Siyaset ‘Her taşın altından ABD-YPG çıkıyor’

‘Her taşın altından ABD-YPG çıkıyor’

21.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

‘Her taşın altından ABD-YPG çıkıyor’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup konuşmasında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

ABD KAOS İSTİYOR: Suudi Arabistan yönetimi; İslam dünyasına kan ve fitne ekerek, terör örgütlerine mali yardım yaparak, emperyalistlere kucak açarak İslam dünyasını bölüp parçalama işine sanki memur edilmiş gibidir. ABD ise, Kaşıkçı cinayetiyle ilgili başından beri Veliaht Prensi koruma yoluna gitmiş, Suudi Arabistan ile işbirliğini korumak istemiştir. ABD, bölgemizde kaos istemektedir. Yanı başımızda terör devleti kurmayı amaçlamaktadır.

TÜRKİYE YEMEZ: Güney sınırlarımız boyunca arkamızdan iş çevriliyor. Hangi taşın altını yoklasak karşımıza ABD-YPG ortaklığı çıkıyor. Neymiş, ABD’nin ilişkisi taktikselmiş, eylem odaklıymış, geçiciymiş. Türkiye bu bahaneleri yemez.

CANAVARA TESLİM EDİLDİ: (Cemal Kaşıkçı cinayeti) Konunun hazin tarafı, İslamiyet’in yargılanma ayıbı ve Mekke ile Medine’yi yönetiminde tutan ülkenin iç karartan ahlaki ve adalet açığıdır. İşin vahametine bakın ki, cinayetin baş azmettiricisi olarak ismi telaffuz edilen Veliaht, böylesi bir olayın bir daha tekrar etmemesi maksadıyla kurulan istihbarat üst komisyonunun başına getirilmiştir. Yani kuzu canavara teslim edilmiştir.

Haberin Devamı

BİN LADİN’DEN NE FARKI KALDI?: Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, Kaşıkçı davasının uluslararası boyuta taşınmasının kabul edilemez olduğunu ve meselesinin siyasileştirilmesinin İslam dünyasının bölünmesine neden olacağını dile getirmiştir. Bize göre, bu bakan halt etmiştir. Bir devlet, nasıl olmuştur da terör yöntemlerinden, örtülü operasyonlardan medet umacak zulmetle bezenmiş bir noktaya gelmiştir? Suudi Arabistan yönetiminin, Usame Bin Ladin zihniyetinden ne farkı kalmıştır? Velihat Prens için çember daralmaktadır. Bizi üzen bir başka husus ise Mekke Başimamı’nın Prens için, ‘özel olarak ilahi ilhamlara mazhar kılınmış’ kişi şeklindeki tanım ve taltifidir. Karanlık ilişkiler kuran, cinayet şebekelerini seferber eden bir şahıs nasıl oluyor da ilahi ilhamlara mahzar olabiliyor? Bundan sonra hac faraziyesinin güvenli bir şekilde yapılacağına nasıl itimat edelim?

SOKAKLAR KARIŞTIRILMAK İSTENİYOR: Ülkemizde son zamanlarda garip ve üzerinde dikkatle durulması gereken gelişmeler yaşanıyor. Hiçbir şey gözümüzden kaçmıyor. Anlaşılan yeni ve beka düzeyinde tehdit edici bir terör konsepti tedavüle sokulmuştur. Terör örgütleri artık mekanik ve çok değişkenli kanlı metotlarını harekete geçirmişlerdir. Koordinat yüklemesi yapılabilen, patlayıcılarla donatılan drone’ları terör örgütü PKK kullanmaya başlamıştır. Yakın zamanda C-4 patlayıcı yüklü drone’lar Şırnak’ta, Irak sınırındaki Kasrak Vadisi’nde ve Silopi Şehit Mesut Hudut Bölüğü yakınlarında düşürülmüştür. Hain terör örgütü bu yöntemleri kimlerden öğrendi, kendi ağırlığının onlarca katı patlayıcı taşıyabilen insansız hava araçlarını hangi alçak ülkelerden sağladı? Farkındayız, sokaklar karıştırılmak isteniyor, kutuplaşmalar bileniyor.

Haberin Devamı

YENİ ŞER OYUN: FETÖ-PKK iş bölümü ve görev taksimi yapmış, pusuda bekliyor. Türkiye üzerinde yeni bir hain deneme, yeni bir şer oyun planlanıyor. 31 Mart seçimleriyle ilgili maksatlı ve marazi bir hazırlık yapılıyor, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi üstünde de tehlikeli polemikler tetiklenip provokasyonlar tertipleniyor. Buna izin vermeyeceğiz, zillet ittifakının tezgâh ve tuzaklarını yine ve kökünden bozacağız.

Haberin Devamı

‘Gündemi, davet sahibi belirler’

Bahçeli, grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bugün görüşme yapacağına ilişkin haberlerin anımsatılmasına Bahçeli, “Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan bir açıklamaysa doğrudur. Bizim böyle açıklamamız yoktur ama yarın (bugün) Cumhurbaşkanı’yla saat 16.00’da görüşme konusu gündeme gelirse, katılabileceğimizi ifade ediyoruz” dedi. Bahçeli, gündem konusunun, “yerelde ittifak” olup olmadığının sorulması üzerine, “Gündemi, davet sahibi belirler. Davet edilen yere biz gündemle gidersek o başka bir şey olur. MHP’ye yakışmaz” değerlendirmesini yaptı.