Ekonomi Herkes sinemacı olacak!

Herkes sinemacı olacak!

18.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Huawei’nin yeni cep telefonu modelleri yapay zekalı kameralarıyla yeni çekim modlarına izin veriyor. Yeni telefon, herkesin sinema filmi gibi çekimler yapmasına imkân sağlıyor.

Herkes sinemacı olacak

Huawei, lanse ettiği üç yeni cep telefonu, iki yeni saat ve bir akıllı bileklik modeliyle gövde gösterisi yaparken, yeni teknolojilerini de sergiledi. Londra’da lansman gerçekleştiren Çinli markanın Mate serisi cep telefonu modelleri Mate 20, Mate 20 Pro, Mate 20 X ve Porsche Design Mate 20 RS’de ilginç özelliklere yer verildi.


Ön kamerada üç boyut özelliği, ters şarj olma, yapay zeka destekli video kamera, ultra geniş açılı lens, üç kamera, gerçek objeleri tarayıp eğlenceli emojilere çeviren uygulama, serinin ilgi çeken özellikleri arasında. Mate 20, 6.53 inç, Mate 20 Pro 6.39 inç ve Mate 20 X ie 7.2 inç’lik ekranla geldi.

Yeni çekim modları

Serinin bütün modelleri kameralarındaki yeni özelliklerle ilgi çekiyor. Ultra geniş açı lens desteğiyle gelen üçlü Leica kamera, kullanıcılara geniş bir perspektiften çekim seçeneği sunuyor ve herkesin sinema filmi gibi çekimler yapmasına yardım ediyor. Yapay zeka destekli kamera moduyla ise video içeriklerinin tonu, doygunluğu ve parlaklığı ayarlanabiliyor. Cihaz hazır modlara da sahip. Ürünün “AI Spotlight Reel” özelliği ise klipleri otomatik olarak tanımlıyor ve 10 saniyelik bir montajı otomatik olarak üretiyor. Mate serisi, 16:9 oranına göre çok daha sinematik bir etki yaratan 21:9 formatını da hem fotoğraf hem de video çekimlerinde destekliyor.

Herkes sinemacı olacak

Diğer telefona şarj

Telefonlardan Türkiye pazarına sadece kasım ayının ikinci ya da üçüncü haftasında Mate Pro 20 gelecek. Bu modelin 4.200 Mah’lık bataryası bütün gün dayanmasını sağlayacak. Hızlı şarj özelliği de var. İnovatif ters şarj özelliği ile 20 Pro, diğer telefonlar için kablosuz şarj istasyonuna dönüşecek. Hem parmak izi hem de yüz tanıma özelliğini bir arada sunuyor. Telefonun üç arka kamerası var. 40 MP’lik geniş açılı, 20 MP ultra geniş açılı ve 8 MP’lik telefoto özelliğine sahip kameralar. Ultra geniş kamerası yeni makro moda dönüşerek objeleri daha yakın çekmenizi de sağlıyor. Yapay zekaya sahip kamerasının 3D özelliği ve Cinema mod’uyla gerçek zamanlı video filtreleri oluşturabilirsiniz. Kirin 980 işlemcisi bir Android telefondaki ilk 7 nanometrelik çip olma özelliğini taşıyor.

Telefon tasarımıyla da öne çıkıyor. Kavisli kenarlı var. Arkasında ise üç Leica kamera ve bir flaşın yer aldığı dörtgen bir alan bulunuyor. Mate 20 Pro, twilight, gece mavisi, yeşil, siyah ve pembe altın renkleriyle gelecek. 6 ve 8 GB’lık iki Ram seçeneği olacak. Dahili depolaması ise 128 ve 256 GB. Yeni Emui 9.0 arayüzü ve Android Pie işletim sistemini kullanacak. Telefonun Avrupa fiyatı 1049 euro olarak açıklandı. Türkiye fiyatı ise henüz belli değil.

Herkes sinemacı olacak

Türkiye’de hızlı büyüyor

Huawei Türkiye Pazarlama Müdürü Tayfun Söğütlü, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de cep telefonu pazarında ikinciliğe yükseldiklerini belirterek, “Pazar payımızı yüzde 20’lere çıkardık. Döviz kurlarından etkilensek de işlerimiz çok iyi gidiyor. Türkiye pazarında hedefimiz yüksek. Bir yılda hedefimizi tutturarak ikinci marka olduk. Bundan sonra hedefimiz yüzde 45’le pazarda birinci olmak. Türkiye’ye getireceğimiz Mate Pro 20’nin talep göreceğine inanıyoruz” dedi.

Gerçek emojiler yaratın!

Huawei’nin yeni telefonları Google’ın artırılmış gerçeklik platformuyla uyumlu. Artırılmış gerçeklik dünyasında yeni olasılıklara kapı aralıyorlar. Huawei’nin kendi artırılmış gerçeklik kameralarının kendi özellikleri ve 3D canlı emojileri de görülmeye değer. Ön kameradaki üç boyutlu kamerayı kullanarak telefon gerçek hayattaki objeleri tarayıp eğlenceli emojiler ve videolar yaratılmasını sağlıyor. Ayrıca telefon bu taramayı animasyonlu emojiye çevirebiliyor gerçek hayattaki oyuncak
bir pandayı danseden bir
pandaya dönüştürebiliyor.