Geri Dön

Her mevsimin tatlısı dondurma

Hem yaz hem kış hem de geçiş mevsimlerinde tatlı olarak sunabileceğiniz doğal dondurmalar sayesinde misafirlerinizi kendinize hayran bırakabilirsiniz.

Her mevsimin tatlısı dondurma

Eskiden sadece yaz tatlısı olarak bilinen dondurma, günümüzde kışın da tercih edilen en güzel ve en hafif tatlılardan biridir.

Haberin Devamı

Özellikle evde yaptığınız dondurmalar doğal ve katkısız olacağı için hem ailenize hem de misafirlerinize gönül rahatlığıyla ikram edebileceğiniz besinler arasında yer almaktadır.

Sade dondurma
* 5 su bardağı süt
* 1 çorba kaşığı toz salep
* 1 su bardağı şeker
* Yarım paket vanilya
* 400 gram krema
* 3 tane yumurta sarısı

Vanilya, süt, salep ve şekerin yarısını bir tencereye koyup katı bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Karıştırdığınız karışımı soğuması için bir kenara koyun. Soğuduktan sonra kremanızı ilave ederek çırpın. Şekerin diğer yarısını ve yumurta sarılarını farklı bir kapta çırpmanız gerekmektedir. Yumurta karışımını pürüzsüz olacak bir şekilde çırptıktan sonra ocağın üzerinde direkt ısıyla temas etmeden eritin. İki ayrı karışımı birbirine ekleyerek şık bir kâsenin içine boşaltıp derin dondurucuya koyabilirsiniz.

Haberin Devamı

Çikolatalı dondurma
* 300 gram süzme yoğurt
* 200 gram pudra şekeri
* 1 çorba kaşığı kakao
* 200 gram krema
* 1 çay kaşığı toz salep
* 100 gram bitter çikolata

Pudra şekeri ve süzme yoğurdu bir kaba alarak iyice karıştırmalısınız. Bunun üzerine kremanızı ayrı bir kapta çırparak yapmış olduğunuz karışıma ekleyin. Üzerine kakao ve salebi de ekleyerek mikser yardımıyla çırpın. Son olarak bitter çikolatalarınızı rendeleyerek karışımın içine ekleyebilir ve tekrardan karıştırabilirsiniz. Cam bir kâseye bu karışımınızı aktarın ve derin dondurucuya koyun.

Muzlu kolay dondurma
* 4 tane muz
* 1 çorba kaşığı bal
* 8 tane ceviz

Muzları dilimleyerek derin dondurucuda en az 4 saat ve en fazla 1 gün boyunca bekletmeniz gerekmektedir. Muzların kararmamasını engellemek için muzları bir poşetin içine koyun. Çıkardığınız soğuk muzları mutfak robotundan geçirerek bir kâseye aktarın. Kâseye aldığınız muzları yavaş yavaş ezerek krema kıvamına gelmesini sağlayın ve üzerine balı ekleyin. En son da cevizleri üzerine ekleyerek daha soğuk olmasını istiyorsanız derin dondurucuya tekrar yerleştirebilirsiniz.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber