Siyaset ‘Hiçbir ülkenin toprağında gözümüz yok’

‘Hiçbir ülkenin toprağında gözümüz yok’

19.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım, “Türkiye olarak bizim hiçbir ülkenin toprağında gözümüz yok. Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi yurtta sulh cihanda sulh istiyoruz” dedi. Türkiye’nin uluslararası hukuktan doğan haklarını kullanarak teröre karşı Afrin’de, Fırat Kalkanı bölgesinde Özgür Suriye Ordusu mensuplarıyla başarılı bir harekat yürüttüğünü söyleyen Yıldırım, “Kimse bu işi yarım bırakacağımızı düşünmesin” dedi.

‘Hiçbir ülkenin toprağında gözümüz yok’

Başbakan Yıldırım, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıl dönümü törenindeki konuşmasında, 1915’te “Çanakkale geçilmez” ifadesini tüm dünyaya gösteren şehitleri andığını, kendilerine rahmet dilediğini söyledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu vatana hizmet edenlere şükranlarını sunduğunu belirten Yıldırım, “Bugün Afrin’de vatan mücadelesi, müdafaası yapan, teröre karşı göğsünü siper eden Mehmetçiğimizi Çanakkale şehitlerinin huzurunda sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Anafartalar’da, Conkbayırı’nda, Arıburnu’nda, Seddülbahir’de Çanakkale cephesinin her noktasında eşsiz bir destan yazılmıştır. Bu destanı Anadolu’dan, Rumeli’den, Bağdat’tan, Şam’dan, Halep’ten, Bosna’dan, Hicaz’dan Osmanlı coğrafyasının dört bir yanından kalkıp gelen yiğitler yapmıştır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Çanakkale’de kazanılan zaferin Cumhuriyet ile birlikte Türk milletinin dünya sahnesinde yeniden yükselişine zemin hazırladığını ifade eden Yıldırım, “Biz, en zor zamanlarda dik durmayı, yeniden şahlanmayı, yeni başlangıçlar yapmayı başaran bir milletin evlatlarıyız” ifadelerini kullandı.

‘Yarım bırakmayacağız’

Hiçbir ülkenin toprağında gözümüz olmadığını vurgulayan Yıldırım, Türkiye’nin küresel ve bölgesel krizleri çözmeye yönelik barışçıl tutum sergilediğini, hiçbir zaman kavganın, çatışmanın yanında yer almadıklarını, asıl olanın “barış” olduğunu söylediklerini belirtti. Suriye’de son 7 yılda yaşananların bununu en iyi göstergesi olduğunu belirten Yıldırım, “Türkiye de uluslararası hukuktan doğan haklarını kullanarak teröre karşı Afrin’de, Fırat Kalkanı bölgesinde Özgür Suriye Ordusu mensuplarıyla başarılı bir harekat yürütüyor. Güvenlik güçlerimiz terör karşısında gösterdiği cesaret ve dirayet her türlü takdirin üzerindedir. PKK, PYD, DEAŞ terör örgütlerinin hem ülkemize hem de Suriyeli kardeşlerimize yönelik baskı ve zulümleri kısa süre içerisinde bitecektir inşallah. Kimse bu işi yarım bırakacağımızı düşünmesin” ifadelerini kullandı.