Ekonomi Havalı teşvik

Havalı teşvik

21.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Havayolu ile yük veya yolcu taşımacılığına yönelik yatırımlar öncelikli yatırım konuları arasına dahil edilirken, İstanbul’da gerçekleştirilecek hava taşıtları ve motorlarının bakım onarımına yönelik yatırımların bölgesel teşvik tedbirlerinden yararlandırılması sağlandı.

Havalı teşvik

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda değişiklik öngören Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı. Karar ile havacılık sektörü yatırımlarına önemli teşvikler gelirken, bazı tarım ürünleri yatırımlarının bölgesel teşvik uygulamaları kapsamında desteklenmesine yönelik düzenleme yapıldı.

3. Havalimanının devreye girmesinden sonra uçak bakım ve onarım hizmetleri ihtiyacının artacağı göz önünde bulundurularak bu hizmetlere dönük yatırımlar bölgesel teşvik kapsamına alındı. Asgari 5 milyon lira tutarındaki havalimanı ve havalimanı yer hizmetleri yatırımları da bölgesel destekten yararlanacak.

Sabit yatırım tutarı 200 milyon lira ve üzeri olan havalimanı yer hizmetleri yatırımları büyük ölçekli yatırım konuları arasına dahil edildi.

Cazibe Merkezleri Programı kapsamındaki 4 ve 5’inci bölge illerindeki OSB ile Kilis OSB’de gerçekleştirilecek bölgesel olmayan yatırımlar da 6’ncı bölge desteği kapsamına alındı.

Haberin Devamı

Turşuya bile destek var

Makarna ile entegre irmik yatırımları, ev hayvanları için hazır yem, balık unu, balık yağı, balık yemi, kuruyemiş ve turşu ile donuk ekmek ve donuk ekmek hamuru yatırımlarının bölgesel teşvik uygulamaları kapsamında desteklenmesine yönelik düzenleme yapıldı.