Gündem ‘Her okula bir şehidin ismi verilecek’

‘Her okula bir şehidin ismi verilecek’

15.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Başbakan Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım Başbakanlık, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Kızılayı tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen ‘81 il 81 Anaokulu’ projesi kapsamında Sivas’ın Suşehri ilçesinde yapımı tamamlanan Şehit Kemal Yıldırım Anaokulu’nun açılışına katıldı.

‘Her okula bir şehidin ismi verilecek’

Açılış törenine Bakan Yılmaz ve Semiha Yıldırım’ın yanı sıra Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Suşehri Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, Başbakan Binali Yıldırım’ın kardeşi, İstanbul Kızılay Şube Başkanı İlhami Yıldırım ve vatandaşlar katıldı. Bakan Yılmaz proje kapsamında 16’ncı okulun Suşehri’nde açıldığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Semiha Yıldırım ise 66 anaokulu yapımı için bağışçıların hazır olduğu ve inşaatların başladığını söyledi.

Haberin Devamı

‘Her okula bir şehidin ismi verilecek’

Projeyi destekleyenlere teşekkür eden Semiha Yıldırım, “Bir öğretmen olarak değil bir anne, bir kadın olarak da eğitimin yeni nesillerimize neler kazandıracağını bizzat izleme imkanı bulduk. Yeni nesillerimizin yetişmesinde, yarınlara hazırlanmalarında benim de payım olmasından daima gurur duydum.” dedi. Her okula bir şehidin ismini vereceklerini, bu okula da Çanakkale şehidi dedesinin adının verildiğini belirten Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti: “Zeytin Dalı Operasyonu’nda görev alan güvenlik güçlerimizin Rabbim yardımcıları olsun. Bunlardan yetişecek gençlerimizin de gelecekte ülkemize en güzel şekilde hizmet edeceklerine inanıyorum.” SİVAS DHA