Haziran Ayında Bahçede Dikkat Edilmesi Gereken İşler

Bahçe toprağını yenilemediyseniz ve havalandırmadıysanız; hemen bu işlemleri yapın.

Toprağınızda bulunan yabani otları elle veya kimyasal yöntem ile temizleyin. Yoksa çimleriniz kötü gözükmeye başlar.

Bahçenizde meyva ağaçları ve sebze bahçeniz var ise bitkilerinizin durumuna göre ilk ürünlerinizi almaya başlayın.

Meyva ağaçlarınızın ve sebze bahçenizin su ihtiyacını ihmal etmeyin. Özellikle yaz mevsiminde suya daha çok ihtiyaç duyarlar.

Çim yüzeylerinizin bakımlarını düzenli periyotlarda yapın. Yüksek boyda çim uzunluğu bırakmayın. Çim biçme makinanızı ayarlayın ve uygun uzunlukta biçin.

Haberin Devamı

Bu mevsimlerde çim yüzeylerinde deformeler, hastalıklar gözükebilmektedir. Çimdeki durumunuza göre mantar veya insektisit ilaçları kullanmaya başlayın.

Çim yüzeylerinizin sulamasını düzenli yapın. Özellikle biçme işleminden sonra çimleriniz; daha çok suya ihtiyaç duymaktadır. Otomatik sulamanız var ise mutlaka ayarlarını kontrol edin. Aksam saatlerinde veya sabah saatlerinde sulamanızı gerçekleştirin.

Çim yüzeylerde sulama veya dış etkenlerde kaynaklanan sararmalar, kahverengileşmeler var ise sulama sıklığınızı kontrol edin.

Çim bakım gübresini yaz boyunca belli zaman aralıklarla kullanmaya devam edin. Özellikle çim renk değişimlerde amonyum sülfat kullanın.

Bahçenizde çicekli bitkilerinizin geçmiş çiceklerini kesin. Bu işlem bitkiyi rahatlatacaktır ve hastalıklara karşı koruyacaktır.

Sarmaşık bitkilerinizin rüzgar veya diğer sebeplerden dolayı kırılmış ve zarar görmüş ise dal budamasını yapın; dağılan dallarını toparlayın ve sardırın.

Bitkilerde gördüğünüz böceklerin türüne göre zirai ilaç satan yerlerden ilaç temin edin ve rüzgarsız havalarda,çok güneşli olmayan zamanlarda düzenli aralıklarla ilaçlamaları yapın.

Özellikle dana burnu,salyangoz,tırtıl gibi böcekler bu mevsimde görülmeye başlar.

Yaz mevsiminde bahçede keyif yapmak istediğiniz kısmı belirleyin ve güneş durumuna göre gölge sağlayacak bir durum oluşturun(gölge veren bir ağaç,şemsiye,branda….)

Yaz güneşi evlerinizi, kalplerinizi ısıtması dileğimle……

Haberin Devamı

ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ////PEYZAJ MİMARI