Hayallerinizi Değil, Bakışlarınızı Askıya Alın!

İlerleyen yaş ve genetik faktörler nedeniyle göz çevresinde oluşabilecek deformasyonlar üzgün ve yorgun bir ifade ile hüzünlü bakışlara neden olur. Özellikle ilerleyen yaşlarda alın kasları ve bu bölgeyi destekleyen dokular ile yumuşak bir dokuya sahip kaş bölgesi de zayıflar ve kaşların aşağı doğru sarkmasına neden olur.

Canlı, taptaze bakışlar gençlik ve güzellik algısını destekler. Halbuki, kaşlarda düşme olan kişide; yorgun ve üzgün bir ifade, göz kapaklarında hissedilir baskı, normal yüz ifadelerini yaparken zorluk çekme gibi şikayetler yaygındır ve yüz ifadesi canlılık ve tazelikten çok uzaktır.

Haberin Devamı

Yorgun ve Üzgün İfadenizle Vedalaşın

Gözler ve çevresi, doğrudan yüz ifadesi ve bakışları etkilediğinden genç ve enerjik bir yüz ifadesi algısının da merkezidir. Sarkık kaşlar yorgun ve üzüntülü bir ifade oluşmasına neden olur.

Kaş asma (kaldırma) gözleri baskılayan, yüze üzgün ve yorgun bir ifade veren, formunu kaybetmiş kaşlara yapılan bir operasyondur. Kaş asma operasyonları hem pürüzsüz bir alın, hem de gergin bir kaş yapısıyla yüzün kaybettiği aydınlık havayı geri kazandırır. Kaşlar yüzümüzün taptaze aydınlık bakışları ve canlı yüz ifadesini destekleyen parçalarıdır. Kaş asma tekniği ile sarkık kaşlar yanlardan yukarı doğru kaldırılır. Böylece göz çevresine yerleşen sarkmalar, çöküntüler ve katlanmalar gibi şikayetler giderilir.

Kaş asma operasyonuyla kişi doğal ve taze bakışlarını tekrar kazanır. Operasyonda kişinin alnındaki belirgin yatay kırışıklıklar azaltılırken kaşların doğal kemeri tekrar kazandırılır ve gevşeyen kasların sıkılaştırılması sağlanır.

Minimum Risk, Maksimum Konfor

Kesi yapılmadan uygulanan iple kaş asma tekniği hastalara maksimum konfor sağlarken iyileşme süresi kısadır. Bu teknikte mikro cihazlarla saç çizgisinin hemen içinden giriş yapılarak, düşen kaş kafatasına askılanır. İşlemle eş zamanlı botox, örümcek ağı estetiği ve ultherapy yöntemleri entegre edilerek uygulanır ve mevcut kırışıklık ve gevşeyen cilt dokusu toparlanır. Çift ip tekniği sayesinde kaşın tekrar düşmesi ve iplerin kopması söz konusu değildir.

Haberin Devamı

İple kaş asma tekniğinde sinir kaybı riski yoktur. Yaklaşık 15-20 dakika gibi çok kısa süren bir işlemdir. Pansuman, bandaj gerektirmez. İşlem sonrası hasta hemen sosyal hayatına dönebilir.

Prof. Dr. Şükrü Yazar

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.drsukruyazar.com

Instagram: /drsukruyazar

Facebook: /drsukruyazar