Dünya Hediye fotoğraftan skandal çıktı

Hediye fotoğraftan skandal çıktı

24.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD’nin, İsrail’deki büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşımasının yarattığı tepki devam ederken, yeni bir skandal daha yaşandı.

Hediye fotoğraftan skandal çıktı

ABD’nin İsrail Büyükelçisi David Friedman’a hediye edilen ve Mescid-i Aksa’nın olduğu alana Süleyman Mabedi’nin inşa edildiğini gösteren “fotoşoplu” Kudüs fotoğrafı, Filistinlilerin büyük tepkisine neden oldu.

Haberin Devamı

İsrail’in “Haaretz” gazetesinde yer alan habere göre, “Achiya” adlı yardım kuruluşunun bir çalışanı, Friedman’a İsrail’in Bnei Brak şehrini ziyaret ettiği sırada Mescid-i Aksa’nın yerine Süleyman Mabedi inşa edilmiş gibi gösterilen bir Kudüs fotoğrafı hediye etti.

‘Üzüntü duyuyor’

“Skandal” fotoğrafın ortaya çıkmasının ardından ABD’nin İsrail Büyükelçiliği’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Friedman’ın “yaşanan olaydan büyük üzüntü duyduğu” belirtildi. Fotoğrafın Friedman’ın eline tutuşturulduğu ve o anda söz konusu değişiklikten haberdar olmadığı öne sürülen açıklamada, ABD’nin Mescid-i Aksa dahil Kudüs’teki kutsal yerlerin statükosunun korunmasına bağlı olduğu kaydedildi.

Friedman’ın fotoğrafı alırken gülmesi Filistinlilerin tepkisini çekerken, ABD elçiliği de, söz konusu kuruluştan özür beklediklerini bildirdi.