Gündem Hidrosefali nedir? Hidrosefali tedavisi nasıl yapılır?

Hidrosefali nedir? Hidrosefali tedavisi nasıl yapılır?

22.02.2019 - 13:35 | Son Güncellenme:

Hidrosefali hastalığı nedir? Belirtileri nelerdir ve tedavisi var mıdır? Hidrosefali hastalarının dikkat etmesi gereken noktalar...

Hidrosefali nedir Hidrosefali tedavisi nasıl yapılır

Hidrosefali, hastanın beyninde su birikmesidir.

Haberin Devamı

Hastalar, çocukluk yaş grubunda baş çevresinde genişleme, ileri yaş grubunda yürüme bozukluğu, hafıza kaybı ve değişiklikleri gibi şikayetler yaşarlar.

HASTALIĞIN BELİRTİLERİ

Ailenin çocuğun başçevresinde aşırı genişleme olduğunu farketmesi, idrar kaçırma, hastanın hafızasında kayıp olması, hafıza değişiklikleri yaşaması, yürüyüş bozukluğu olması.

Hastalar öncelikle şikayetleri ile ilgili yaş grubuna göre, çocuk doktoru, nörolog veya beyin cerrahi uzmanı tarafından değerlendirilmelidir.

HİDROSEFALİ NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Hidrosefali tanısı konulan hastaya erken yapılan tedavi ile büyük oranda başarı sağlanabilir. Hidrosefalinin tedavisi genellikle cerrahi girişimdir. Cerrahi kapalı olarak endoskopik girişimle yapılabileceği gibi, şant takılmak sureti ilke de yapılabilmektedir.

Haberin Devamı

Hasta yapılan işlemin özelliğine göre düzenli olarak hekimin belirlediği sürelerde kontrollerine gelmelidir. Yapılan takipler sonucunda hastanın günlük aktivitelerine dönme süresi hekim tarafından belirlenmekle birlikte genellikle kısa olmaktadır.