Ebeveyn Her ebeveynin çocuklardan öğrenmesi gereken 7 ders

Her ebeveynin çocuklardan öğrenmesi gereken 7 ders

10.05.2019 - 15:42 | Son Güncellenme:

Tüm anne ve babalar çocuklarını doğru eğitmenin yollarını araştırıyor ve ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Ancak ara sıra, kendinizi çocuklarınızın sağladığı bir tür aydınlanma anının tadını çıkarırken buluyor olabilirsiniz. İşte çocuklarınızdan öğrenebileceğiniz 7 dersi sizin için sıraladık...

Her ebeveynin çocuklardan öğrenmesi gereken 7 ders

Tüm ebeveynler kendilerinden çocuklarına bir şeyler katmak ister. Özellikle iyi karaktere sahip olmaları için çaba sarfedeler. Ancak ara sıra, kendinizi çocuklarınızın sağladığı bir tür aydınlanma anının tadını çıkarırken buluyor olabilirsiniz. Yani siz mutsuzken, onların keyif aldığı ve mutlu olduğu şeyler size ders almanız gereken bazı durumları gösterir. İşte biz de bu durumda her ebeveynin çocuklardan öğrenmesi gereken 7 dersi sıraladık.

Haberin Devamı

-Aynaya baktığınızda gülümseyin

Aynayı, bir tür keyif ve eğlence kaynağı olarak kabul etmeye başlıyoruz. Aynaya bir sonraki bakışınızda, kusurlarınızı anlamaya ve onları kabullenmeye çalışın.

-Daha fazla risk alın

Yeni deneyimler ve maceralar peşinde koşmaya devam edin, tıpkı çocuklarınızın yaptığı gibi...

-Daha çok tembellik yapın

Sürekli planlı çalışmayı bırakın ve kendinize daha çok zaman ayırın.

-İnsanların iyi taraflarına odaklanın

Ara sıra çıkan ufak çaplı anlaşmazlıklar bir yana, çocuklar, arkadaşlarını görünür değerlerine göre seçer ve arkadaşlıklarından keyif alırlar, kusurları üzerinde durmazlar.

-Şefkat gösterin

Çünkü her insan, kocaman bir kucaklamadan fayda sağlayabilir.

-Sevdiğiniz şeyleri giyin

Haberin Devamı

Trendleri boş verin ve kişisel zevklerinizin ortaya çıkmasına izin verin.

-Anı yaşayın

Akıllı telefonunuzu bir kenara koyun ve çocuklarınızın, arkadaşlarınızın, sevdiklerinizin ve kendinizin yanında bulunmaktan keyif alın. İçinde bulunduğunuz anın çok daha anlamlı bir hale geldiğini göreceksiniz.