Ekonomi Helal Akreditasyon Kurumu kuruluyor!

Helal Akreditasyon Kurumu kuruluyor!

20.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) kurulmasıyla ilgili olarak, “Türkiye olarak küresel helal pazarında lider, kural koyucu ve yönlendirici ülke olabiliriz ve hatta olmalıyız” dedi.

Helal Akreditasyon  Kurumu kuruluyor

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, dün Ak Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız başkanlığında, tasarıyı görüşmek üzere toplandı. Zeybekci, “Helal sertifikalı ürünler başta Avrupa, ABD ve Uzakdoğu ülkeleri olmak üzere özellikle hijyenine önem veren bilinçli tüketiciler tarafından tercih edilmektedir. Dolayısıyla helal ürünlerin kapsamı sadece Müslüman topluluklar değildir” dedi.

Haberin Devamı

1.9 trilyon dolar

Helal ürün konusunun sadece gıda değil, kozmetik, tekstil, finans, tedarik zinciri ve sigorta gibi pek çok alanı kapsadığını anlatan Zeybekci, “Rakamlara göre günümüz itibarıyla sadece Müslümanların helal gıda ürünlerine olan harcamaları 1.17 trilyon dolara tekabül etmektedir. Helal belgesi almış olup da tüketilen ürünlerin toplam tutarı da 415 milyar dolardır. Gıda, tekstil, eczacılık ürünleri, kozmetik gibi ürünler ile turizm ve seyahat gibi hizmetleri de buna eklersek 1.9 trilyon dolarlık bir pazara ulaşırız” dedi. Zeybekci, helal ürün ticaretinin yanısıra helal belgelendirme pazarı oluştuğuna dikkat çekti.