Geri Dön

Hindistan cevizli kurabiye tarifi

Hindistan cevizli kurabiye tarifi ile misafirlerinizi en güzel biçimde ağırlayın. Ağızda dağılan tadıyla damaklara hitap eden Hindistan cevizli kurabiye tarifi ile yakınlarınızdan tam not alacaksınız. Evde bulabileceğiniz basit malzemeler ile yapabileceğiniz Hindistan cevizli kurabiye tarifi yazımızın devamında yer alıyor, hemen göz atın.

Hindistan cevizli kurabiye tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-1 yumurta
-125 gr. oda sıcaklığında tereyağı
-Yarım çay bardağı sıvı yağ
-1 çay bardağı pudra şekeri
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-Aldığı kadar un (yaklaşık 2-2,5 su bardağı)

Şerbeti için:
-2 çay bardağı şeker
-3 çay bardağı su

Bulamak için:
-Hindistan cevizi

Hindistan Cevizli Kurabiye Nasıl Yapılır?

1.adım: Öncelikle şerbet için su ve şeker bir tencereye alınır, ocakta kaynatılmadan sadece şeker eriyene kadar tutulur, ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.

2.adım: Hamuru için un hariç tüm malzemeler bir kaba alınır ve iyice karıştırılır. Daha sonra üzerine kontrollü bir şekilde azar azar un ilave edilerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır.

3.adım: Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır, yuvarlanır, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir ve 180 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.

4.adım: Kurabiyeler fırından çıkınca soğuyan şerbetin içine tek tek atılır, şerbetin içinde biraz bekletildikten sonra çıkarılır, hindistan cevizine bulanır ve bir tabağa alınır. 1-2 saat dinlendirildikten sonra servis yapılır.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber