Ekonomi Hibriti, dizeli aratmayacak

Hibriti, dizeli aratmayacak

15.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Türkiye’de satışa çıkan yeni nesil yerli Corolla sedan, hibrit motorlu versiyonuyla dizelin yokluğunu aratmıyor.

Hibriti, dizeli aratmayacak

Türkiye’de 230 milyon euro’lutk yatırımla üretilmeye başlanan yeni nesil Toyota Corolla, satışa sunuldu. Yeni nesil Corolla’nın hibrit versiyonu 137 bin 500 TL’den, benzinli versiyonlarıysa hurda teşviki ile 95 bin 700 TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıktı.

Haberin Devamı

Yeni nesil Corolla’nın, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de markanın lokomotifi olacağını belirten Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş CEO’su Ali Haydar Bozkurt, “Corolla, Toyota için büyük öneme sahip. Çok hassas bir yıl olmasını beklediğimiz 2019’da, 8 bini hibrit olmak üzere toplamda 20 bin adet Corolla satmayı hedefliyoruz” dedi.

Yeni Corolla ile hibrit teknolojiye ulaşmanın daha kolaylaştığını ifade eden Bozkurt, “Yeni Corolla’da dizel motor seçeneği olsaydı, hibrit versiyondan yüzde 8-10 dolayında daha pahalı satılacaktı. Normalde tersi olur. Hibrit daha pahalı bir teknolojidir. Fiyatı daha yüksek olması beklenir. ÖTV teşvikiyle Corolla Hybrid’in lansman fiyatının çok ulaşılabilir bir seviyede oldu” dedi.

Haberin Devamı

Bozkurt, “Ülke olarak bir başka gurur kaynağımız, yeni Corolla’nın Türkiye’de hibrit versiyonuyla birlikte üretiliyor olması. Şubat ayı ile birlikte Türkiye pazarına sunacağımız yerli üretim Yeni Corolla ile daha geniş kitlelere ulaşacağımıza inanıyorum. Corolla yeni nesliyle Türkiye sedan otomobil pazarındaki ayrıcalıklı konumunu daha da ileriye taşıyacaktır” ifadelerini kullandı.

Daha dinamik oldu...

Yeni nesil Corolla, Türkiye’de “Vision”, “Dream”, “Flame” ve “Passion” versiyonlarıyla yerini alacak. Araçta Hybrit motorlu versiyonun yanı sıra 1.6 lt benzinli (132 HP) bir seçenek de olacak. Kendi kendini şarj eden hibrit teknolojisine sahip versiyonda, 98 HP güç üreten 1.8 lt benzinlinin yanı sıra bir de elektrik motoru mevcut. Bu iki motorun aynı anda çalıştığı durumlarda toplam güç 122 HP oluyor. .

Yeni Corolla’da uzunluk 10 mm, genişlik 5 mm artırılırken, yükseklik 30 mm azaldı. Ön koltuğun sürüş pozisyonu alçaltılarak ağırlık merkezi düşürüldü ve daha sportif bir oturma pozisyonu elde edildi. Hybrid versiyonlarda, uyumlu cep telefonları için kablosuz telefon şarj ünitesi, çift bölgeli otomatik klima ve otomatik katlanılabilir yan aynalar ile elektronik park freni standart bulunuyor. n konsolda ortaya konumlandırılan 8 inç’lik dokunmatik ekran, 3 boyut efektli 7 inç’lik renkli TFT ekranı ve ön cama bilgi yansıtan 10 inç’lik head up display (ön cama yansıtmalı renkli gösterge ekranı) ile birleştiriliyor.

Haberin Devamı

Yeni Corolla Hybrid’in tüm versiyonlarında gelişmiş güvenlik donanımları, “Toyota Safety Sense” özellikleriyle standart sunuluyor. “Ön Çarpışma Önleyici Sistem”, “Gece Algılama” özelliğiyle, araç önündeki yayaları algılarken, gerektiğinde otomatik fren yapıyor. Ayrıca “Bisikletli Algılama” teknolojisiyle gündüzleri de sürücüyü dikkatli olması için uyarıyor.

“Toyota Safety Sense” sisteminde, “Adaptif Hız Sabitleyici”, “Akıllı Şerit Takip Sistemi” ve “Otomatik Yanan Uzun Farlar” teknolojileri de bulunuyor. Bununla birlikte yeni Corolla’da donanıma bağlı olarak “Geri Manevra Trafik Uyarı Sistemi” ve “Kör Nokta Uyarı Sistemi” gibi teknolojiler de yer alıyor.