Geri Dön

Hazır yufkadan peynirli börek tarifi

Peynirli börek çok lezzetli ve yapımı pratiktir.

Hazır yufkadan peynirli börek tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

6 adet hazır yufka
4 adet yumurta
6 çorba kaşığı yoğurt
1 paket margarin (yarısı içi için, yarısı harcı için kullanılacak)
Üzerine çörek otu

İç harcı için
Yarım paket margarin (önceden çıkarıp yumuşatılmış, küçük parçalara ayrılış)
1 kalıp beyaz peynir
3 adet taze yeşil soğan
Yarım bağ maydanoz
Kırmızı biber

Hazır Yufkadan Peynirli Börek Nasıl Yapılır?

Öncelikle böreğimizin iç harcını hazırlayalım.
Derin bir kap içerisine peyniri ufalayalım.
Taze yeşil soğanın baş kısmını çıkarıp sadece yeşil yerlerini ve maydanozu ince ince doğrayalım. Peynirle harmanlayalım. Kırmızıbiberi ilave edelim.
Yufkaları tezgâha serelim.
Yufkanın üzerine süreceğimiz karışımı hazırlayalım.
Yumurtaları çırpıp üzerine yoğurdu döküp karıştıralım. Yarım paket margarini eritip içine karıştıralım.
Tüm yufkaya bu karışımı fırça ile sürelim ve ikiye katlayalım. İkiye katlanmış halini 4 e bölelim. İç harcı 1 yemek kaşığı geniş bölgeye koyup kıvıralım. Bu şekilde yaptığımız börekler 24 adet olacak.
Fırın tepsisine yan yana dizelim. Üzerine iç karışımdan sürüp çörek otu serpelim. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızarana kadar pişirelim.
Sıcak çay ile servis yapalım.

Afiyet olsun.

Tarif: Superanne.org

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber