Ekonomi ‘Hayalet gemiler’ denizden atılıyor

‘Hayalet gemiler’ denizden atılıyor

25.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Hayalet gemi olarak adlandırılan, liman ve  sahillere terk edilmiş batık veya yarı batık gemilerin temizlenmesine yönelik çalışmalar hızlanıyor.

‘Hayalet gemiler’ denizden atılıyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Marmara Denizi başta olmak üzere çarpışma, karaya oturma gibi nedenlerle hasar gören ya da hukuki ihtilaftan dolayı terk edilen batık veya yarı batık gemilerin denizleri ve sahilleri kirlettiğini hatırlatırken, “Yasadaki değişiklik sonrası bu kez Limanlar Kanunu’nda değişikliğe gidildi. Değişiklikle limanlarda risk teşkil eden gemilerin acil durumlarda güvenli bölgelere nakledilmesi ve satış işlemlerinin hızlı şekilde gerçekleştirilmesinin önü açıldı” dedi.

Haberin Devamı

Milyarlık zarar veriyor

Bakan Arslan, karaya oturan batık veya yarı batık gemilere ilişkin tedbirlerin alınması ve satışı dahil gerekli işlemlerin yapılması yetkisinin liman başkanlıklarına verildiğini anımsatarak, “25 gemi hakkında işlem başlatıldı. Yılsonuna kadar büyük bölümünün sökülmek üzere satışının yapılmasını planlıyoruz” diye konuştu.

Arslan, “Söz konusu gemilerin ekonomiye kazandırılmasıyla milyarlarca liralık zarar son bulacak. Gemilerin oluşturduğu tehlikeler de bertaraf edilmiş olacak” dedi.