Aile Havuç çorbası 1 yaş ve sonrası

Havuç çorbası 1 yaş ve sonrası

14.10.2015 - 10:01 | Son Güncellenme:

Bebeğinize özel harika bir çorba

Havuç çorbası  1 yaş ve sonrası

Malzemeler

Haberin Devamı

3 adet büyük havuç ayıklanıp doğranmış

1 adet büyük patates kabuğu soyulup doğranmış

1,5 su bardağı et suyu

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tereyağı

1 adet soğan yemeklik doğranmış

1/2 litre süt

1/2 tatlı kaşığı toz kişniş

Hazırlanışı:

Bir tencereye tereyağı ve zeytinyağı koyulur. Tüm doğranmış sebzeler ekleyin.4-5 dakika kadar karıştırarak sotelenir.

Evde hazırladığınız et su veya bulyon eklenir. Tencerenin kapağı kapatılıp ocak kısığa alınır. Sebzeler pişip yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.

Süt eklenir ve blendırdan geçirilir. Tuz ve kişnişi eklenerek tekrar ateşe koyulur. Kaynamadan ateşten alınır ve servis edilir.

Dr. Mahir Gülcan’ın notu

Bütün çocuklar havucu sever. Yapısında doğal bir şeker olduğu için çocuklar ayrıca havuç suyu içmekten de zevk alır. Eğer sevmezlerse siz anneler faydalarından dolayı çocuğunuza havucu alıştırarak sevdirmeniz gerekir.

Şöyleki; havuç, hiçbir sebzede bulunmayacak kadar beta-karoten içerir. Vücudu girdiğinde A vitaminine dönüşür ve çocuklarımızın göz, bağışıklık sistemi ve kemiklerini güçlendirir. Ayrıca A vitamini saç, tırnak ve cild sağlığı için mutlaka gereklidir.

Diğer önemli bir etkisi de karaciğer yağlanmasının önler. Özellikle obesiteye bağlı karaciğer yağlanmasında çok faydalıdır. A vitamini dışında havuçta D vitamini, E vitamini ve K vitamini, protein, sodyum, manganez, potasyum, çinko, fosfor gibi daha birçok besin maddesi bulunmaktadır. Karoten tek başına hücrelerin bozulmasını ve yaşlanmasını önleyen en önemli maddedir. Anneler ve anne adayları içinde faydaları çoktur. Yapısındaki A ve E vitamini anne karnındaki çocuğun gelişimi için çok fayda sağlar.

Haberin Devamı

www.kidsgourmet.com.tr

Yazarlar