Geri Dön

Hindistan Cevizli Çikolatalı Pasta Tarifi

Muhteşem bir pasta yapmaya ne dersiniz? Hindistan cevizli çikolatalı pasta tarifini sizinle paylaşıyoruz. Hindistan cevizini sevenler bu tarife bayılacak. Peki, hindistan cevizli çikolatalı pasta tarifi nasıl yapılır?

Hindistan Cevizli Çikolatalı Pasta Tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Keki için;

-3 tane yumurta
-Yarım su bardağı şeker
-3 yemek kaşığı dolusu un
-2 yemek kaşığı kakao
-Yarım paket kabartma tozu

Kreması için;

-1 paket krem şanti
-2 yemek kaşığı pudra şekeri
-Yaklaşık 2 su bardağı hindistan cevizi (daha fazla da olabilir.)

Üzeri için;

-1 paket krema
-1 paket bitter ya da sütlü çikolata

Kek piştikten sonra ıslatmak için 1 çay bardağı soğuk süt gerekiyor.

Hindistan Cevizli Çikolatalı Pasta Nasıl Yapılır?

Hindistan cevizinin her tarife yakıştığı gibi çikolatalı pastaya da çok yakışıyor. Sizin için hindistan cevizli çikolatalı pasta tarifini paylaştık. Bu mükemmel pastayı yapmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. Yapımı çok basit olan, bu pastayı güzelleştiren en güzel malzeme hindistan cevizi... Özellikle hindistan cevizini sevenler bu tarife bayılacak. Peki, hindistan cevizli çikolatalı pasta nasıl yapılır? İşte hindistan cevizli çikolatalı pasta tarifi...

1. adım: Keki için yumurta ve şekeri 3-4 dk. çırpın. Kuru malzemeyi eleyerek ilave edelim kısaca mikserinizle devam çırpın.

2. adım: 24 cm olan yuvarlak kalıbınıza harcı dökün. Tabi altına pişirme kâğıdı koyun ya da yağlayın.

3. adım: 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.

4. adım: Ucu sivri bıçakla ortaya batırın temiz çıkarsa keki fırından çıkarın ve soğutun.

5. adım: Keki çöp şiş ya da kürdan kullanarak delin. Soğuk sütü üzerine dökün.

6. adım: Kremamız için krem şantiyi üzerinde yazan süt oranına göre çırpın. İçine pudra şekerini ve hindistan cevizini koyun.

7. adım: Kıvamı ne cıvık nede çok koyu olmasına özen gösterin.

8. adım: Kremayı kekin üzerine alın ve dümdüz olacak şekilde yayın.

9. adım: Daha sonra çikolata ile kremayı benmari usulü eritin.

10. adım: Oda ısısına gelince son olarak pastanızın üstüne çikolatayı dökün.

11. adım: 1 gece boyunca buzdolabında bekletin.

Afiyet olsun.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber