Siyaset CHP o isme 'teşekkür' etti

CHP o isme 'teşekkür' etti

22.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK toplantısı devam ederken açıklamalarda bulundu.

CHP o isme teşekkür etti

Öztrak, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

FABRİKA PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR: İşçilerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız, Sakarya Tank Palet Fabrikası’nın, Katar ordusunun da ortak olduğu şirkete devrini protesto etmek için görkemli bir miting yaptı. Ordumuzun malı peşkeş çekiliyor. Fabrika, bir başka ülkenin ordusunun emrine veriliyor. Grup başkanvekillerimiz, bu tür tesislerin özelleştirme kapsamından çıkarılmasıyla ilgili olarak kanun teklifini verdi. Bakalım yerli ve milli olmakla övünen diğer partiler ne yapacak?

NASIL SİNDİREBİLİYORSUNUZ: Fabrikamızın devri, saray ve onun bekçisi için samimiyet testidir. Sayın Bahçeli’ye de şunu sormak istiyorum; daha önce ‘Ben Türk olmaktan mutluluk duymam, üzülürüm’ diyen bu yandaş iş adamına ve Katar ordusunun ortak olduğu şirkete milli harp sanayimizin en kritik fabrikalarından birinin verilmesini nasıl içinize sindirebiliyorsunuz? Aziz milletimiz sen bundan memnun musun?

Haberin Devamı

TBMM’DE ANLATIN: Güney sınırlarımızda kurulacağı söylenen tampon bölge ciddi bir konu. Tampon bölge Suriye’nin toprak bütünlüğüne ve ülkemizin çıkarlarına uygun mudur? Tampon bölgenin kontrolü kimde olacaktır? Güvenli bölge diyerek ülke parçalamanın ne olduğunu Irak’ta gördük. Emperyalizm klasik böl parçala yönet taktiğini bir kez daha uyguluyor. Saray ise inşaat taşeronluğu alır mıyım derdine düşmüş. Eğer emperyalist devletler kapalı kapılar ardından kolunuzu bükmeye çalışıyorlarsa gelin TBMM’de durumu anlatın. Yük taşıyamayacakları kadar ağırsa TBMM duruma vaziyet etsin. Emperyalist güçlerin, tek adamın kolunu bükmesi çok kolaydır ama parlamentoları ikna etmesi her zaman çok zor olmuştur.

DEMOKRASİ FONU: (CHP milletvekillerinin oluşturduğu ‘tazminat fonu’) AKP Genel Başkanı bu fondan son derece rahatsız olmuş. Buna da “yalan fonu” adını takmış. Aslında bu fona bir ad verilecekse bunun adı demokrasi fonu olur. Türk demokrasi tarihi, bu fonu mutlaka yazacaktır. Buna ‘yalan fonu’ diyenler, gerçekten hicap duymalıdır. Türkiye’de muhalefeti ağır para cezalarıyla susturmaya yeltenmişlerdir. Bu fon onların bu girişimini boşa çıkarmanın, direnmenin fonu olarak Türk demokrasisi tarihinde şanlı bir yer alacaktır.

Haberin Devamı

YAKIŞIKSIZ İfADELER: Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımızla ilgili soruşturma başlatıldığını İçişleri Bakanı son derece yakışıksız ifadelerle açıkladı. Atanmışların seçilmişlere yani milli iradeyi temsil edenlere böyle saldırmaları hadlerine değildir. Herkesin yerini bilmesi lazım.

Kocaoğlu’na yanıt

Öztrak, Aziz Kocaoğlu’nun ‘CHP’nin siyaset mutfağı yok’ sözlerini şöyle değerlendirdi: “Bütün aday adaylarımız bu tür değerlendirmelerini kamuoyunda değil, partinin içinde yapabilirler. Bunların kamuoyu önünde yapılmasının kimlerin değirmenine su taşındığını kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Sayın Kocaoğlu aday adaylarımızdan bir tanesi. Tabii bu arada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız. Bugüne kadar yapmış olduğu hizmetler nedeniyle kendisine çok teşekkür ediyoruz. Ama diğer tüm aday adaylarıyla eşit şartlarda değerlendirilecektir.”