Her Karın Germe Ameliyatı Birbirinden Farklıdır

Karın germe ameliyatları ile ilgili olarak hastalarımıza anlattığımız en önemli unsur; bu ameliyatın birkaç basamağı olduğu ve kişinin vücut yapısına göre uygulanacak kısımların değişebileceğidir. Liposuction vücuttaki fazla yağ dokusu kanüllerle vücut dışına alınırken, karın germe ameliyatı ile deri fazlalığı, karın kaslarında gevşeklik gibi yağ fazlalığı dışındaki sorunlara da çözüm bulunabilir.

Fazla Yağ Dokusu

Her kadın vücudunun ince olmasını ister. Liposuction bel incelmesini sağlamada altın standart olarak kullanılır. Aslında pek de bilinmeyen, karın germe ameliyatı aşamasında beli inceltmek için kullanıldığıdır. Karın germe ameliyatı sırasında beli inceltme, bazen karın bölgesinde kontür düzensizliklerini gidermede kullanılır. Bu aşamada kanül izleri karın germe ameliyatının izlerinin içinde kalır, yeni iz oluşmaz.

Haberin Devamı

Deri Fazlalığı

Karın bölgesinde fazla yağ dokusu katlantılara yol açarken, fazla deri sarkıklara neden olur. Bu sarkıklık her kişide farklılık gösterir. Bazı kişilerde çok az iken, bazılarında uyluklara kadar sarkan bir deri olabilir. Karın germe ameliyatında bu sarkık deri toparlanır, ameliyatın izi iç çamaşırı veya bikininin içinde kalacak şekilde planlanır.

Karın Kası Gevşekliği

Karın kasları doğum ve yaşla beraber zayıflar ve gevşer, rektus abdominis kaslarının arası açılır. Karnın özellikle göbek deliği altında kalan kısmı içeri çekildiğinde bile bombe halde kalır. Karın germe ameliyatında, arası açılmış ve gevşemiş kaslar onarılır, karın düz ve gergin bir hale getirilir. Bazı mini karın germe ameliyatlarının bir numaralı amacı bu kasların arasındaki açıklığı onarmaktır. Bu kişilerin fazla derisi azdır.

Göbek Deliğinin Yeri

Bazı karın germe ameliyatlarında deri fazlalığı hem üst hem alt karın bölgesinde olduğundan, göbek deliğinin yerinin de değişmesi gerekir. Kas onarımı ve deri fazlalığına müdahale ettikten sonra, göbek deliğinin olması gereken yerinde yeni bir delik açılır ve göbek deliği yeni yerine adapte edilir.

Karın Germe Ameliyatı Sonrası Bakım

Haberin Devamı

Karın germe ameliyatı sonrası ağrıyı en az seviyede tutmak için ameliyatın bitimine doğru karın kaslarının üzerindeki fasya adını verdiğimiz dokuya lokal anestezi verilebilir. Bu çoğu kişiyi 24 saate kadar rahatlatır. Daha sonra uygun ağrı kesiciler ve korse kullanımı ile ağrı kontrolü mümkündür. Bazı kişilerde hiç diren kullanılmayabilir. Kullanılması durumunda çoğu zaman 1-2 günde çekilir. Ameliyat sonrası yaklaşık 3 hafta kadar korse kullanımı ve ağır kaldırmama önerilir. Karın germe ameliyatı çoğu zaman kişilerin “keşke daha önce yaptırsaydım” dediği bir estetik cerrahi girişimdir.

Doç. Dr. Çiğdem Ünal

Estetik, Plastik & Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.drcigdemunal.com

Instagram: /drcigdemunal

Facebook: /drcigdemunal