Ekonomi ‘Hazır giyimde rekor kıracağız’

‘Hazır giyimde rekor kıracağız’

23.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

‘Hazır giyimde rekor kıracağız’

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, “Sektörel ihracatımızda geçen yıla göre en az 2 milyar dolar artı yazarak 19 milyar dolarla yeni bir rekor kıracağız” dedi.

Haberin Devamı

Tanrıverdi, 3 Nisan’daki birlik seçiminde başkanlık için tek aday olan Mustafa Gültepe ile birliğin önceki başkanları Süleyman Orakçıoğlu ve Nuri Artok, 11-12 Nisan’da gerçekleştirilecek 21. Avrasya Ekonomi Zirvesi’nin tanıtım toplantısında biraraya geldi. Tanrıverdi, şunları söyledi:

Önemli bir zirve

“Avrasya Ekonomi Zirvesi için Marmara Grubu Vakfı ile yıllar önce başlayan işbirliğini 10 yıllık başkanlığım döneminde geliştirerek devam ettirdik. Türkiye’miz ve sektörümüzün tanıtımında hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık. Bugün sektöre büyük emeği geçen başkanlarımız Süleyman Orakçıoğlu ve Nuri Artok’un yanısıra 3 Nisan’da bayrağı devredeceğim Mustafa Gültepe ile biraradayız. İHKİB’de var olan bu dayanışma kültürünün diğer kurumlara da örnek olmasını diliyorum.”

Haberin Devamı

Orakçıoğlu, Türk markalarının büyüme stratejilerini globalleşme üzerine kurgulaması gerektiğini söylerken, Artok da Avrasya Ekonomi Zirvesi’nin uluslararası arenada bilinen bir organizasyon olduğunu söyledi.

Fasondan sıyrıldık

3 Nisan’daki seçime tek başkan adayı olarak katılmaya hazırlanan İHKİB Başkan Yardımcısı Mustafa Gültepe, Türkiye’nin dünya markalarına fason üretim yapan ülke konumundan büyük ölçüde sıyrıldığını belirterek, hazır giyim üretiminden moda endüstrisine geçiş sürecinde büyük mesafe kat ederek artık farklı bir noktaya geldiklerini dile getirdi.