı’na özel olarak üreteceği ürünler de satılacak

Havalı alışveriş hızla büyüyor

İstanbul Havalimanı duty free alanının beş mağazalık ikinci fazı açıldı. Hizmete giren faz, 8 bin metrekarelik alanıyla dünyanın en büyük ticari mahallerinden birini oluşturuyor. Yerli Unifree’nin yabancı ortağı Gebr. Heinemann ile birlikte işlettiği duty free 1.2 milyar liralık yatırımla 3 bin kişiye istihdam sağlıyor. Duty free’de dünyaca ünlü markaların sadece İstanbul Havalimanı’na özel olarak üreteceği ürünler de raflarda yerini alacak. Ayrıca dört farklı teknoloji mağazasında inovatif ürünlerle yolculara teknolojideki en son yenilikleri herkesten önce deneyimleme fırsatı sunulacak.

Haberin Devamı

Unifree CEO’su Ali Şenher, “İstanbul Havalimanı’na yakışan bir Duty Free alanı yarattık. Zengin ürün çeşidinin yanı sıra, hizmet bizim ana değerlerimizden biri. Dünyanın dört bir yanından gelen yolcularımızda unutulmaz anılar bırakmak için güler yüzlü ve yolcu ihtiyaçlarına göre kişiselleştirilmiş uzman satış ekibimiz 7/24 hizmet verecek” dedi.

3 Mart hazırlığı

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı Kadri Samsunlu da İstanbul Havalimanı’na taşınmanın 3 Mart’ta tamamlanacağını belirterek, tüm hazırlıkları buna göre yaptıklarını söyledi. İstanbul Havalimanı’nın ilk uçuşun düzenlendiği 31 Ekim 2018’den bu yana 100 bini aşkın yolcuya ev sahipliği yaptıklarını anlatan Samsunlu, çalışmaların titizlikle sürdüğünü yineledi.

Haberin Devamı

Havalı alışveriş hızla büyüyor

İstanbul Havalimanı’nı kullanan yolculara sıra dışı ve son derece keyifli bir seyahat deneyimi sunmak istediklerini ifade eden Samsunlu, “Bunun ilk adımını da Unifree ile gerçekleştirmekten dolayı çok mutluyuz. Biz İstanbul Havalimanı’nda sadece hizmet vermeyecek aynı zamanda ülkemizi ve en önemlisi İstanbul’u tanıtacağız” dedi.

Avrupa’nın 4. büyüğü

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi: “2018 yılında 1 milyon metrekarelik Türk hava sahasını kullanan ve bugün sayıları 56’ya uzanan havalimanlarımıza, iniş-kalkış yapan uçak sayımız 2 milyonu geçti. Yine bu havalimanlarımızı kullanan yolcu sayımız ise 2018 sonu itibarıyla 210 milyon yolcuya ulaştı. Bu verilerle artık ülkemiz dünya sivil havacılığının ilk 10’unda yer alırken, Avrupa’da ise 4’üncü sıraya yerleşti.”

Atatürk Havalimanı’nın 3 Mart itibarıyla tüm ticari uçuşlarını artık İstanbul Havalimanı’na devredeceğini anımsatan Ocak, “İstanbul Havalimanı tam kapasiteyle devreye girdiğinde ülkemiz, doğu-batı, kuzey-güney aksları arasında havacılığın ana üssü olacak. Özellikle transit yolcu pazarında” dedi.