Siyaset ‘Herkes parmağına sahip çıksın’

‘Herkes parmağına sahip çıksın’

25.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti sözcüsü Mahir Ünal, TBMM’deki 23 Nisan özel oturumunda yaşanan gerilimle ilgili CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e çok ağır sözlerle yüklendi. “Grup Başkanvekilliği soytarılık yapma yeri değildir” diyen Ünal, ‘Herkes parmağına sahip çıksın” uyarısında bulundu.l

‘Herkes parmağına sahip çıksın’

MKYK sürerken gazetecilere açıklamalarda bulunan Ünal, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Grup başkanvekilliği soytarılık yapma yeri değildir. Grup başkanvekilliği seçilmiş cumhurbaşkanına parmak sallama yeri değildir. Bir siyasi hareketin liderine, bu milletin yüzde 52 oyla seçtiği cumhurbaşkanına birilerinin parmak sallama hakkı da haddi yoktur. Herkesin kendi parmağına sahip çıkmasını öneriyoruz. O parmağın arkasındaki irade parmağın sahibine ait değildir. Parmak sallayanlar şunu iyi bilsin ki meclis çalışsın, istikrar bozulmasın diye susuyorsak bunu birileri zaaf ya da zafiyet zannetmesinler. Böyle bir terbiyesizlik edepsizlik olamaz.

‘Firavun’ yanıtı

Ünal, Kılıçdaroğlu’nun, “Onlar Firavun’dan biz Musa’dan yanayız” ifadesini de şöyle yanıtladı: “Kasetle gelmiş, yalan söylemekten hiçbir şekilde imtina etmeyen bir profille karşı karşıyayız. Kalkmış, Hazreti Musa olmaktan bahsediyor, firavun diye bizi nitelendiriyor. Musa olmak ne demektir bunu bilmez. Kendisinden Musa olmaz, kendisinden firavun da olmaz. Çünkü firavun da bir şahsiyettir. Kendisinden olsa olsa Musa’nın kavmine ihanet eden Samira olur. Olsa olsa kavmine ihanet eden ve ihanetin simgesi olarak buzağ yapan bir Samira çıkar kendisinden. Biz hiçbir zaman kavmimize ihanet etmedik. Lider ile yapılan istişarenin onların anladığı şekilde teslim olmak değil, aynı davaya talip olanların yol arkadaşlığı anlamına geldiğini biliriz. Ama onlar yol arkadaşlığını da bilmezler.”

Haberin Devamı

‘İşimize bakıyoruz’

Ünal, Abdullah Gül-Ahmet Davutoğlu görüşmesine ilişkin iddiaların anımsatılması üzerine, “Biz bunlarla ilgilenmiyoruz. Çünkü dedikodularla siyaset yapmıyoruz. Açık ve net deklere edilmesi söz konusu olursa bizim siyasetimizin gündemine girer. Bu görüşmelerle ilgili bizim herhangi bir bilgimiz söz konusu değil. Biz önümüze, işimize bakıyoruz” dedi.