Cadde Her şey kelebek çocuklar için

Her şey kelebek çocuklar için

23.05.2018 - 09:24 | Son Güncellenme:

Şarkıcı Fulden Uras, halk arasında ‘Kelebek Hastalığı’ olarak bilinen deri hastalığı ‘Epidermolizis Bülloza’ hastası çocuklar ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

Her şey kelebek çocuklar için

Hayaller Gerçek Olsa Derneği Başkanı Fulden Uras ve Hülya Yorulmaz ev sahipliğinde önceki akşam Beykoz Dream Hause Platoları’nda gerçekleşen iftar yemeğine yaklaşık 150 kişi katıldı. İftar yemeğine katılan konuklar gecenin konseptine uygun olarak mavi-beyaz giyinirken, yemekten elde edilen gelirin tamamı kelebek hastası çocuklara sargı bezi ve iğne uçları almak için Hayaller Gerçek Olsa Derneği’ne bağışlandı.

Haberin Devamı

Gecede ayrıca kelebek hastası 15 yaşındaki Dilan ve 26 yaşındaki Sultan’ın doğum günü kutlaması yapıldı.

Yemek sonrası Hülya Yorulmaz ve kelebek hastası gençler ile kameraların karşısına geçen Fulden Uras, çocuklar ve aileleri ile bir savaşta olduğunu ifade ederek, “Ama bu savaşta böyle dostları yanımda gördükçe tek başıma olmadığımı görmek daha da güçlendiriyor ve umutlandırıyor beni. Çok zor bir hastalıkla mücadele ediyoruz. Bu hastalığın tedavisi yok. Sultan hastalığı sonucu bacağını kaybetti. Bir çatı altında 405 çocuğumuzu sarıp sarmaladık. Gelen her kelebeğe de kapımız açık” dedi.

"YAZIN ZORLANIYORUZ"

Uras, dernek olarak paraya ihtiyaçlarının olmadığını vurgulayarak, “Dernek olarak bu çocukların medikal malzemelerine ihtiyacımız var. Sargı bezlerine, iğne uçlarına ihtiyacımız var. Yaz aylarında çok zorlanıyoruz. Klimaya ihtiyaç var, sosyal hayatları olmadığı için laptopa ihtiyaç var” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

AYLA ÇELİK SÜRPRİZİ

Son yıllarda sosyal yardım çalışmalarına ağırlık veren ve müzikten uzak kalan Fulden Uras, annesinin ölmeden önce bulunduğu bir dileğin kendisini yeniden müziğe döndürdüğünü açıkladı. Uras, “Üç senedir hiçbir şey yapmadım. Tüm vaktimi çocuklara ayırdım. 10 ay önce annemi kaybettim. Annem vefat etmeden önce bir dilekte bulunmuş. Ölümünden iki ay sonra dileğini çiçeklerin anasında buldum. 'Rabbim Müge’den olma Fulden’e bir şarkı nasip eyle' demiş. O günlerde de Ayla Çelik beni aradı. Bana bir şarkı yapmış. O şarkıyı satın aldım. Önümüzdeki günlerde çıkarmaya planlıyorum" dedi.