Hayallere Giden Küçük Adımlar

İnsanlar günlük hayatlarındaki seçim ve davranışlarında farkında olmadan bir zaman perspektifine odaklanma eğilimlidirler. Kimileri geçmiş odaklıdır. Bazen farkında olmasak da zihnimiz geçmişte yaşadığımız bazı anılara takılı kalmıştır. Karar alırken geçmişteki benzer yaşadıkları olumsuzluklar, başarısızlıklar onların şimdiki seçimlerini etkiler. Kimi zaman adım atmalarını engeller.

Belki de geçmiş deneyimlerimiz bizi geleceğe hazırlamak içindir. Tıpkı bilgisayar oyunlarında zorlu parkurlarda her engelden sonra karşına çıkan bonuslar gibi. Onları toplarsın. İçinden büyüklü küçüklü sürpriz hediyeler çıkar. Bir sonraki seviyeye geçtiğinde de onları oyunun içinde kendi yararına kullanırsın.

Haberin Devamı

Amacımız her zaman geçmişte yaşadığımız olayın bize sunduğu öğretiyi almak olmalıdır. Bizim bu öğreti ve farkındalık ile bundan sonra ne yapacağımız üzerine odaklanmamız gerekir. Bu daha yapıcı bir yaklaşımdır.

"Geçmişten almanız gereken öğretiyi alın, teşekkür ederek odağınızı geleceğe taşıyın."

Geçmişin sorumluluğunu elimize almak bize tüm yaşamımızın sorumluluğunu verir.

Bu bizi dışsal faktörlerden ve kurban psikolojisinden özgürleştirir. “Ben şimdi ne yapabilirim?” diye düşünmemizi sağlar.

Peki ben şimdi ne yapabilirim?

Sabah kalktığınızda “Bugün hayallerim ve hedeflerim için ne yapabilirim?” diye kendinize sormayı alışkanlık haline getirin. Her gün hayalleriniz için küçük de olsa bir adım atın. Mesela hayaliniz akıcı şekilde yabancı dil konuşmaktır. Geçmişte yaşadığınız birçok sebepten dolayı dil konusunda kendinize güvenmiyor olabilirsiniz. Peki bu konuda neler yapabilirsiniz? Mesela dinlemeyi sevdiğiniz müzik listenizin içine yabancı şarkılar ekleyin. Küçük bir not defteri edinin ve her gün üç yeni yabancı kelime yazın. Yabancı popüler dizileri alt yazılı izlemeye başlayın. O dilin kültürü hakkında bilgiler edinin.

Bu eylemler sahip olmak istediğimiz güzellikler ile duygusal ve zihinsel olarak bütünleşmemizi sağlar. İçindeki o hayalini, isteğini, heyecanını canlı tutar. Her gün o konuda bir şey yapın ve istikrarlı olun. Yeter ki hayatın sizi destekleneceğine güvenin ve yolda kalmaya devam edin.

Haberin Devamı

Ceyda Bahşi Bilgiç

Yaşam Koçu / Pilates Eğitmeni

https://www.instagram.com/ceydabilgic_yasamkocu/